Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      woda

woda

(256 wyników)
    • Czy ktoś ma? W reklamie wygląda to świetnie - nie trzeba mieć czajnika, woda jest od razu gorąca, nie trzeba jej podgrzewać, jest bezpieczna - ma zabezpieczenie przed dziećmi, można nie tylko od razu zaparzyć herbatę, ale też sparzyć pomidory albo wyparzyć butelki. Warto?
    • Witam, zakupiłem komplet prysznicowy hansgrohe - Raindance (taki jak tutaj: www.hansgrohe.pl/pl_pl/122682_32333334395F34305F3731353939.htm). Niestety przy używaniu zimnej wody mam raz wodę ciepłą raz zimną (na zmianę). W hansgrohe mówili, że to wina ciśnienia wody i hydraulika który montował baterię (powinien jakieś podkładki założyć). Hydraulik mówi, że bateria popsuta bo przecież w umywalce i kuchni wszystko działa poprawnie. Ja zapłaciłem i jednemu i drugiemu ale nie wiem teraz za bard...
    • Dowiedziałam się, że z powodu dużej odległości piecyka gazowego (umieszczony w łazience) od kuchni, przy zlewie musi być podłączony elektryczny ogrzewacz wody. Podobno wymuszenie podłączenia gazu wiązałoby się z dodatkowymi pozwoleniami. Czy to prawda? Czy mam walczyć o gaz w kuchni czy zostać przy ogrzewaniu elektrycznym? Jak wygląda użytkowanie takiego elektrycznego podgrzewacza wody, czy koszty są dużo większe niż gazu?
    • od miesiaca mam zmywarke bosch, nie pamietam symbolu. jest to 60 pod zabudowe, ponoc dobra, cena ok 3 tys. najczesciej zmywam vario speed, 1/2 naczyn. zawsze po umyciu na szklankach stoi woda. ogolnie naczynia sa suche, ale denerwuje mnie ta stojaca woda nie tylko na szlankach, ale i na garnkach. czy to normalne? moze to przez ten vario speed? jest to moja 1. zmywara, wiec nie wiem jak to jest
    • witam na forum, jestem nowy i proszę o pomoc. Mianowice - przygotowujemy się do remontu łazienki w mieszkaniu w bloku. Aktualnie mamy bojler gazowy, ale jest dosyć stary i nie estetycznie wygląda. Chcemy to zmienić i tutaj problem - co robić. Słyszałem wiele o przepływowych ogrzewaczach wody, ale w necie naczytałem się dużo negatywnych opinii... więc w końcu nie wiem. Zwracam się więc do Was Fachowców - co kupić : przepływowy gazowy, czy gazowy typu bojler? czy lepiej przerzucić się na ...
    • Witam i proszę o pomoc..Zamierzam zainstalować w kuchni filtr do wody.Wiem,było już na ten temat sporo wątków,przejrzałam i...zgłupiałam :) Tematy były sprzed jakiegoś już czasu,dlatego ponawiam.Czy osmoza rzeczywiście powoduje wyjałowienie wody,którą porównuje się do destylowanej? Jeśli nie osmoza to co? Interesuje mnie filtr podszafkowy,taki z osobnym kranikiem.Poradźcie proszę,bo naprawdę nie wiem,co robić :)
    • Mam taki problem; w łazience jest natrysk, umywalka i bidet.Zarówno woda w umywalce jak i biedecie ma wysoka temeprature, ktora mozna regulowac.Natomiast woda pod natryskiem w najlepszym wypadku jest ciepla, a czesem wyraznie chłodna mimo przestawienia raczki na temperature bliską 50 C, co za przyczyna?
    • Witam. Mam problem z pralką Amica PA5560A411. Po załączeniu obojętnie którego programu i naciśnięciu przycisku start pralka nie nalewa wody tylko od razu zaczyna prać (na sucho), przy programach z temperaturą grzałka grzeje (bez wody). Dopływ wody oczywiście sprawdziłem i działa. Co może być tego przyczyną. Proszę o rady.
    • Muszę wymienić badziewie,które mam . Potrzebuję ogrzewacza do zlewu,umywalki,prysznica i wanny. Jaki kupić, zeby do wanny woda leciała gorąca, pod prysznicem też, z dobrym ciśnieniem i bez nagłej zmiany temperatury .Teraz leci wrzątek na przemian z lodowatą,czasami wcale nie można ciepłej uzyskać pod prysznicem. Proszę o pomoc - jaka firma,jakie parametry ?
