waluty

(20 wyników)
  • Proszę doradźcie w jakiej walucie teraz opłaca sie bardziej zaciągnąć kredyt? czy frank nadal jest dobrą walutą? czy nie ryzykować i brać w PLN?
  • Witam , Potrzebuję pilnie kredyt 500 tyś zł, najlepiej w walucie. Wpłata własna 0% , brak zadłużenia w Pl, zarobki z UK ok 20 tyś zł netto miesięcznie, udokumentowane wpływami na konto i rozliczeniami z US ( umowa o pracę ) od ok 2 lat. Kredyt nie może być obwarowany dziwacznymi ubezpieczeniami itp wartymi kilka tysięcy złotych. Zgodzę się na jakąś niewielką prowizję za udzielenie, ale na pewno nie na np. 3 %. Potrzebuję taniego kredytu, w zamian oferuję bardzo dobre dochody, pewny...
  • mam spory kredyt w Polbanku w CHF. Nie cierpię tego banku bo ciągle robię pod górkę, przelewy księguja po kilku dniach więc prze kilka dni moje pieniądze wiszą sobie nie wiadomo gdzie!!! Macie na nich jakiś sposób? można to jakoś obejść? nie dość, ze mają koszmarny przelicznik waluty to jeszcze utrudniaja sprawę jak ktoś chce kupować walutę sam i spłacać w ten sposób. co robić?
  • Witam Liczę na fachową pomoc. Jak widzę po innych tematach coś się zawsze wymyśli :) O kredycie: Zakup działki budowlanej. Wartość 111'000zł, 80'000zł będzie w kredycie. Zdolność jest. Na okres 7 lat, najchętniej raty malejące. Jeżeli cena ma spaść mogę założyć konto ;) i tak pko musi odejść. Waluta ? Raczej pln, chyba, że argumenty za eur/fr są mocne :> Radźcie :)
  • Witam, po krótce nakreślę swoją sytuację. gospodarstwo domowe: 2 osoby pierwsza: 25 lat, umowa o pracę na czas określony do końca 2012 (jest ciągłość pracy od 3 lat, u obecnego pracodawcy 2 lata). Średni nettop z 3- ech ostatnich m-cy ok. 2100 druga: 25 lat, umowa na czas nieokreślony od dwóch lat, średnia netto z 3- ech ostatnich m-cy 3700 zł. Obydwoje pracujemy w sektorze finansowym, więc takie oferty tez prosze brać pod uwagę. Chcielibyśmy zrefinansować posiadany kre...
  • Witam, chciałabym się zapytać czy mamy zdolność kredytową na zakup mieszkania na rynku pierwotnym. Wartość nieruchomości 360 tyś-ono byłoby zabezpieczeniem. Małżeństwo z dzieckiem. Nasze dochody to 8500 brutto.Umowa na czas nieokreślony. Limity w kartach i na rachunkach 300 zł. Interesuje nas najbardziej kredyt w CHF ale inne waluty też bierzemy pod uwagę. Jaki bank polecacie i czy mamy zdolność. Pozdrawiam
  • Witam, mam zamiar wziac kredyt na mieszkanie o wartosci 300.000,00 pln. Moj dochod to ok 1000pln/mc(nieregularnie, umowy o dzielo). Kredyt wezme razem z rodzicami-ich laczne dochody to ok.6000/mc(regularne). Mam 30 lat, rodzice po 55. Czy mam szanse na ten kredyt, jesli tak to ktora opcja(bank) bedzie najkorzystniejsza, jaka waluta i na ile lat?
  • Mąż jest wojskowym, umowa na stałe. Zarobki średnio 3 tys zł. Ja właśnie kończę umowę o pracę, ale już odbyłam rozmowę z dyrektorką i wiem, że od września mam zagwarantowaną pracę. Moje zarobki od września to około 1900 zł. Jestem nauczycielką. Czy była by szansa na kredyt w wysokości 220 tysięcy teraz, gdyby przedstawiła stosowne zaświadczenie, że umowa zostanie przedłużona od września? Mamy obecnie kredyt hipoteczny na dom, który chcemy refinansować i dobrać pieniądze na remon...
  • ostatnio banki zaprzestaly udzielac kredytow walutowych..teraz dolaczyl santander...ktory jeszcze w tamtym tygodniu proponowal mi kredyt we CHF?? O co biega?
