woda

(202 wyniki)
  • Mam pytanie: jak pozbywac sie wody zalegajacej w organizmie przed okresem? To wlasciwie jedyny objaw towarzyszacy fazie lutealnej ale za to bardzo uciazliwy dla mnie. Na wadze 3-4 kg wiecej (wszystko to woda, w 2-3 dniu nowego cyklu waga wraca do normy) ale to nie jest istotne, wazne, ze ja sie czuje, jakbym nagle utyla przynajmniej z 5 kg. Czy jest jakis sposob, zeby na bezaco sie tej wody pozbywac? Pije duzo, 2-3 litry wody dziennie. Moze sa jakies ziola, jednak nie chce sobie zaszkodzic i ...
  • Mam pytanie do osób zorientowanych, czy w wodę oligoceńską można zaopatrzyć się na tydzień i spożywać po przegotowaniu bez szwanku dla zdrowia?
  • Czy jak pijecie 2l wody to często oddajecie mocz? Bo ja nie.Co z tą wodą się dzieje?
  • hej mam pytanie. ile wody dziennie powinnam pić? moja znajoma twierdzi, że jest to aż dwa litry i trochę nie chce mi się w to wierzyć. czy to nie za dużo? chyba że wliczymy w to kawę, herbatę, soki, itp. czy ktoś może mi podać minimalną ilość wody na dobę? czy mogę pić wodę gazowaną (wolę), czy jednak powinnam zostać przy niegazowanej.
  • mam pytanko, czy przegotowanie wody z kranu zabija w niej wszystkie wirusy, bakterie, nawet jeśli znalazły by się w niej np. wirusy czerwonki czy jakiegoś syfu? czy to tylko tak częściowo? pytam, bo miałam dyskusje z koleżankami, jedna małemu dziecku robi herbatki na kranówkie-przegotowanej dwa razy, druga zaś na mineralnej, bo sądzi,że gotowanie nie wystarczy, co sądzicie?
  • po jakim czasie przyjmowania pigulek woda ktora zatrzymala sie Wam w orgnizmie (jako skutek uboczny), "zeszla" z Was? bo mam tak przy novenette'cie, jestem w trakcie 3 opakowania. przytylam 2 kg (nie obzeralam sie i to nie miesnie - przeanalizowalam wszystkie ewentualne przyczyny i to raczej tabletki) czekac az przejdzie (to w ogole mozliwe) czy zmienic tabletki?
  • co tu zrobić? podobno powinno się pić 1,5 litra dziennie! brrrrr ja nie mogę w siebie wmusić szklanki! czy można pić coś w zamian? herbatę? kawę? -pewnie nie, bo "wyciąga" magnez z organizmu soki? - nie, bo słodzone poradźcie
  • w/g swiatowej organizacji zdrowia 88% chorob zwiazxanych jest z picieM ZLEJ JAKOSCI WODY W/G komicji uni europejskiej 90% ujec w polsce nie slepnia strand.unijnych-w/g niemieckiej sluzby zdrowia op.w 1990r chlor w wodzie to rak piersi zoladka i prostaty kliknij chlor+RAK W INTERNECIE PIJCIE PANIE WODE OSMOTYCZNA ,plukajcie wszystko w niej przed zjedzeniem od miesa do jarzyn i owocow -warto inwestowac w zdrowie
  • Po kolejnej, nie wiem już której, infekcji grzybiczej, moja pani ginekolog zbeształa mnie, że do podmywania używam płynów do tych miejsc, a powinnam jej zdaniem myć okolice intymne tylko wodą. Dotychczas używałam delikatnych płynów jak: Ziaja, AA, Nivea, Avon, a ostatnio tak zachwalany przez kobiety Lactacyd, w efekcie mam zrujnowaną /to słowa p.doktor / florę bakteryjną pochwy, a to, że podmywałam się dwa razy dziennie, to też jej zdaniem przesada. Od kilku tygodni próbuję stosow...
  • Czuje ciągle mokro... wylatuje mi z pochwy woda, bezbarwna w niewielich ilościach. Jest bezbarwna.Co to moze oznaczac?
