waluty

(41 wyników)
  • Witam bardzo proszę o informację, jaką walutę najlepiej zabrać ze sobą do Chorwacji. Kupić w PL euro i wymienić na miejscu? Wybierać z bankomatu ?(mam rachunek w PKO BP S.A.) Ile potrzeba kasy na drogę (drobne wydatki, winiety, paliwo - gaz) - chodzi mi oczywiście o Cro. Będziemy mieszkać w hotelu, więc pobyt plus wyżywienie już opłacone. I jeszcze jedno - gdzie najkorzystniej po drodze jest tankować LPG.
  • Czy moze mi ktoś podpowie czy w Bosni mozna płacić euro czy trzeba wymieniać na lokalną walutę?
  • Witam! Mam pytanie, jaką walutę bardziej opłaca się mieć w Czarnogórze, tzn. której kurs jest tam wyższy? Funta brytyjskiego czy euro? Dziękuję za odpowiedź.
  • Witam, wybieram się w tym roku do Chorwacji i słyszałam że jeśli chodzi o walutę, to najlepiej wymienić złotówki bezpośrednio na kuny, już na miejscu. Czy ktoś może to potwierdzić?
  • Jaka waluta można posługiwać się w tych krajach, chodzi o zakupy w sklepach i innych punktach usługowych. Czy w Chorwacji oprócz kuny, można EUR i jak jest w BIH(Bośni).
  • waluta?(5)

niedługo wyjeżdżam, mam do Was pytanie jaką walutę najlepiej ze sobą wziąć? Złotówki i tam wymieniać na kuny albo euro, czy tu wymienić na euro? Wiem ze dużo cen jest w euro, ale jade na camp wiec nie wiem czy tam honorują kuny czy euro. Co doradzacie? Dzięki za pomoc
  • Jadę pierwszy raz do Chorwacji konkretnie Punta Skala okolice Zadaru jaką walutę najlepiej zabrać Euro czy kupić już Kuny.
  • Chcę jechać przez Słowenię do Chorwacji. Jaką walutą płacić? Tubylczą czy można w Euro? Proszę o podpowiedź. Może ktoś jechał niedawno i pamięta jakie są teraz ceny paliwa (diesel) i wysokość opłat za drogi w kierunku Chorwacji. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam,
  • Prosze o aktualne informacje w tej kwestii w imieniu osoby, która pojutrze wyjeżdża. Czy lepiej kupić kuny w Polsce, czy korzystniej w Chorwacji? A może euro zamienić w Chorwacji na kuny?
  • waluta(4)

co radzicie kupić w Polsce od razu kuny czy kupić euro i w Chorwacji wymienić na kuny?
  • Kursy kursami, tabelki, banki, kantory. Dużo można zobaczyć w necie, ale nie ma to jak opinia ludzi, którzy już tam byli. Jaką walutę wziąć najlepiej z Polski: złotówki, euro czy kuny? Jadę przez Czechy i Austrię, będę się tam tankował, może się w Czechach prześpię w jakimś motelu...
  • chciałem zapytać jaką walute najlepiej zabrac ze soba do BiH? jade do Neum i podobno tam mozna placic w kunach?!tylko w Neum mozna placic w kunach?? czy walute lepiej wymienic w Polsce czy na miejscu w Bośni??pozdrawiam
  • Gdzie nalepiej oplaca sie wymienic walute ? Czy moze lepiej placic w euro, czy zlotowke jest latwo wymienic. POMOZCIE., A i moze ktos orientuje sie w aktualnych cenach podstawowych produktów. Z GORY DZIEKI
  • witam, jak myślicie - kupić teraz kuny chorwackie po kursie 0,59 zł/kuna w Polsce, czy lepiej kupić Euro i wymienić w Chorwacji w banku? Wydaje mi się że latem kuny mogą mieć inny, wyższy kurs niż teraz? Pytanie do bywalców i doswiadczonych w wojażach>
  • Napiszcie proszę jaką walutę najlepiej zabrać do Chorwacji. Jeżeli chodzi o podróż to wiadomo, że trzeba mieć trochę koron, forintów lub Euro w zależności od trasy. Ale spotkałam się z różnymi opiniami jeżeli chodzi o wymianę kasy w Chorwacji. Jedni polecają dolary. Apropos orientujecie się jaki jest aktualny kurs EUR i USD w Chorwacji. Inni euro, jeszcze inni aby wybrać kaskę z bankomatu. Jakie są Wasze doświadczenia? Co polecacie?
  • Bo mnie zaraz chińska cholera trafi!:-P A może jednak uda mi się w tej skarbnicy wiedzy uzyskać informację jednoznaczną, czy kupować kuny w Polsce, czy kupować Euro i wymieniać w chorwackich kantorach na kuny (podobno płaci się tam za prowizję, jeśli tak, w jakiej wysokości)), czy płacić kartą (tu też prowizja się kłania) czy też wyciągać kuny z bankomatu w Chorwacji???
  • czy lepiej do Chorwacji wziąć złotówki albo euro i tam zamienić na kuny czy lepiej od razu kupić kuny w Polsce i zabrać ze sobą? zna ktoś przelicznik? z góry dzięki
  • Co lepiej wziąć do Chorwacji euro czy złotówki ? Z góry dziękuję za informacje .
  • wybieram się do Chorwacji we wrześniu i po przeczytaniu róznych opinii nie wiem co jest bardziej opłacalne. Posiadam tylko kartę maestro - bankomatową iczy lepiej jest: 1. kupić w Polsce Euro i wymienić w CRO na kuny 2. zabrać złotówki i wymienic w kantorze w CRO na kuny 3. zabrać kartę bankomatowa i wybierać peiniądze z bankomatu i płacić kartą w sklepach Bardzo prosze o poradę i pomoc! Goja
  • Orientujecie się może jak wygląda wielkość prowizji w miejscowych bankomatach? kuny są u nas relatywnie drogie dlatego nei wiem czy lepiej 2x płacić marżę (pln->euro->kuna), czy po prostu wypłacić pieniądze na miejscu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Przy okazji - ile mniej więcej trzeba liczyć na opłaty drogowe na trasie Śląsk-Split?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się