Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      woda

woda

(13 wyniki)
    • TAK! Jeszcze jeden lek na migrene to czysta WODA! Po co wydawac pieniadze na leki ktore, tylko chwilowo pomoga i na dluzszy etap zaszkodza? Czy slyszeliscie o tym prostym i najtanszym sposobie? Picie odpowiedniej ilosci wody dziennie nie tylko moze pomoc na bol glowy np. migrene ale w przeciwienstwie do "koktajli chemicznych" przez niektorych tutaj stosowanych, nie szkodzi tylko jeszcze przynosi same kozysci dla calego organizmu. Woda potrafi pomoc na zgage, artreztym, bole kregoslupa ...
    • Czasem pomoże, jak mam siłę wystać przy kranie
    • polecam serdecznie położenie na czoło kompresu z zimnej wody i octu.trzymać około pół godziny.sprawdzona metoda przez bardzo wiele osób.ból nie minie totalnie ,ale znacznie sie ograniczy.można wtedy dość normalnie funkcjonować.pozdrawiam.
    • Niedawno wlasnie wiele migrenikow na USA forum wypowiedzialo sie ze wazne jest dla nas aby byc zawsze >hydrated< czyli nawodnionym. Powinnismy wypijac do 2 litrow dziennie dobrej jakosci wody. Ja owszem lubie wode ale goraca. W zasadzie temperatura nie ma znaczenia. Zimna woda, szczegolnie taka z lodowki, "boli" mnie w gardlo.. A szczegolnie jest to wazne przy atakach, gdy sie pocimy i wymiotujemy. Trzeba pic, pic, pic. Napoje zawierajace kofeine -odpadaja. Pijecie duzo wody?...
    • Jest lrpiej niż ostatnio ale jeszcze mnie trzyma. Chodzę do pracy bo nie bardzo mam wyjście. Tyle, że dzisiaj praktycznie cały dzień spędziłam w toalecie. Boję się, że mnie zwolnią. Muszę to jakoś zatrzymać bo zaczęłam się odwadniać. Macie jakieś pomysły? Im dłużej trwa tym bardziej się boję, że będzie maraton... Pozdrawiam meg22
    • Nasz świat jest pełen stresu, korków na ulicach, goniących terminów i dzikiego pędu. Trudno się dziwić, że czasami musimy sięgnąć po tabletkę na ból głowy. Kiedy naprawdę potrzebna jest nam ulga, można zażyć 2 tabletki paracetamolu (po około 500 miligramów każda) albo ibuprofenu (po 200 miligramów). Dobrze działa także aspiryna, ale nie wolno jej podawać dzieciom ani osobom uczulonym na kwas salicylowy. Warto pamiętać, że środki przeciwbólowe to tylko doraźne rozwiązanie. Można zrobić dużo wi...
    • nie latałam jeszcze nigdy, a tu za tydzień czeka mnie lot do Kanady - łącznie w potwietrzu ok 11 godzin. No i nie wiem czego mam sie spodziewać ze strony mojego obolałego łba...Zamierzam wziąc Ketonal i Cinie na pokład w bagażu podręcznym, ale i tak się obawiam...Jakie macie doświadczenia na tym polu??
    • Na początku chcę wszystkich powitać ponieważ jestem nowa (mam internet dopiero od kilku dni). Z tego co tu czytam widzę, że macie podobne do moich "problemy z głową". Chcę Wam polecić to, co-jak wiem z doświadczenia -pomaga mnie, a nie jest ani drogie, ani pół świata za tym oblecieć nie trzeba. Konkretnie mam na myśli OLEJKI ETERYCZNE. Nie wiem, czy ktoś z Was już tego próbował, ale mi pomagają: *LAWENDOWY -dodatkowo pobudza więc jest dobry do łagodzenia mniejszych bólów głowy k...
    • Witam wszystkich serdecznie, po długiej przerwie! Chciałbym się podzielic z wami ze swoimi obserwacjami i zmianami jakie zaszły u mnie jeśli chodzi o migrenę. wszystko zaczęło sie w upalnym lipcu tegoz roku, kiedy samochód, lub nawet skuer okazywały się nieznośnymi środkami lokomocji, ze wzgledu na wszechpanujący upał. Wtedy to podjąłem meska decyzję, ze do pracy (26 km w 1 stronę) bede dojeżdzał na rowerze. dziennie dawało to przebieg ok 52 km. każdego ranka po przyjezdzie do...
    • Ostatnio dosc czesto zdarzalo mi sie ze stalam ze szklanka wody w reku i kompletnie nie moglam sobie przypomniec czy popilam tabletki czy nie - innymi slowami - wzielam cos w ogole czy mialam dopiero zamiar?! Straszna jest taka skleroza bo wtedy musze dla pewnosci odczekac min ze 3- 4 godziny zeby nie przedawkowac. czasem uda mi sie dojsc wstecz jak to bylo ale nie zawsze. czlowiek nie wie czy meczy sie bo nie pomoglo czy meczy sie bo nic nie wzial.. Ale jeszcze bardziej mnie ...
    • pomocy...(14)

Cześć! Mam problem. Skończyły mi się leki. Nie mam recepty a dalej mnie trzyma. Torsje (chociaż po metoclopramidzie trochę łagodniejsze), dreszcze i ten koszmarny ból. Paradoksalnie mimo trochę słabszych wymiotów ból głowy cały czas się nasila... Macie jakieś pomysły jak bez leków złagodzić objawy? Pozdrawiam meg22
    • Oto kilka przykladow jak ja sobie radze w migrenie przy pomocy niefarmakologicznych srodkow. ~ worki z lodem. zwykle plastikowe bez zapachowe woreczki z drucikami do zawiazywania. Dwa pojemniki z lodem (okolo trzy szklanki lodu) wsypuje do worka zostawiam w zamrazarce. Zeby nie smierdzialo lodowka i nie cieklo, jak potrzebuje to wkladam do drugiego worka. Trzeba strannie zakrecac worek i mocno sciskac drucikiem. ~ maly reczniczek lub smzatka do trzymania worka z lodem i przyk...
    • "- butelka z gorącą wodą :) Skuteczność czasem porównywalna z Sumigrą" Nessie - oświeć mnie proszę i napisz gdzie konktretnie umieszcza się tę butelkę i na czy polega jej "działanie". Przyznam się, że nie spotkałam się z czymś takim w ciągu mojej 20-letniej wątpliwej "przygody" z migreną, a chciałabym coś wiedzieć (może pomoże) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się