  • witam, niedawno zacząłem nową pracę. Wiem że większość banków udziela kredytu hipo.po 6 m-c. Chciałbym się dowiedzieć jaki bank udziela wcześniej takich kredytów?
  • Jak w temacie - pytanie o zdolność: 3 osoby w gospodarstwie (2 dorosłych + dziecko), wiek najstarszej osoby - 31 lat. Zarobki z 3 ostatnich miesięcy netto łącznie 8000 PLN (z 6 miesięcy - 7700 PLN). Kredyty i zobowiązania: 1. kredyt samochodowy (do 2015r, rata 1000 PLN), 2. kredyt hipoteczny (do 2048r, rata obecnie ok. 210 CHF, mieszkanie będzie wynajmowane, ale zakładam, że tego bank nie uwględni, skoro w tej chwili nie ma przychodów z najmu). Nieruchomosc w Poznani...
  • Przebywam właśnie na urlopie macierzyńskim i chcielibyśmy z mężem wziąć kredyt hipoteczny w wysokości mniej więcej 350 000 zł. Ja jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony, mąż od trzech lat prowadzi działalność gospodarczą. Dochód wspólny ponad 7 tys. zł miesięcznie. Liczba członków rodziny - 3 osoby. Czy mamy szanse na kredyt teraz, podczas mojego urlopu?
  • Chcemy wziąć z mężem kredyt na dom (ok 400tys zł) mąz ma umowe na stałę zarobki netto 7000 zł, ale ja jestem obecnie na urlopie macierzynskim i niestety nie mam szans po jego skończeniu na powrót do pracy. Czy w tej sytuacji mamy szansę na taki kredyt?
  • Witam Gdzie mozna dostac najlepsza oferte na kredyt 1100000 PLN na 20 lat. Może być waluta lub PLN. Zdolnosc kredytowa jest mniej istotna bo zarobki netto to okolo 28k PLN - malzenstwo z dzieckiem. Interesuje mnie gdzie i w jakiej walucie bylaby najnizsza rata ? Kupujacy
  • Witam, Mam pytanie czy warto brać jeszcze kredyty walutowe? Jesli tak to franki czy euro? Szukam najkorzystniejszej oferty na kredyt na około 700000.
  • W ubiegłym roku wziąłem kredyt we frankach. Teraz sprzedałem stare mieszkanie, więc mam gotówkę i zastanawiwm się, czy warto teraz spłacić kredyt, czy też ulokować pieniądze na dobrym koncie i słacać zgodnie z harmonogramem spłat?
  • Czy zgadzacie się z opinią, że kredyt w CHF najkorzystniej jest zaciągać w momencie, kiedy kurs CHF jest wysoki? Ciekawa jestem opinii Pani ekspert i Waszej. I jeśli się z tym zgadzacie lub nie, to dlaczego?
  • Witam, złożyliśmy dzisiaj wniosek w banku PKOBP i okazało się, że marża skoczyła z 1,8% na 2,5%. Cena mieszkania to 386500 zł mamy 20% wkładu własnego i zarobki razem z żoną 14000 brutto. Zero negocjacji szukamy lepszych ofert na 290000 kredytu.
  • Co lepiej wybrać? Analizowałam ilość odsetek - w przypadku rat równych - jest ich więcej. Ale czy w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu, ma to znaczenie? Bo jak dobrze rozumiem odsetki są naliczane od aktualnej kwoty kredytu i gdy go nadpłacam automatycznie zmniejsza się ilość odsetek. Czy mam rację? Proszę o pomoc. MGi
  • Mam pytanie jak kredyt wybrać w jakim banku. Sytuacja nie jest jednak prosta. Dochód to 7000 brutto, umowa na czas nieokreślony, pracuje jedna osoba, na utrzymaniu żona i dziecko. Wydatki to przede wszystkim rata za mieszkanie 730zł, w CHF. Do tego normalne życie, samochód. Brak kart kredytowych. Na jaki kredyt możemy liczyć. Upatrzeliśmy sobie mieszkanie za 350 000, warte zapewne więcej, na rynku pierwotnym (mieszkanie gotowe do odbioru). Czy mamy szanse na kredyt i w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się