Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(12 wyniki)
    • Witam wszystkich serdecznie. Ponieważ zbliża się termin mojego wyjazdu do Grecji prosiłbym o aktualne kursy walut po drodze i ceny paliw - myślę że z przekazanej informacji skorzysta wielu samochodowych podróżników w tym kierunku - pozdrawiam.
    • Czy lepiej wymieniać w Polsce drachmy (o ile w ogóle są)?czy zabrać DM lub inną walutę np.ATS. Czy opłacalne jest korzystanie z Master Card lub Visa Electron? Z "górki" dzięki
    • Jaką walutę lepiej zabrać USD czy E? Jak myślicie ile może być potrzebnych pieniędzy na 2 tyg.? Jakieś dodatkowe bilety wstępów, picie, owoce itp. Czy dodatkowe wycieczki u rezydentów np. Ateny dopłaca się w euro czy dolarach? Dzięki
    • Wszyscy piszecie że okolice hotelu Minoas są straszne czy to prawda? Aż boję się tam jechać a wyjazd mam za jakieś 2 tyg. jeszcze jedno pytanko jaką walute zabrać na Kretę? czy wymieniać w Polsce czy zabierać złotówki czy marki czy dolary a może opłaca sie wyciągać kartą z bankomatu? Proszę o odpowiedzi i dziękuję
    • wyjezdzamy 01.10.na objazdówkę z wypoczynkiem (7+7)do grecji...Nie mam zielonego pojecia ile co kosztuje w grecji.Czy ktos mógłby powiedziec ile mniej wiecej pieniedzy nalezy zabrac, dodam tylkoze mamy wykupione śniadania i obiadokolacje ( napoje nie sa zapewnione),zarówno podczas obiazdu jak i pobytu na chalkidiki?? pozdrawiam:)
    • Ludzie pomóżcie. Od czytania cenników i opisów kart za chwilę całkowicie zgłupieję. Może ktoś wskaże mi kartę graficzną na poziomie GF 2 GTS z wyjściem TV w cenie do 700 zł.
    • witam pytanie: czy na Krecie bez problemu wymienie zlotowki na EURO??? z gory dzieki za odpowiedz!!!!
    • Proszę podpowiedzcie, co się bardziej opłaca na Krecie? Kupić euro w Warszawie i wieźć ze sobą, czy korzystać na miejscu z bankomatów? Jak jest przeliczana gotówka (euro) pobierana z bankomatu za granicą? I czy zwyczajna karta Maestro wystarczy na Krecie?
    • czy jadąc na krete bierzecie gotówkę, czy karty do bankomatu?jak to wyglada na krecie, czy mozna płacic karta powszechnie tak jak u nas, czy są bankomaty, czy tzreba coś ustalać z bankiem, zmieniac walutę na koncie- moze to śmieszne pytania ale nie mam zileonego pojecia:)? z góry dziekuję za odp
    • Mam pytanie czy będąc posiadaniu waluty amerykańskiej, lepiej wziąć Ją na Kretę i tam zamienić na Euro lub jeżeli to możliwe zapłacić w sklepie?. Czy może wymienić u nas w kantorze na złotówki a za te kupić Euro, z obliczeń wynika, że to najgorsze rozwiązanie ale cóż poradzić. Abstrachując od dwóch poprzednich rozumiem, że bankomatów tam w brud i najlepsze jest pobieranie waluty miejscowej z tych metalowych przybytków:))??. Przypomnę, że jadę do Ammoudary do hotelu Castro.
    • Witam, mam pytanie, czy grecy honoruja wszystkie karty Visa ( clasic wiem, ale czy electron tez ?? i zwykłą ??) wiem ze Mastercard tez ale jakie wszystkie?? Pozdrawiam
    • gdzie lepiej sie oplaca wymienic zlotowki na euro w polsce czy w grecji ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się