Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      woda

woda

(57 wyników)
    • powoli zaczynam się w tym wszystkim gubic... z jednej strony mnostwo reklam wody rozmaitych typow i roznych marek, z drugiej filtry do kranowki, po ktorych uzyciu mozna ponoc pic taka wode niezagotowana... jak myslicie (albo moze wiecie?), jaka jest najzdrowsza woda do picia? licze na powazne odpowiedzi ;).
    • Zacznę od wyznania natury osobistej: zapuściłem się. A w zasadzie statusiałem. Mam dopiero 31 lat, a czuję się na 50, albo i więcej. Urósł mi brzuch, za to samopoczucie zmalało. Za dużo przed komputerem, siedzący tryb życia, stresująca praca, fastfoody. Klasyka. Postanowiłem ostro wziąć się za siebie, a to oznacza także zmianę nawyków żywieniowych. I tu moje pytanie. Co będzie lepsze (zdrowsze): soki (myślę o sokach w kartonach, nie tych własnoręcznie wyciskanych) czy woda (źródlana, mi...
    • Moze ktoś mi wyjasni o co chodzi? pzdr
    • W Warszawie pojawiła się woda Nabeghlavi, czy ktoś wie coś o tej wodzie. Piłem tę wodę i jestem ciekaw odczuć innych konsumentów.
    • Co jakiś czas słysze że ktoś narzeka na jakąś knajpe, że niby dolewają wody do piwa i w ten sposób rożcieńczają je. Długo sie zastanawiałem czy jest to możliwe i rzeczywiście uskuteczniane, ale nie potrafiłem odpowiedzieć sobie na to pytanie. Moze jest wsród was barman który odpowie na moje pytanie. Jak to się robi? Otwiera beczke i do tej beczki dolewa wody? Czy wogóle jet to możlwe? Dzieki za odpowiedzi
    • Witam wszystkich Proponuje stworzyc ranking najgorszego (najbardziej rozwodnionego) piwa w krakowskich knajpach. To co sie teraz dzieje na miescie w tym temacie to juz lekka przesada, dobre piwo w Krakowie jest WYJATKIEM. Moj pierwszy typ to Cherubino w zaulku sw. Tomasza. Bylem tam wczoraj i nie udalo mi sie dopic "piwa" (tylko z nazwy)- byl to wodnisty napoj o smaku krankoli i aromacie prosto z rury wodociagowej... Po dwoch lykach rozbolal mnie brzuch - reszte sobie darowalem w o...
    • Ja z chemi noga byłam i to lewa, nie wiem do dziś dnia czy się dodaje: spirytus do wody, czy wodę do spirytusu?
    • Borjomi(52)

W Polsce niedostępna jest woda gruzińska Borjomi. Jakie było moje zdziwienie kiedy znalazłem tę wodę w Warszawie w sklepie na ul. Polnej (bazarek - sklep na dole). Czy ktoś się orientuje, czy jest to woda oryginalna? Ma inną butelkę, ale sprzedawca twierdził, że producent zmienił niektóre elementy. Miałby to być reeksport z Litwy, bo do Polski oficialnie ponoć nie można importować.
    • To jest moje "śniadanie" przed wyjściem z domu, potem o 10-11 jem owoce w dowolnej ilości. A potem 14-15 obiad, a potem jak kto chce - kolacja lub nie. Do szklanki przegotowanej, letniej wody dodać łyżeczkę miodu i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Polecam, bo daje energię i zdrowie, a owoce do południa oczyszczają organizm. Ważne dla dbających o linię!
    • po które Waszym zadniem warto sięgnąć, które mają najlepsze samki i jednocześnie są najzdrowsze i czy w ogóle po nie często sięgacie?
    • SPRÓBUJCIE , Z RESZTĄ NAPISZCIE CO SĄDZICIE O TYM PRZEPISIE ??????!!!!!
    • Chcę ugościć znajomego Rosjanina, ale nie wiem, jakie kieliszki stosuje się do wody kolońskiej. Cz koniakówki, czy też może jakieś inne?
    • Cześć, Dostałem inf. na skrzynkę o wodzie Cisowianka Perlage, która przeznaczona jest na konferencje, spotkania biznesowe, rodzinne (śluby, chrzciny itp). Ogólnie woda premium. Sam opis i spoty reklamowe na które trafiłem w TV brzmią zachęcająco. Czy ma ktoś, kto pija często dobre wody mineralne, porównanie Perlage z jakąś inną z tej półki wodą?
    • przejazdem będąc w kanie galilejskiej ktos moze skosztował? i czy to woda gazowana wysokomineralizowana czy moze swiecona byc powinna? tylko powazne odpowiedzi prosze. a.
    • witam, dostałam dużą butlę pernoda, wiem jak to sie pije, ale nie przepadam za mocnymi trunkami, nawet z wodą. czy ktoś to wykorzystywał do czegoś jeszcze? może jakiś fajny drink?
    • czesc. jesienia zrobilam nalewke wisniowa. wisnie z roznymi dodatkami zalalam 1 litrem spirytusu 95% (trzymajac sie mniej wiecej przepisow znalezionych w necie). Od czasu kiedy nalewka 'sie zrobila' rozcienczylam ja juz 1 litrem wodki. Nadal jest za mocna zeby pic 'solo'. czy macie pomysl, jak rozcienczyc ta nalewke - zeby miala 20-30% i przez nieustanne dodawanie wodki nie stracila intensywnego wisniowego smaku? Chodzi mi po glowie przegotowana woda z odrobina cukru, al...
    • ale nie ze skórek tylko z całych zanurzonych w alkoholu. Kiedyś widziałam jak peweni Włoch włąśnei takie całę mandarynki z zalewy wyjmował, wyciskał, filtrował i potem to piłam - cudo. wanda
    • Czy moglibyscie mi poradzic jak robic lod. Moje kostki zawsze sa matowe.Jak chodze do restauracji to zawsze dostaje lod ktory robi sie przezroczysty. Od czego to zalezy? Mam lodowke z kostkarka w zamrazarce jest -25 stopni
    • Czy whisky rozcieńczać wodą gazowaną czy nie gazowaną?
    • Witam. Czy ktoś mógłby mi napisać jaka jest kaloryczność wody cytrynowej Arctic (na opakowaniu nie ma napisanej)? Jestem właśnie na diecie Kopenhaskiej i wypijam dziennie 2 butelki tej wody i tak się zastanawiam czy przypadkiem może ona negatywnie wpłynąć na dietę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się