woda

(38 wyników)
  • Witam wszystkich, którzy zamierzają nabyć mieszkanie lub dom, oczywiście za ciężkie pieniądze, na Zawadach. Ja to zrobiłam i żałuję. Wszystko wygląda bardzo pięknie - okolica jest bardzo ładna. Ale nikomu z nabywców zapewne nie przechodzi przez myśl, że może być kłopot z wodą. Otóż w zeszłym roku, kiedy zaczęły się upały zabrakło wody. Zawady nie posiadają wody miejskiej. Mają własne ujęcie obsługiwane przez firmę Wodrol. Ujęcie to jest niewydolne o czym doskonale wiedzą władze dzielnic...
  • Czy ktoś się zastanawia jak można oszczędać energie elektryczną w domu.Czym się kierowac przy wyborze urządzń energooszczędnych.A co z wodą czy da się przyoszczędić kupując tzw baterie oszczędzające wode.Może to wszytko to chwyt reklamowy. Dzięki za odpowiedz.
  • woda(4)

Witam, Jak u Was wyglada sprawa z woda, tzn czy tez tak dziwnie pachnie/smierdzi i niezbyt ciekawie smakuje? Pewnie to wina nowych rur, ale moze macie pojecie po jakim czasie ta niedogodnosc zniknie ?
  • Szanowni Sasiedzi, zwracam sie z pytaniem, czy tylko ja zylam w blogiej nieswiadomosci, ze po odebraniu kluczy i remoncie mieszkania bede mogla nareszcie w nim zamieszkac? Poinformowano mnie dzisiaj w spoldzielni, ze prad zostanie podlaczony do 10 lutego, a ciepla woda dopiero w polowie marca (!!!!!!!) po odebraniu budynku przez miasto. Czy ta sprawa byla Panstwu znana wczesniej? Ja dowiedzialam sie dzisiaj i szczerze mowiac jestem zbulwersowana! Na pytanie o podstawe tego stanu r...
  • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Mieszkam na ostatnim pietrze (nowowybudowany trzypietrowy budynek ); od poczatku denerwuje mnie własnie ta ciepła woda . Otóż aby umyć się w ciepłej muszę spuścić pare wiader zanim zacznie lecieć ciepła a licznik wszystko rejestruje. Więc de facto pobierając zimną wodę płacę za ciepłą. Macie jakieś podobne doświadczenia, może wiecie czy mozna to jakoś reklamować. Dzieki za wszystkie trafne rady , pozdrawiam ...
  • Witam, Chciałem wszystkich ostrzec przed kupowaniem mieszkań od developera z kalisza spółki NOVUM. Developer ten nie dotrzymuje terminów realizacji budowy, budowa przeciąga się latami, a wykończenie mieszań woła o pomstę do nieba. Ściany rażąco krzywe, zdarza się zatynkowanie w ścianie kontaktów elektrycznych, wspomnę jeszcze o różnej głębokości trepach na schodach. Ale to wszystko nic w porównaniu z tym jak Novum podłącza wodę. Na osiedlu Wioska Szwajcarska w Otwocku są ustaw...
  • W kapitalizmie to prawdziwy skandal... Na prawde ich obsługa klienta zabija na starcie. Chcesz kupić mieszkanie - zwolnij się z pracy. O 17:05 już nikt nie podnosi słuchawki w biurze. Baba z rowerem na twarzy musi dojechać do Otowcka chyba przed zmrokiem... NAGRODA NOBLA ZA GODZINY OTWARCIA BIURA
  • nie wiem czy zainteresowani kupnem mieszkania w tej okolicy wiedzą ale wszyscy inwestorzy napotykaja na ten sam problem - niskie wody gruntowe pod całkiem silnym cisnieniem. Oznacza to, że przy polskim standardzie budownictwa, za kilka lat bedziecie mieć problem z woda w piwnicach i garazach. Zresztą niektórzy nie beda musieli czekać kilku lat, bo w jednym z oddanych w zeszłym roku budynków juz dzisiaj lokatorzy mają pół metra wody w garażu. Wiec zastanowcie się nad kupnem mieszka...
  • Jestem właścicielka mieszkania w Markach (osiedle Zielone Przedmieście), kupionego od developera o nazwie BFI. Chciałam ostrzec wszystkich, którzy planują kupno mieszkania od tego developera! Są bardzo mili do momentu, w którym nie dostaną pieniędzy na konto. Potem można już tylko walić głową w ścianę. Od trzech miesięcy w mieszkaniu nie ma ciepłej wody, gazu ani ogrzewania. Budynek jest wilgotny, niedługo pewnie zrobi się tam grzyb (wiem od mieszkańców wcześniej wybudowanego os...
  • Czynsz(4)

