Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(8 wyników)
    • gdzie wymieniac walutę wjeżdżając do RO od strony Satu Mare i ogólnie w całej RO? Bankiczy kantory?
    • wybieram się na dni parę do tego kraju(potem Bułgaria) i się zastanawiam nad walutą jaką powinnam mieć przy sobie zwiedzając ten kraj? myślałam o portfelu z dolarami? a może lepiej eurasy wziąć hyhm? jaka rada? dzięki za info z góry
    • Jutro jedziemy do Rumunii,a ja po przeczytaniu forum nadal mam dylemat jaką walutę wziąść ze sobą.Proszę o radę doświadczonych bywalców w Rumunii!
    • Czołem Forumowicze! Mam pytanie związane z aktualnie obowiązującą w Rumunii walutą. Czy "stare" leje sprzed denominacji są już nieważne w tym roku? Na stronce Ambasady Polskiej w Rumunii wyczytałem, ze miały być ważne do końca 2006 roku. A o obecnej sytuacji ani słowa, stronka ta jest troszkę out of date. Jak jest w praktyce, czy już tylko nowe leje RON są teraz w obiegu? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! toma78
    • Czy dopiero na miejscu mogę ewentulanie wymienić euro lub wypłacić z bankomatu?
    • W piatek lece do Bukaresztu. Jak najlepiej wymienic pieniadze zeby wyjsc na tym korzytsnie. W Polsce na rumunskie (srednio wykonalne), W Polsce na euro i w rumuni z euro na leje, czy w polsce dolary i tak samo? Prosze o pomoc --------------- dialogi damsko-męskie
    • waluta?(13)

Kochani, poradzcie mi, jaka najlepiej zabrac ze soba walute?Czy bardziej oplaca sie dolary czy euro? Pozdrawiam!
    • Witam, moja corka jedzie na tydzien do Rumunii (wyjazd ze szkoly, w grupie) ma oplacone podroz i nocleg, ale utrzymanie (jedzenie, picie) jest na jej glowie. Mam wielka prosbe o rade i odpowiedz pilna - wyjazd w poniedzialek - ile powinna wziac pieniedzy ze soba i w jakiej walucie, by bez szalenstw, ale i glodu przezyc? Ewa Trasa: Warszawa-Rzeszów - Miszkolc-Oradea-Arad-Timisoara-Lugoj-Baile Herculane-Orsova-Oravita Deta-Timisoara-Oradea-Miszkolc--Warszawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się