Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(74 wyniki)
    • Poradźcie mi jaka walutę zabrać do Egiptu ? Wiza przeliczana jest w dolarach i czy tam to jest taka optymalna opcja ? Jak z napiwkami chyba jest to na porządku dziennym ? Pozdrawiam Marcin
    • Cześć, lecę pierwszy raz do Egiptu. Sharm el Sheik, majówka z rodzinką. Jaką walutę opłaca się teraz tam brać? Lepiej euro czy dolary? Proszę o podpowiedź.
    • jaką walute zabrać do Egiptu- dolary czy euro. Ogólnie wiem, że dolary są lepeij widziane ale obecnie kurs euro jest atrakcyjniejszy wiec zastanwiam sie czy nie zabrac tylko jednodolarowek na bakszysz a reszte w euro. Czy nie bede miala problemu placa za wize, wycieczki czy zakupy na strefie bezclowej europejska waluta?? Czy lepeij nie robic sobie problemu i kupic dolary??
    • waluta (5)

Witam wszystkich jaka walutę najlepiej zabrac do Egiptu?? GBP,USD,EURO a może CHF:) proszę o opinie
    • Witam pierwszy raz wybieram się do Marsa. Jaka walutę powinnam mieć? USD, EUR? Biuro podróży podaje ceny wycieczek lokalnych w USD, centrum nurkowe w EUR. Już sama nie wiem :( Proszę o radę...
    • Witam! Wylatuje pierwszy raz do Egiptu i proszę o pomoc. W jakiej walucie najlepiej płacić w dolarach??? czy oni mają tam jakąś swoją walutę???? Pozdrawiam
    • Dzień dobry wszystkim - bo jestem tu nowy :))) To forum to faktycznie potężna skarbnica wiedzy - i za to dzięki wielkie wszystkim którzy udzielają informacji. Jadę 1 raz do egiptowa a już sporo się tu dowiedziałem :)) Bardzo proszę o info jaką walutę bardziej opłaca sie zabrać ze sobą ? Euro czy Dolary ? pozdrawiam
    • Witam mam krótkie pytanko lecę pierwszy raz do Egiptu i słyszałem że miejscowi nie akceptują dolarów ( taką walutę chcę zabrać ) wydanych do któregoś roku?Słyszeliście coś o tym proszę o informację w tej sprawie.
    • Może się przyda pytającym o to jaką walutę zabrać do Egiptu. Zrobiłem podczas ostatniego pobytu w Egipcie małe doświadczenie. Wypłaciłem 15.05.2010 w bankomacie w Egipcie po 100 EGP przy pomocy kart z trzech banków. Wypłaty zaksięgowano 17.05.2010. Oto efekt: 1.mBank – koszt 60 pln 2.Alior Bank – koszt 60 pln 3.Inteligo – koszt 60 pln + prowizja 8,50 pln Koszt 1 EGP pobranego z bankomatu (nie licząc Inteligo ze względu na prowizję) to 0,60 PLN. Gdyby zakupić w ...
    • Waluta???(12)

Wybieram się na objazd Jordania-Izrael.Bardzo proszę o info jaką walutę zabrać dolary czy euro? Pozdrawiam i z góry dziekuję
    • Pierwszy raz wybieram sie do Egiptu i mam pytanie do osób, które już odwiedzały ten kraj...czy lepiej wziąć USD czy Euro i czy na miejscu w hotelu warto kupić walutę krajową czy lepiej płacić tym co sie ma?? Dziękuję za wszelkie info
    • Następne pytanie: na bazarach czy sklepach ceny podane są w funtach egipskich czy w dolarach? Wiem że było o walutach już kilka wątków ale nurtuje mnie to i zastanawiam się czy wziąść dolary i zamienić na funty czy operować tylko dolarami? I czy u nas w banku np PKO nie będzie problemu z rozmianą dolarów na drobne? I czy można to zrobić nie mając w danym banku konta? Dziękuję z góry za odpowiedź i cierpliwość bo wiem że juz o tym pisano ale odpowiedzi w tamtych wątkach nie są d...
    • mam pytanie:jaką walutę zabrać do Egiptu-dolary czy euro?
    • Czy w Egipcie ich lokalną walutą są piasty i funty czy jeszcze coś?
    • Jaką waluta placi się w Egipcie, czy ich walutę opłaca się bardziej kupić w Polsce czy u nich ?
    • Wylatuje w czwartek do Egiptu. Kupiłam dolary o 3.3. Oczywiście z drobną walutą był problem. Proszę o podpowiedź w jaki sposób rozmienić dolary na miejscu. Dziękuję za wszystkie propozycje.
    • Waluta(13)

Czy w Egipcie trzeba płacić w Funtach egipskich czy można w Dolarach (USD)?
    • jaka najlepiej walute zabrać na wyjazd do Egiptu? w planach mamy pare wycieczek; piramidy, nurkowania.. prosze o informację jak mniej więcej kosztuja takie wycieczki. w hotelu mamy opcje all więc pozostaja jeszcze drobne upominki..
    • Pytanie do tych, co obecnie wrócili: jaki przelicznik euro,dolar na funty egipskie w Hurgardzie ? A może jakaś rada, co do wymiany? U nas też można kupić funty egipskie, trzeba to tylko po przeliczać.
    • Mam pytanie za tydzień wyjeżdżam do Egiptu i zastanawiam się jaką walutę zabrać z sobą aby możliwie najkorzystniej ją wymienić na Funty Egipskie ... dolary czy EURO .. czy może mi ktoś podpowiedzieć będę wdzięczny... No i może jeszcze jedno pytanie .... gdzie wymienia się walutę ..... czy są jakieś odpowiedniki kantorów ...czy może banki ??? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się