Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zakochany

zakochany

(158 wyników)
    • czy znacie chociaz jedna pare, ktora przechadzac jakies niesamowite zakochanie, nie konczy dzieciakiem? po co takie zadete teksty o zwyklej fizjologii?
    • Po czym poznac zakochanego faceta?Po czym poznac zauroczonego faceta?Jaka jest roznica miedzy zakochaniem,a zauroczeniem?Nie wiem czy mam racje,ale poprosze o pomoc panow z forum,bo chyba oni sa najbardziej zorientowani jak czuje mezczyzna i co czuje w stanie zakochania ,albo zauroczenia.Co mowi do kobiety,jak patrzy, jak sie zachowuje.Nie smiejcie sie,ale jesli facet znosi kobiete po schodach to mysli o niej powaznie czy nie?jJak odczytac takie zachowanie?Jesli mezczyzna nie "rzuca sie...
    • przydarzyło mi się coś dziwnego i nie wiem co o tym sądzić. Otóż spotkałam ponownie kogoś, z kim znam się od lat i kogo widuję sporadycznie. Nigdy jednak nie czulam do niego nic wiecej niz coś co nazwać mozna kolezeństwem. Od lat jednak czulam jego zainteresowanie swoją osobą, co pozostawało mi głeboko obojętne. Po ostatnim spotkaniu jednak... to dziwne zaczęłam widziec go jakby w innym swietle. Nie wiem czy to mozliwe by zakochać się w kimś po tak długim czasie? zawsze zakochiw...
    • Może inaczej sformułuję moje pytanie z niedawnego postu: chodzi mi o to, ile/u z Was zakochało się kiedyś z wzajemnością (ale nie wyimaginowaną, tylko naprawdę z potwierdzeniem tej wzajemności z drugiej strony)?
    • No wlasnie,jak?Czy mowi ciagle o kobiecie,czy stoi po jej stronie,jesli ktos mowi o niej zle?Prosze o wpisy przede wszystkim panow.
    • Ostatnio zaczęła mnie zastanawiać następująca kwestia. Otóż fenyloetyloamina - hormon powodujący uczucie miłości, tudzież zakochania, produkowany jest przez hipotalamus (część międzymózgowia). Zastanawia mnie zatem, czy mozliwe są teoretycznie pewne zaburzenia tego organu i związany z tym brak produkcji tego hormonu. Mówiąc wprost i dosadnie : czy mozliwe jest z medycznego punktu widzenia nie odczuwanie miłości, zakochania itp. Moze to zagadnienie wydaje sie być rodem z filmów SF,...
    • Chyba nie prosze o rade,raczej chce to napisac:jestem mezatka, 5 m-cy po slubie spotkalam osobe i chyba sie zakochalam.Obydwoje zawarlismy zwazek swiadomie,ale to jest naprawde silniejsze.Czuje bo fizyczny ,tesknie za nim,brakuje mi kontaktu.Nie moge spojrzec w lustro,falszywie usmiecham sie do meza a mysle o innym.Powoli wpadam w depresje, takie zycie w dwoch swiatach- marzen i niestety zwyklej rzeczywistosci,bo zadne z nas nie rozwiedzie sie z malzonkiem...
    • To jest mój pierwszy post na tym forum. Naprawdę czuję, że mam problem i niestety już mi brakuje pomysłów, jak go rozwikłać. Sytuacja przedstawia się następująco: Rok temu w wakacje pracowałam w Szkocji w małym hotelu na strasznym odludziu (hotel, 5 domków i laaasy w promieniu kilkunastu km). Oprócz mnie pracowało tam 5 osób, w tym chłopak w moim wieku (23 lata), Szkot. Mieszkaliśmy drzwi w drzwi. Od razu coś między nami zaiskrzyło, nocne spacery po lesie z butelką whisky, długie roz...
    • On ma 37 lat, po rozwodzie - on zlozyl pozew, potem kolejnym nieudanym zwiazku-on zerwal. W malzenswo wszedl z odpowiedzialnosci, w drugi zwiazek bo nie chcial byc sam.Zwiazki zaczynal od lozka. Twierdzi, ze nigdy nie byl zakochany. Teraz spotyka sie ze mna. Powiedzial, ze nie czuje fascynacji.Ale takze powiedzial, ze wlalam wiele radosci w jego serce i przenioslam w swiat idealow. Ja odkad pamietam bywalam zakochana, platonicznie zwlaszcza. Czy pasuja do siebie ludzie z tak roz...
