woda

(61 wyników)
  • Brak wody(18)

czy ktoś wie dlaczego nie ma wody? 30.09.2012 godz 21.33:))
  • Witam Czy nikt z sąsiadów nie zauważył dziś (niedziela) lejącej się wody z studzienki pod blokiem Grabsztyny 3 ? Zawór na trawniku na załamaniu bloku od strony miejsc postojowych. Ja nie mieszkam dokładnie tam, ale z balkonu słyszałem lejącą się do odpływu wodę, po sprawdzeniu okazało się że woda wybija spod dekielka zaworu do zraszania trawy, który nie został zamknięty. Nie wiem od kiedy woda się leje, (nie było mnie wcześniej) ale mamy już wieczór - ktoś musiał to chyba widzieć, lub sły...
  • Otrzymaliśmy informację, że w związku z nadchodzącą falą powodziową w nocy może nastąpić wyłączenie oczyszczalni ścieków Czajka a co za tym idzie wyłączona będzie Stacja Uzdatniania Wody na osiedlu Rajska Jabłoń (Oczyszczalnia nie będzie przyjmować żadnych zrzutów ścieków) Dlatego też, dostawa wody w nocy z 20/21 maja i w dniu następnym może być wstrzymana. Jeśli w dniu jutrzejszym nie będzie dostawy wody, będzie zorganizowany beczkowóz. W zaistniałej sytuacji proszę o zaopatrzenie się wod...
  • Czyżby w poniedziałek od rana zabrakło wody na osiedlu? Czy to u mnie tylko coś nawaliło?
  • W dniu 10 grudnia 2009 (czwartek) w godzinach 8.00 - 13.00 nastąpi PRZERWA W DOSTAWIE WODY. Powodem przerwy w dostawie wody jest awaria głównej magistrali wodnej. Proszę o zaopatrzenie się w wodę w w/w terminie Administrator RJ (M.Kowalski)
  • cyt. "UWAGA !!! Z powodu mrozów pękła rura w Stacji Uzdatniania, w związku z usuwaniem awarii nastąpi przerwa w dostawie wody : w dniu dzisiejszym tj. 08.01.2010 od godziny 14.00 do dnia jutrzejszego tj. 09.01.2010 do godziny 10.00 Beczkowóz z wodą zdatną do spożycia zostanie podstawiony przy Stacji Uzdatniania Wody obok budynku Krąselki 1. Zarządy WM i Administracja Osiedla"
  • Około 21.00 na meila przyszła informacja by nie pić wody gdyż nadaje się ona tylko do celów dospodarczych.Biorąc pod uwage,że woda puszczona została około godz.13.00 ciekawa jestem ile osób napiło sie na bazie tej wody herbaty,ile osób zrobiło sobie na tej wodzie zupę a ile matek podalo swoim dzieciom kaszkę?Myślę,że to dośc ważna sprawa i trzeba było się bardziej wysilić niż poczta elektroniczna. Pozdrawiam.
  • W dniu dzisiejszym naprawiano magistrale wodną z powodu awarji naprawę zakończono przed godziną jedenastą . Teraz na kompie mam godz 21;30 a ciepła woda leci syfiasta kolor ceglany i ta woda śmierdźi . Pytam więć i metrów trzeba spóścić aby woda była zdatna do czego kolwiek i kto pokryje straty wykazane na liczniku ciepłej wody ,ża wode która nadaje się tylko do spłókania toalety . Myslę że Pan administrator nam to wyjaśni .
  • Był ktoś? Chciałbym prosić o informację co zostało postanowione. Z góry dziękuję sąsiadom za odpowiedzi typu "trzeba było być!!!" - Niestety nie mogłem. Pozdrowienia, G.
  • Witam, Wiem, że ten temat był poruszany ale czas go chyba odświeżyć. Chodzi mi tu oczywiście o zimną wodę po odkręceniu ciepłej oraz cudowny zapach gdy odkręcam wodę zimną. Mam pytanie bo w administracji powiedziano mi że wiele osób zgłaszało ten problem i jestem ciekawy czy komuś się udało załatwić tę sprawę!? Mnie już po prostu brak pomysłów jak zmusić tych cudaków żeby to w końcu naprawili. Ja mogę wiele znieść - hałaśliwe garaże które budzą mnie w nocy bo są źle zrobione ale fakt ż...
  • Czy ktoś zna może przyczynę dla której co drugi, trzeci dzień, zamiast cieplej, gorącej wody, z kranu leci letnia. Nie mozna umyc się w tym samemu, co dopiero malutkie dziecko! trafia mnie jak pomyślę, że będe musiała zapłacić jak za ciepłą!!! Co za cholera!!!
  • woda(6)

Czy tylko u mnie jeszcze nie ma ciepłej wody?
  • Brak wody(80)

Może ktoś wie kiedy będzie woda. Mogę się tylko domyślać, że awaria jest związana z kilkuminutowym brakiem prądu na osiedlu.
  • Firma prowadząca modernizację Stacji Uzdatniania Wody na zlecenie Mennicy Polskiej SA (właściciela S.U.W.) poinformowała mnie ze prace w dniu dzisiejszym sie przedłużyły i woda będzie włączona ok godziny 21.30 Administrator RJ
  • UWAGA! W związku z niedokończonymi pracami Stacji Uzdatniania Wody, dnia 27 sierpnia 2008 roku ( środa ) w godzinach 8.00 - 20.00 nastąpi PRZERWA W DOSTAWIE WODY. Proszę o zaopatrzenie się w wodę w w/w terminie O kolejnych terminach będę informował. Administrator RJ
  • Ja juz nie mogę wytrzymać z tą zimna wodą. Każdego ranka trzeba czekać 20 minut aż zacznie lecieć ciepła, za co ja płace!!! Mam taki zwyczaj,że myje się wieczorem i rano.Niech mi odliczają z rachunku.Kiedyś tłumaczyli że za mało osób mieszka to jakoś to znosiłam ale teraz to chyba ten argument jest nieaktualny.
  • W związku z modernizacją Stacji Uzdatniania Wody (zwiększenie wydajności), dnia 20 sierpnia 2008 roku (środa) w godzinach 8.00- 20.00 nastąpi PRZERWA W DOSTAWIE WODY. Prosimy o zaopatrzenie się w wodę w w/w terminie. Administrator RJ
  • Jak u Was z wodą "ciepłą"? Wiem, że ten temat był już poruszany, ale teraz jest u mnie znacznie gorzej :( w nocy jeszcze jestem w stanie zrozumieć że woda dłużej spływa by wreszcie była ciepła, ale w środku dnia??? Szkoda wody :( i dodatkowo ciekawi mnie ile podwyższy to koszt wody... z czego może wynikać ten problem???
  • W związku z awarią pompy zasilającej osiedle w wodę, informujemy, iż dla potrzeb mieszkańców zostały podstawione na osiedle 2 wozy strażackie z wodą do celów sanitarnych oraz beczkowóz z wodą pitną. Wozy strażackie będą do Państwa dyspozycji dzisiaj do godziny 22 i jutro od rana, a beczkowóz całą dobę jeżeli będzie takie zapotrzebowanie. Z informacji otrzymanych od firmy serwisującej naszą stację uzdatniania wody wynika, iż na rano uda im się najprawdopodobniej zorganizowac pompę ...
  • Czy ktoś wie dlaczego nie ma wody w S16 ????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się