woda

(12 wyniki)
  • mam pytanie ,czy ktos z Was wyjechal na wczasy za granice , od momentu kiedy choruje na zjn ,mam na mysli Turcje , hiszpania lub Grecja. Otoz wiadomo, ze z tym zjn odpada miejscowa kuchnia, picie wody nawet z butelek kupionych w hipermarkecie(ja sie boje),ale biorac ze soba zarcie polskie + ze 3 zgrzewki wody np.Naleczowianka chyba mozna o tym myslec > Co o tym sadzicie czy jeszcze jakies niebezpieczenstwa moga czyjac na mnie, chyba bedzie to Hiszpania czy np moze cos zaszkodz...
  • Po przeczytaniu tego forum muszę stwierdzić,że chyba więcej jest osób z biegunkami lub postacią mieszaną, mało zaś jest tych,cierpiących na same zaparcia.Wszyscy piszą jak radzą sobie na co dzień z biegunkami i poszukiwaniem toalet i na wakacjach,a jak wy z postacią zaparciową sobie radzicie?Może napiszecie coś,czego jeszcze nie wypróbowałam...Takie metody jak śliwki suszone,dużo błonnika,owoców,warzyw,probiotyki,szklanka wody z miodem i cytryną na czczo niestety na mnie nie dział...
  • a wiec dzis bylem na izbie przyjecz powody przewleklego zaparcia , inaczej mowiac od 2 tygodni nie sram,a srodki przeczyszczajace i woda z blonnikiem nie dzialy, wciaz tylko gazy byly i sluz a wiec doszedlem na izbe, tam czekalem 3 godziny zanim mnie przyjeleli,bo badaniu przedmiotowym ktore nic nie wykazzalo oraz palcu w dupie wysali mnie na RTG jamy brzusznej,czekalem kolejna godz az mi zrobia rtg i potem 2 na wynik, a oto wynik: pojedyncze nieposzezone petle jelita cienkiego w...
  • Oczyszczona byłam już po jednym litrze fortransu, sama woda ze mnie leciała. Kolonoskopia była robiona pod narkozą. Zbadali mi całe jelito grube i 10cm cienkiego. Jelito cienkie bez zmian. Błona śluzowa odbynicy nieco przekrwiona i rozpulchniona - pobrali mi wycinki. Okrężnica w porządku. Esica znacznie wydłużona tworzy pętlę, a napięcie ścian esicy bedzo wzmożone. Leki; tribux, rnaxene. Kazali mi zrobic badani TSH FT4 FT3. Mogę miec coś z tarczycą. Czy ktoś z was...
  • Witam wszystkich towarzyszy niedoli:( Męcze sie z ZJN juz z 7 rok. Ile bylo biegania po lekarzach, którzy patrzyli na mnie jak na kombinatorke bo przeciez nic mi nie dolega to pewnie wiecie sami:(. Niestety u mnie chorobsko to glownie zaparcia, jak nie ide juz 2 dzien do toalety to boje sie gdziekolwiek wyjsc bo wiem ze zacznie mnie niedlugo bolec brzuch. A to jest nie do wytrzymania:( Dobrze ze wpracy mam w miare wyrozumialych ludzi bo nie jestem w stanie wtedy nic zrobic:( No sp...
  • Część warto pić nadczo suszone śliwki zalane wodą wieczorem dnia poprzedniego, dużo wody do tego pic czyli 1,5 - 2 l dziennie, surówki wszelkiego rodzaju. Mi jan narazie to pomaga. ps. z tabletek to tylko hepatil na osłone żołądka tak na wszelki wypadek
  • xifaxan bez rezultatu
  • no wlasnie czy istnieje jakis sposob zeby w miare regularnie sie zalatwiac?? probowalam juz siemienia lnianego- troszke pomoglo ale podobno nie mozna dlugo stosowac. soku z surowych burakow: 1-szy dzien s**czka, a potem znowu nic:( teraz testuje oliwe na czczo ze szklanka cieplej wody... chodzi mi o jakis patent, tylko zeby nie powodowal sr... tylko taka normalna kupke:] hmmm czy ktos w ogole zna cos takiego?? acha, a jak dziala colon c?? to znaczy jakiej konsystencji jest potem kup...
  • Słyszałem kiedyś, że są osoby, które wyleczyły się z IBS poprzez regularne zażywanie buraczków. Czy może ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi? Jak je przyrządzać? Ile na raz spożywać, jak często?
  • Witajcie, zajrzalam tu po raz pierwszy i "ciesze" sie ze nie jestem osamotniona z koszmarem zjn, lekarze nic nie pomogli a wrecz zaszkodzili a ja po wieloletnich obserwacjach sama sobie postawilam diagnoze..ehh..i tak np za zaparcia pomaga mi wypicie lyzki oliwy z oliwek na czczo rano ( polecam), a wieczorem pije jakies 0,5 kefiru lub maslanki..nie moge jesc kategorycznie zadnych surowych owocow i warzyw bo potem nastepuje wzdeciowy koszmar..zreszta utrzymujac scisla diete i tak c...
  • kto z szanownych Panstwa dokonal na swoim ciele tego przyjmnego zabiegu? prosz o info: gdzie, jak, za ile (z kim niekoniecznie :-D)? pozdrawiam, ent.
  • gdzies czytalam ze istnieje takie czyszczenie, ze wlewa sie jedna rurka wode do jelit a druga wylewa z wszelkimi zlogami, grzybami itp... wie ktos cos na ten temat? nie wiem, moze ktos sobie zarty robil, ale jezeli ktos wie o istnieniu czegos takiego, co gdzie i jak:) to prosze o pomoc... znalazlam ostatnio w tele tygodniu jakas szescio tygodniowa "kuracje" tzn. wypis produktow ktorych unikac przez min 6 tyg, a potem zrobic sobie takie wlasnie oczyszczanie... podobno ma to leczyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się