Jest pewna sprawa bardzo niezrozumiala dla mnie: Dlaczego osoba, ktora kupila na wlasnosc mieszkanie musi placic czynsz i komu musi ten czynsz placic? Wyjechalem z Polski bardzo dawno temu i moze dlatego moje pytanie wydaje sie niektorym tutaj, krotko mowiac, glupie. Dla mnie jednak jest to wielka parodia. Posiadalem kiedys wlasne mieszkanie w U.S.A. i zadnego czynszu nikomu nie placilem. Jedynymi oplatami byly podatek od nieruchomosci, prad, gaz, TV cable, telefon, ubezpieczenie ...
  • Tak sobie siedzę i szukam w necie jakiejś ciekawej oferty osiedla domów jednorodzinnych pod Warszawą i przypadkowo zawędrowałem na stronę firmy, sprzedającej "domy ekologiczne": www.eko-bud.waw.pl/strony/energo.htm Co o tym sądzicie? Dla mnie to lekko abstrakcyjny pomysł: dom napędzany energią słońca i wiatru, inteligentne instalacje, zbiorniki na wodę szarą, wykorzystywanie deszczówki... Brzmi intrygująco, ale na polskim rynku to chyba raczej piosenka dalekiej przyszłości? Myślicie, ...
  • Cześć, czy jest na forum ktoś kto kupił lub planuje zakup mieszkania od pro-urba w inwestycji przy ul.Bruzdowej? A może jest ktoś, kto ma jakieś ciekawe informacje o ewentualnych niespodziankach, jakie mogą czekać ewentualnych mieszkańców? Czekam na informacje i wiadomości.
  • Czy ktoś z Was wie coś o firmie Mostostal technika do 2000 r była to część Mostostalu Warszawa, ale teraz to już prywatna firma. Jak budują? Można im ufać?
  • mili sąsiedzi z oddawanego osiedla Górczewska 228, od 1.09.2005 mamy zaczac placic czynsz za mieszkania jak zapewne wiekszosc z was wie, i tutaj pojawia sie problem bysmy nie dali sie zrobic w walka i placili za mieszkania jesli nie mozemy w nich mieszkac!! od momentu zplaty za czynsz czyli od 1 wrzwsnia wolno nam juz w naszych lokalach mieszkac cala dobe ( teraz tylko od 8:00 do 19:00 a w niedziele i swieta wcale) jak wicie windy sa juz odebrane i gotowe do uzytku, ale nasz przyszy adm...
  • Kłopoty spółdzielni mieszkaniowej PAX Michał Wojtczuk (26-06-02 23:31) Konta spółdzielni zajął komornik. STOEN nie dostawał pieniędzy i odciął ciepłą wodę. Na dodatek spółdzielnia nie zwraca pieniędzy klientom, którzy rezygnują z zakupu mieszkania. - Spłaciliśmy długi, kłopoty wkrótce się skończą - uspokaja prezes spółdzielni. Poniedziałkowe walne zgromadzenie przyciągnęło tłumy członków spółdzielni zdenerwowanych wieściami o wielomilionowych długach. Mimo że prawo pozwala ...
  • Witam Przez jakiś czas, na tym forum gościł wątek ziwazny z inwestycja firmy Agroman na Białołece tj. osiedle Brzeziny. Był to nawet wątek bardzo prężny i aktywny. Były same głosy zachwytów jacy to oni są dobrzy i jak ładnie budują, ale pisano tak gdy bloki wychodziły z ziemi i był to poczatek budowania, gdyz potem było juz gorzej, ale o tym na forum juz sobie nie poczytaliscie, gdyż, zostałą założona zamknięta lista na yahoo. Wsyzscy mieszkańcy, którzy dotychczas pisywali na for...
  • Witam. Jestem posiadaczem mieszkania w Kosnatcinie-Jeziornej, wybudowal (ha, ha) mieszkanie developer Arche. Szukam innych mieszkancow ktorzy również posiadają tam mieszkanie. Mam z Arche pare problemow i uważam ze zostałem oszukany. Może pokolei. 1. Podpisanie umowy - warunki do podpisania umowy doskonale, mily nastroj ą ę, pełna ugodowość, lecz niestety, jako człowiek nie mający doświadczenia w zawieraniu umów nie zwróciłem uwagi na rzeczy jakich ta umowa nie zawierała, o cz...
  • Witam Choc aktywność na forum przyszłych mieszkańcow zadania V bardzo osłabła rozpoczynam ten wątek, bo wydaje mi się, że potrzebne są działania większej grupy. Rozmawiałam dziś z działem inwestycji spółdzielni i dowiedziałam się, że ciepła woda w naszym bloku będzie włączona dopiero po oficjalnym przekazaniu kluczy do budynku. Oficjalne przekazanie ma nastąpić po uzyskaniu decyzji zezwalającej na użytkowanie. A decyzja zostanie wydana w lipcu lub sierpniu. Wydaje mi się, że bra...
  • Szukam sąsiadów - Bruzdowa 102 (Pro-Urba). Czy jest na tym formu ktos kto kupil tam mieszkanie? Poszukuje opinii na plus i minus tej lokalizacji. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się