Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(74 wyniki)
    • Witam! Wybieramy sie w lipcu z rodzinką do Turcji. Pytaliśmy wśród znajomych jaką walute najlepiej zabrać ze sobą i ... mamy dylemat. Jedni mowią, żeby płacić w euro, inni w dolarach a jeszcze inni każą wymieniać na tureckie liry. Co Waszym zdaniem jest lepsze ???
    • Wybieram się do Alanyi i nie chciałabym brać ze sobą dużej kwoty, tylko w razie wydatków wybrac pieniądze na miejscu w bankomacie. Mam pytania: - w jakiej walucie wybiera się pieniądze: w lirach czy euro? - jaka prowizja jest pobierana za taką transakcję?
    • W jakiej walucie podane sa wycieczki fakultatywne funty,euro,dolary (w miejscowcyh biurach)?ktory przelicznik jest najlepszy?dysponuje funtami i nie wiem czy wymieniac je na euro np czy raczj pozostac przy funtach dzieki!!
    • Waluta(11)

Wiem ze był już taki wątek nie raz ale proszę o wasze opinie jaka walutę lepiej zabrać ze sobą - dolar czy euro?
    • Jaką walutę obecnie warto wziąć do Turcji ze względu na kur wymiany? czy moze bankomat?
    • Witam, którą walutę najlepiej zabrać?
    • I czy wziąć dolary czy euro?
    • Bo my z mężem sprawdziliśmy, że gdybysmy tutaj kupili euro a w Turcji zamienili na liry to by się jezscze nam sporo zwróciło. Czy sprawdzaliście z jaką waluta byłoby najkorzystniej, czy lepiej nie bawić się w takie zamiany?
    • czy ktos robil juz rozeznanie pod katem zakupu lirow? czy bardziej oplaca sie kupic liry czy euro? gdzie w warszawie mozna nabyc liry w przyzwoitej cenie?
    • Wybieram się do Turcji, jaką walute wziąć, euro, czy dolar?
    • W jakiej wysokośći i w jakiej walucie dawaliście napiwki w Turcji??
    • waluta(4)

Witam ! Jaki jest przelicznik Euro i Dolara do Lira?Co lepiej zabrać?
    • W jakiej walucie podane są ceny w wolnocłówce na lotnisku w Turcji??
    • Waluta(4)

Jaką walutę najlepiej zabrać do Turcji? W jakiej walucie płacimy za wycieczki?
    • Przy obecnych kursach dolara i euro najlepiej byłoby kupić przed wyjazdem do Turcji od razu liry. Czy to w ogóle się opłaca i czy obcokrajowcy mogą wwozić do Turcji liry?
    • Napiszcie proszę, jaką walutę (dolary, euro, czy może wymienić na lotniku na liry) najlepiej zabrać do Turcji? Jak wygląda sprawa bankomatów i płatności kartami w knajpkach? Jak myslicie - ile (bez nadmiernych szleństw, ale na znośny urlop trzeba mieć?). Jadę już w poniedziałek !!!
    • Witam, Niebawem wybieram się na wczasy i zastanawiam się czy wymieniać EURO (w Turcji) na ich walutę? czy raczej bardziej opłaca się płacić na miejscu EURO? Jaki jest w ogóle przelicznik: EURO / Lir turecki. Pozdrawiam!
    • Mam pytanko do Szanownych forumowiczów. Czy ktoś z Was w Antalyi płacił za wizę inną walutą niż $,E. Chodzi mi tu o funty angielskie(jeżeli tak to ile). Bardzo proszę o odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się