woda

(37 wyników)
  • Mam pralkę bosch kids, pierze już jakieś 5 lat i do tej pory nie narzekałam lecz od jakiegoś czasu zostaje mi woda w kieszonce na płyn do płukania. Wyjęłam szufladę, wyczyściłam szczoteczką do zębów i patyczkami i nic-nadal zostaje. Macie może pomysł co z nią? Jeszcze bardziej rozebrać?
  • czy macie rozwiązanie jak zapobiegać marnowaniu wody użytej np do chłodzenia jajek po ugotowaniu, wymianie wody w filtrze brita (taka jest czysta) lub po gotowaniu makaronu, ryżu itp. nie mam wystarczającej ilości kwiatów aby takie ilości wody zużyć, pytani czy coś można zrobić i wolałabym uniknąć trzymania wiadra do którego zlewam zlewki i potem spłukuję wc ;) rzecz dzieje się w mieszkaniu, bo w domu pewnie by szło na podlewanie ogrodu
  • Mamy duży pompowany basen w ogrodzie, pora, by wylać z niego wodę, bo już raczej nie będziemy korzystać. Niestety, nie ma w nim takiego zaworka na dnie przez który woda wylewałaby się na zewnątrz i wsiąkała w glebę. No i nie mam pomysłu, jak tę wodę wylać. Będzie tego sporo, bo ponad 2 m3 wody. Wiadrem? Będę dwa dni wylewać ;-) Może są jakieś specjalne pompki do wypompowania? Macie jakieś inne pomysły?
  • Czy WDPD używa czegoś takiego? merlin.pl/Pachnaca-Szafa-Herbaciana-Zielen-Woda-do-prasowania_Pachnaca-Szafa/hb/product/219,632251.html A jeżeli tak, to czy zapach zostaje na dłużej czy tylko na czas prasowania? I tak w ogóle, to czy da się taką wodę sprokurować samodzielnie, z wody zdemoralizowanej ;) do żelazka na przykład z dodatkiem kropel olejku zapachowego? -- A może warto rozruszać to forum? :) forum.gazeta.pl/forum/f,86797,_Lalka_Noce_i_Dnie_.html
  • Właśnie dostałam rachunek za wodę :-( - 3 osoby 31m za 2 miesiące. Sporo mi wzrosło to zużycie ! Chciałabym lepiej wykorzystać wodę i zastanawiam się nad założeniem perlatorów.Czy macie, korzystacie z tego. Jakie efekty? Myślę o założeniu na prysznic i w kuchni. Co radzicie?
  • Zamierzam taki nabyc ,tylko jak o niego dbać żeby zawsze był ładny bez kłaczkow z kurzu.Macie swoje pomysly?
  • Macie jajowar do gotowania jajek? mój właśnie przyszedł z allegro, ale jest bez opakowania i i jakiejkolwiek instrukcji, powiedzcie jak tego używać, żeby efekt był zadowalający? ile gotować jajko na miękko, ile na twardo? rozumiem, że w to wgłębienie wlewa się wody tak? tam wystaje też tak i szpikulec, jak igła, nie wiem do czego, ale chyba nie do przekłuwania jajek? podpowiedzcie
  • Szykuje się nam jednodniowy spływ ze znajomymi na początku czerwca. Trasa przyjemna i łatwa, ok. 15 km w dół spokojnej rzeki, więc da się przeżyć. Pływaliśmy już parę razy kajakiem, ale raczej "stacjonarnie", na jeziorze czyli na sobie tylko strój kąpielowy, a w plecaczku krem do opalania ;-) Natomiast nie mamy doświadczenia jeśli chodzi o całą logistykę takiego dłuższego wypadu na kilka(naście) godzin - czyli [b]ubiór, ważne rzeczy, coś, co warto wziąć, a czego na pewno nie trzeba[/b] it...
  • Mam w domu podwieszany kibelek i jakoś tak wolniej woda spływa, papier zostaje nie spłukany. No kurcze chyba jest zapchany albo co. Raczej nic tam nie wpadło, bo w WC żadnych czynnosci pielęgnacyjnych nie czynimy (mieszkamy w bloku z klaustrofobicznym pomieszczeniem WC), wiec nie wiem co się dzieje. Użyłam jakiegoś specyfiku do czyszczenia, gdzie wytwarza się piana i tą pianą czyści, ale nie pomogło. Moze KRET? Czy jakieś inne sposoby na przepchanie znacie? Ponoc w wiszących kibelkach ...