    • Mam do was pytanie... czy jest możliwe, aby się w kimś zakochać /pisze to z pełną odpowiedzialnością za to słowo!/ po dwóch randkach?? jeśli kiedyś przeżyliscie coś takiego; podzielcie się prosze swoimi doświadczeniami, przeżyciami...
    • w nawiązaniu do watku o staropanienstwie;) ja mam to samo co autorka tamtego tematu, a mam 23lata!!:/ studiuję sobie ale juz strasznie marze o rodzinie: mezu, dzieciach...aktualnie jeden chłopak chciałby "blizej" mnie poznać=)i jest przystojny, madry ale ja zawsze znajde jakies ALE tym razem ze pali to go skresla:/przyjrzalam sie sobie i juz ale nie bedzie umowie sie poznam i mam nadzieje zakocham!!:)chciałabym takiego wielkiego BUM, FAREJWERKÓW wielkiej miłości od poczatku m...
    • Moj facet nie jest we mnie zakochany. Wiem o tym, wszak gdy go o to pytam, stwierdza: "Chcesz abym Ci skalmal?"... Jestesmy ze soba od roku. Ja mam 22 lata, on 35...Ja potrzebuje milosci i jej okazywania, on jak widac zadowala sie tym co ma. Traktuje mnie jak swoja corke, dba o mnie, stara sie abym byla szczesliwa, etc. Wydaje mi sie,ze seks jest jedynym elemetnem prawdziwego zwiazku... Jest wspanialym, bardzo dobrym czlowiekiem. Nie jestem w stanie od niego odejsc, wszak mi...
    • Czy zdarzyło Wam się zakochaćod pierwszego wrażenia? A właściwie to mieć takie przeczucie, że to może być Ten/Ta wybrana, że jest to ktoś wyjątkowy?
    • Kiedyś jak chodziłam do szkoły średniej to zakochałam się w nauczycielu. Trwało to bardzo długo i nikogo poza nim nie widziałam. Dzięki niemu polubiłam chodzenie do szkoły i czasem tylko ze względu na niego nie poszłam na wagary. Ale szkoła średnia minęła i poszłam na studia. Emocje troche opadły, ale od czasu do czasu to do mnie wraca i nie mogę sobie z tym poradzić. Nie umiem się zakochać w nikim innym, bo cały czas chyba go kocham...
    • Prawie 9 miesięcy temu rozpoczęłam pracę w nowej firmie, na bardzo perspektywicznym stanowisku chociaż w niszowej branży. Skład zespołu to 20 osób w tym dwie kobiety, ja i koleżanka, reszta faceci. Większość z nich to mili, młodzi po politechnikach i atmosfera w pracy jest naprawdę sympatyczna, nie ma plotek, gonitwy ani jakiejś szczurzej rywalizacji. I jest tam jeden facet, pan X. Ze wszystkich zdecydowanie najprzystojniejszy, wysportowany, elegancki, zadbany, wypachniony - praktycznie zewnę...
    • Czy mozecie mi wyjasnic,co ma na mysli mezczyzna ktory mowi kobiecie:"Uwielbiam Cie,kocham Cie ale nie jestem w Tobie zakochany ......"
    • chyba niezupełnie,przynajmniej w moim przypadku. jako idealistka i niepoprawna romantyczka pragnę szaleńczo się zakochac, nie wiedząc właściwie dlaczego akurat padło na tego mężczyznę.i wtedy nie obchodzi mnie nic- moze nie podobać się nikomu,dla mnie jest najwspanialszy na świecie. do tej pory zdarzyło mi się takie zakochanie jeden raz,niestety bez wzajemności.on wybrał inną,ale nasze relacje zawsze były jak najlepsze. potem długo nikogo nie mogłam sobie znaleźć, bo wciąż porównyw...
    • ... we własnej żonie, czy też nie jestem w niej zakochany? Do wypowiedzi zapraszam zwłaszcza żonatych panów z długim stażem.
    • U "zakochanych" ew krwi jest zwiśązek chemiczny, o naukowej nazwie, której nie pomnę. Ten, kto zna odpowiedź na me pytanie zna nazwę związku: Pytanie: Czyy można zdobyć ten związek chemiczny za pieniądze? Jak się nazywa i ile kosztuje substancja warunkująca taki sztuczny stan zakochania? Proszę o odpowiedź. Aha, jestem tu nowy. Jestem niegroźnym laikiem, używam natenczas nicku "milionynas". Dziękuję za wszelką pomoc -milionynas
    • Czy to możliwe, że zakochana w tobie dziewczyna w ogóle na ciebie nie patrzy kiedy cię mija?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się