  • Dziewczyny, czy to mozliwe? Czy to normalne?? Po kapieli, a szczegolnie po basenie "wyplywa" ze mnie znaczna ilosc wody. Najpierw myslalam, ze to mocz albo uplawy, ale to jest normalna woda, ktora chyba jakos musiala sie tam dostac. Wiem, ze to brzmi jak zart, ale jest to dosyc uciazliwe, szczegolnie gdy sie wykapie, ubiore i nagle leje sie ze mnie strumyk, az cieknie po nogach. Dodam, ze mam 28 lat, nie rodzilam jeszcze a to zaczelo sie jakos w okolicach mojego pierwszego chlopa...
  • nienawidze smaku wody, ani minaralnej, ani gotowanej, ani kranowy..zadnej! nie pije wiec jej prawie w ogole...pije za to hektolitry kawy, ktora podobnież odwadnia.. i co z takim fantem zrobic? czy np. herabata albo mleko moze zastapic te nieszczesna wode? i czy na prawde trzba pic 2 litry wody dziennie?? brrr...
  • wiec tak biore tabletki antykoncepcyjne i zaczelam tyc po nich mowia ze woda mi sie zatzrymala w organizmie.Kto wie jak usunac ta wode z nog bo slyszalam ze sa jakies tabletki.Bardzo prosze poradzcie cos bo ja juz nie moge strasznie mnie bola nogi bo mam takie ciezkie.z gory dzieki za opinie
  • Mam pytanie, czy wody plodowe moga sie saczyc tak pomalutku (pare kropli) juz w 36 tygodniu? Czy trzeba sie zglaszac z tym do szpitala.Czy wody wygladaja jak woda? Moze sa gestsze? Ja zauwazylam pare kropel na mojej bieliznie? Czy to cos groznego? Ania z 36 tygoodniowa Zuzia w brzuszku.
  • Czy prezerwatywa przy stosunku w wodzie jest tak samo skuteczna jak normalnie?
  • Czesc, przez weekend bylam u narzeczonego i skonczyl mi sie plyn do soczewek, ktory u niego mialam. Zalalam soczewki woda destylowana (wydawala mi sie lepsza od zwyklej z kranu) i w niedziele nie ubieralam soczewek. Teraz w domu wlozylam je do plynu ReNu i moje pytanie teraz czy moze jutro zalozyc normalnie soczewki? nic im sie nie stalo ?? pozdrawiam Aga
  • Witajcie, MOże mi powiecie, czy jest na to jakiś sposób aby zelżało to uczucie. Wizytę u gina mam dopiero w kwietniu, a w tę sobotę wybieram się na wesele, i akurat jestem przed miesiączką. Zawsze tak było, że tuż przed spodnie były opięte i czułam się ogromnie...hehe Może znacie na to jakis sposób, zioła czy lakieś tabletki, nie wiem no. Sylpha
  • Dziewczyny poradźcie coś, za każdym razem będąc na basenie do pochwy dostaje mi się woda i czuję duży dyskomfort jak ze mnie "wypływa". Do niedawna myślałam, że to może upławy, ale bedąc w ubikacji zanim zrobiłam "siusiu" to najpierw ze mnie wycieka woda:( Boję się, że może się to skończyć grzybicą:( Jak temu zapobiec? Stosować tampony za każdym razem, mimo że nie mam okresu? Dziewczyny ratujcie!
  • Mam jedno pytanko. Chciałam was zapytać, czy podczas stosunku np. w wannie czy w rzece można zajść w ciążę? To bardzo ważne!
  • Pewnie glupie to moje pytanie, ale jeszcze nigdy nie korzystalam z bidetu.Zastanawiam sie jaka jest ta woda w srodku czy zimna??(dlaczego ona nie spływa tylko stoi), i jesli korzystaly z niego wczesniej inne kobiety to siasc na to nie bedzie zbyt higieniczne.Dodam ze korzystajac z publicznych ubikacji nigdy na nie nie siadam.Czekam na wskazowki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się