  • konkretnie chodzi mi o te filtry maxtra (płaskie). Czy Wy rzeczywiście wymieniacie je po miesiącu? Czy tak musi być, czy to tylko taki sposób na większą sprzedaż? W instrukcji jest napisane, że filtr wystarcza na 100 litrów lub na miesiąc. Prawdę mówiąc u mnie w domu przez miesiąc nie przefiltruję 100 litrów. Czy muszę wymienić mimo to, bo np. filtr już nie działa jak powinien? Czy te dane są jakimiś statystycznymi, że np. statystyczna rodzina używa około 100 litrów wody w ciągu miesiąca? ...
  • Mam dziwny problem z hodowaniem kiełków. Mam kiełkownicę, hoduję różne kiełki i do tej pory nie miałam z nimi żadnych problemów, czasem coś nie wyrosło i tyle. Ostatnio obkupiłam się na allegro mieszankami kiełków Legutko i zasiałam już trzy opakowania i przy każdym jest ten sam problem. Kiełki po 2 dniach zaczynają śmierdzieć, nadal sobie spokojnie rosną, nie pleśnieją, nie gniją, smakują normalnie, ale zarówno one jak i cała kiełkownica mają okropny, odpychający zapach. Podlewam je wodą prz...
  • Witam! Czy ktoś może zna środek chemiczny do udrożniania ALUMINIOWYCH rur odpływowych? Na tą chwilę wszelkie, które widziałem typu Kret- nie nadają się aluminium. Pozdrawiam!
  • Kochani, mam fajne siteczko do zaparzania herbaty, takie w kształcie kulki z cieniutkiej metalowej siateczki. I mam problem z jego myciem, a raczej z usunięciem brązowego osadu herbacianego z tej siateczki - całe jest pociemniałe. Oczywiście, próbowałam szczoteczką do zębów, ale ubabrałam całą kuchnię :-( a siteczka i tak nie domyłam. Macie jakieś skuteczne, proste patenty?
  • Ledwo położyłam nowy obrus a już został poplamiony buraczkami, na razie moczy się w zimnej wodzie, co robić?
  • Sweter w składzie ma rzekomo 40% wełny. Stan zabrudzenia wskazuje raczej, na wypranie w pralce, bo ręcznie tego nie dopiorę. W związku z tym, czy znacie jakiś proszek, który spokojnie można używać do pralki do prania wełny? Niestety, moja pralka nie ma opcji na pranie w płynie - nic nie wypierze, ten płyn gdzieś spływa i pranie idzie w samej wodzie. Ewentualnie, czy coś mu się stanie, jeżeli zafunduję mu pranie w zwykłym proszku? Na co dzień używam E, ale nie kojarze, czy jest na nim, że moż...
  • A dokładnie szczotkę, którą nakładam na buty pastę, taką z pudełka? Znaczy pasta z pudełka, nie szczotka. Pasta powłaziła pomiędzy włosie, jak myję wodą z mydłem, to się tylko rozmazuje.
  • Czym usunąć taki osad? Nie ma możliwości wyszorowania od środka, wlewałam już domestos z ciepłą wodą- pomogło, ale tylko trochę. Co można jeszcze wlać do środka żeby usunąć osad?
  • W skrócie, czeka mnie wielkie sprzątanie, w miejscu, gdzie generalnie nikt od 3 lat nie mieszka, nie używa, nie zagląda... w skrócie, podejrzewam, że będzie masakra. Pewnie, podejrzewam, że od razu to się nawet nic nie doczyści... A i nie chcę też zbankrutować na taką ilość chemii, jaka by tam była potrzebna do ogarnięcia. No i tyle razy zachwalacie tutaj, też te mieszanki octu, sodę, ale co, do czego i w jakich proporcjach, żeby spokojnie zastąpić odkamieniacza, odrdzewiacza i inne takie? ...
  • w wodzie. Wsadziłam do miski z zimną wodą i nie wiem czy 2 godz. wystarczy? Dzięki
  • Wiem, że było już kilka wątków, przejrzałam, ale pewniaka nie znalazłam, więc ponawiam pytanie. Próbowałam już dwa razy robić z dwóch różnych przepisów (m. in. Dorotus), ale wyszło za rzadkie. Wiem, że to zależy też od mąki, ale było dużo za rzadkie. Jeśli robicie ciasto na pizzę w maszynie do chleba, to proszę, napiszcie z jakiego przepisu korzystacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się