    • przed pół godziną straciłam ciepłą wodę w umywalce. Była cały czas, a nagle - po podniesieniu tej "wajchy" i przesunięciu jej na ciepłą wodę - leciała coraz słabiej, aż przestała. W kuchni (ta sama rura i piecyk gazowy) działa normalnie. Zimna jest w obu kranach. Co się stało? Bateria DIAMENT czy jakoś tak ma najwyżej 2 lata, chyba nie rozleciała się od razu? :-(((((
    • Witam, Mam takie watpliwosci - jaki ogrzewacz wody wybrac? Gazowy czy elektryczny? Przeplywowy czy pojemnosciowy? Troche danych: łazienka bez okna, zamknieta, mala - 1,5mX2m. W tej chwili jest ogrzewacz gazowy. Bedzie w lazience prysznic, wiec pewnie bedzie tam jakies parowanie, nie wiem czy ma to wplyw na ogrzewacze? Problem moze byc z pradem, poniewaz instlacja jest dosc stara i moze nie wytrzymac, ale moze to mozna zrobic? Zalezy mi by dzialo dobrze(w tej chwili mam zarzuty ...
    • Widziałam kiedyś u rodziców taki bajer, że podczas spłukiwania wody w WC (z dolnopłuka) leciała kolorowa woda. (niebieska/zielona) Wiem, że wrzuca się do dolnopłuka jakieś kolorowe kostki, ale jak się to fachowo nazywa ? Gdzie to mogę dostać? Ile kosztuje? Czy to prócz kolorowej wody również dezynfekuje muszlę? Dzięki :)
    • Witam wszystkich. Przymierzam się do remontu mojej malutkiej łazienki (samo mieszkanie jest mikroskopijna kawalerką) i rozważam zrezygnowanie z gazowego ogrzewania wody (w kuchni mam blat elektryczny więc jest to całkowita rezygnacja z gazu a ogrzewana woda używana jest tylko do natrysku i umywalki). Jakie widzę tego korzyści: - bezpieczniej (spaliny) - łatwiejsze w montażu (sam nie mam zamiaru montować) - tańsze urządzenie Co jeszcze powinienem wziąć pod uwagę? ps. już raz zni...
    • jestem po remoncie łazienki, zawsze walczyłam z wilgocią w łazience ale z tym co się dzieje teraz nie wiem jak sobie poradzić, na spłuczce, ścianach wokół, rurach wszędzie jest skraplacjąca się woda, myślałam że może to wina spłuczki bo jest plastikowa lecz sąsiadka ma ceramiczną i jest to samo, czy ktoś zna na to cudowny środek aby weleminować tą wodę lub chociaż ją ograniczyć??
    • Chce w pokoju zrobic aneks kuchenny jednak mam pewien problem. Do kuchni trzeba pociągnąć wodę, meblościanka kuchenna wraz ze zlewem byłaby na takiej ścianie, że jest praktycznie w przeciwległej części mieszkania co łazienka i pomieszczenie przeznaczona na kuchnie. Czy jest jakiś sposób aby pociągnąć wodę do pokoju? Czy wodę można można poprowadzić podłogą?
    • Witam, zastanawiam się nad zakupem wanny z hydromasażem ale obawiam się o osadzanie się kamienia. Czy jakość wody ma wpływ? Czy zakłada się jakieś specjalne filtry? A może zbadać wodę? Będę mieszkała w domu jednorodzinnym a woda będzie z wodociągu miejskiego.
    • Chcę kupic lodówkę z dozownikiem wody zastanawiam sie nad dwoma modelami: SAMSUNG RL39WBMS www.ceneo.pl/8375 albo LG GR-439BTRA agdrtvpat.pl/?zobacz=3068 Bardzo prosze o pomoc:)) w dokonaniu wyboru. Oczywiście wszelkie uwagi dotyczące tych lodówek miło widziane:)
    • Jakie filtry polecacie do kuchni
    • Ile płacicie za wodę ?, bo ja mimo energooszczędnych urządzeń (pralka,zmywarka) , wydaje mi się że dużo (ok.100-150zł\miesiąc, przy 5-os. rodzinie)
    • lodówce.jak właściwie działa(skąd czerpie wodę, czy do dystrybutora jest specjalna woda?)Nie mam pojęcia o tym stąd takie pytania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się