Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      woda

woda

(18 wyników)
    • z dachu budynku mieszkalnego, jednorodzinnego. jak to obliczyć - norma? może jakiś wzór? ma być obliczone przy ulewie przez 15s a nie średnich opadach. i musi być mniejsze od jakiejś wartości, bo jak przekroczy to trzeba występować o warunki albo coś innego wodno-prawnego. może ktoś wie gdzie jest o tym napisane, bo podobno wszyscy architekci to powinni robić tylko im się nie chce. a może to tylko upał wali urzędasom na mózg... nawet jak uznamy, że to od upału, to chyba i tak będę m...
    • no pieknie, no świetnie, tylko brawa!
    • Potrzebuje opisu architektonicznego pałacu na wodzie?? Pomoże mi ktoś??
    • Witam! Czy gmina ma obowiązek zapewnić dostawę dla celów p.poż? Chodzi mi o zasilanie hydrantu zewnętrzenego przed projektowanym budynkiem.
    • gratuluje ale dlaczego to wyglada jak lilium tower
    • Mam pytanie do wszystkich forumowiczów znających sie na mozliwosci/ braku mozliwosci przeniesienia sedesu. W zalaczonym planie łazienki (bardzo malutkiej - 3,89 m2) w planie pierwotnym przy scianie na prawo od wejscia miescily sie kolejno: sedes, umywalka, wanna. Jednak chcielibysmy przeniesc sedes na drugą stronę, do wnęki, która pierwotnie została przewidziana na pralkę. Wymiary tej wnęki to 79 (dłuższa ścianka, ta przy drzwiach) x 64,5 (scianka "tylnia") x 60 (krótsza scianka boczna)...
    • Począwszy od tanich pląmb w zębach ( tak , tak w publicznej służbie zdrowia ) dziurę w zębie sadysta dentysta zatka specjalną , zaprawą , szybkoschnącym cementem dla medycyny , w zasadzie , betonem. O budownictwie to już raczej nie ma co mówić bez betonu . Nawet tzw. budownictwo kanadyjskie ( ściany z waty i trocinowych płyt ), nie może obyć się bez betonu. Muszą fundament zrobić z betonu , czyli sztucznego kamienia ( piasek 39 % , żwir 41 % , cement 12 % i ok. 87 % woda ) Jak ...
    • Czy jest zgodne z jakąkolwiek normą budowlaną lub sztuką projektowania, aby daszek, nazwany przez Panią Architekt "elementem ozdobnym" miał spadek -1%, tzn. woda spadająca z nieba na ową "ozdobę" może spływać na mój taras ? proszę o poważne opinie, najlepiej architektów pozdrawiam bankroot
    • Zapałałam miłością i pożądaniem do tego kamienia, czy ktoś ma trawertyn w domu, a zwłaszcza w łazience?
    • widziałem robi wrażenie :) ale to już ma kilka dobrych lat
    • mam takie pytanie ile trzeba zaplacic za projekt przylacza wody ,kanalizacji,deszczowki? czy te 3 przylacza moga byc na jednym projekcie? Chodzi mi o taki projekt ( prosze o wybaczenie ale ja sie nie znam)z mojego domu do miejsca wpiecia sie do tych przylaczy . ( chyba namieszlam? ) moze ktos mi podpowie?
    • A może inaczej, czy ktoś projektował może na konkurs fontanne? Chodzi oto, czy projektuje sie tylko schemat/rysunek czy też jeszcze obliczenia, dobór pompy, rozkładdysz itd. Dziękuje za informcje
    • Czy robił ktoś z Was fontanne w domu lub coś podobnego. Macie jakieś ciekawe rozwiazania wizualne. Interesuje mnie też jak to się sprawdza w domu. Jak to technicznie rozwiązać. Z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam Kasia
    • Witam, Czy ktoś z Was z nimi współpracował? Jeżeli tak bardzo proszę o opinie. Z góry WIELKIE DZIĘKI. Aga
    • Producent www.sukiennik.pl , podpiera się danymi : · Gęstość pozorna płyty wynosi: 25 - 30 kg/m3 · Współczynnik przewodzenia ciepła = 0.03W/mK · Izolacyjność dźwiękowa ca 40 dB. · Ciężar jednostkowy wynosi: 4 kg /mb/ 6,45kg/m2 Ciekawe są szczególnie te dane : Współczynnik przewodzenia ciepła = 0.03W/mK Izolacyjność dźwiękowa ca 40 dB.
    • Kupuję pierwszą działkę w życiu! Potrzebuję pomocy! 1) Jak mam sprawdzić czy stoi tam woda? Działka jest dosyć niska. Teraz jest dużo sniegu więc nie chcę zawierzać tylko opinii właściciela. Gdzie moge sprawdzić takie informacje? 2) są tam podciągnięte media (rury z wodą, gazem, bez studzienek, prąd po drugiej stronie ulicy- słupy). Jakich kosztów mam się spodziewać?
    • Ściany są jednym z najważniejszych elementów każdego budynku. Jednocześnie wielu inwestorów, architektów i wykonawców nie przywiązuje należytej wagi do prawidłowego ich zaprojektowania i wykonania. Źle dobrane i zastosowane materiały ścienne są dla użytkowników budynków przyczyną poważnych kłopotów. Trzeba też wiedzieć, że późniejsze naprawienie błędów popełnionych w fazie wznoszenia ścian jest praktycznie niemożliwe.W Polsce od wielu lat nie ma problemów z kupieniem materiałów budowlanych na...
    • jestem na etapie kończenia domku jednorodzinnego. do balustrad na tarasie architekt zaproponował stal nierdzewną.jest to rozwiąznie drogie. zastanawiam się, jak jest z trwałością takiej stali. może lepiej zapłacić mniej za stal ocynkowaną (np. dodatkowo lakierowaną proszkowo). czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się