Forum Turystyka Turystyczne Latanie
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(6 wyników)
    • Czy moze ktos wie na czyich kursach opiera się Ryanair? Przy 1 z 2 transakcji prawdopodobnie niezle mnie orżneli. Robiłam rez. 3 marca na lot Hiszpania-Polska (bilet total kosztował 60,99Euro) policzyli wg. kursu 4,184. Problem w tym, ze kurs bloomberg eur/pln tego dnia wynosił 3,924, czyli az 0,26 gr. roznicy. Dzisiaj kupowałam kolejny bilet na ta sama trase (64,99 Euro)i policzyli juz wg zblizonego kursu bloomberga: ich 3,867 a bloomberg 3,860, wiec tylko 0,007 roznicy. Skad wie...
    • chce przestrzec przed rezerwacja on-line i placeniu karta z zagranicznego konta.przewalutowanie odbywa sie po wyjatkowo niekorzystnym kursie a rezerwacja moze nie dojsc do skutku jak zapewniaja nie z ich winy lepiej placic przelewem bo wiadomo ile to kosztuje.przy cenie biletu 8000 zl zaplacilem o 300 zl wiecej niz wynosil kurs miedzybankowy,rezerwacii anulowano zwrucono mi w walucie na koncie o 400 zl mniej tytulem przewalutowania z winy polcard PODKRESLAM 400 zl i nie mam biletu
    • turcja: EURO czy DOLARY ? Lece we wtorek i sie zastanawiam, co wziąc ?
    • Witam. Mam pytanie, czy ktoś już rezerwował w Internecie bilety lotnicze za pomocą karty debetową Visa Electron z mBanku? Jakiś czas temu uruchomili usługę płatności debetowymi w Internecie ( www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=81), więc ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce. Kredytowej nie mam, więc taka usługa bardzo by mi pomogła w rezerwacjach. Pozdrawiam.
    • Witam, Czy ktoś z was miał okazję lecieć czeską tanią linią Click4sky? Z tego co wyczytałem nie można kupić biletu w jedną lecz w dwie strony, a powrót nie może być szybciej niz 3 dni od przyjazdu. Bilety są ponoć tanie bo kolo 190 zł w jedną stronę na każdej trasie. Chodzi tylko o to, że zakupu można chyba dokonać tylko w koronach. Interesuje mnie trasa Praga-Ljubljana dlatego nie mogę przetransferować opłaty na złotówki. Proszę o wskazówki i opinie :)
    • znalazłam ciekawe oferty lotów na stronie www.expedia.com, jednak słyszałam, że przez tą strone zakupione bilety są wysyłane na podany adres w UK lub US. Czy to prawda? Ja jestem w Polsce i chciałabym normalnie kupić e-tixa, placąc kartą kredytową. Czy to możliwe? Macie jakieś doświadczenia? Z góry dzięki! pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się