Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      zimny

zimny

(19 wyników)
    • Witam, Kupiłam w tym roku mieszkanie (marzec) i troche w nim grzałam (piec dwufunkcyjny junkres lat 7, kaloryfery białe przyścienne ale chyba z tych nowszych)I niestety juz wtedy jeden kaloryfer w sypialni byl chlodniejszy (ma ponad metr dlugości) tzn tak cieply jak pozostale jest tylko przy "gornej" rurce wlotowej. Przy dolnej i w ogóle w dolnej połowie jest normalnie zimny, mimo ze odkrecony. Czyscilismy piec w lecie, byl przeglad i myslelismy ze to poprawi sytuacje, ale nic....
    • chodzi mi o to ze podczas malowania i pare godzin po jego zakonczeniu powinno sie zakrecic kaloryfer i malowac na zimnym czy mozna na cieplym?Dzieki za rady
    • "Specjalista " wymienił mi kaloryfery, jeden był dosc duzy, wymyslił 2 połaczone. Wygląda dobrze, ale jeden jest " nie zimny ale malo ciepły" specjalista tłumaczy to: 1.sama tak chciałam ( tia.... ja jestem specjalistka w zakresie cieplno- grzewczym" ) 2. mieszkanie jest rożne, więc będzie zimne z załozenia 3. zawsze tak jest ,że dół kaloryfera jest zimniejszy niż góra - tu "specjalista " pojmuje jako dol" cały dolny kaloryfer 4.to po co drogi specjalisto nabyłam kaloryfer...
    • Prosze o pomoc opiekuje się domem moich rodziców bo wyjechali i będąc przed chwilą na "obchodzie" zauważyłam że z kranów leci zimna woda a ciepłej brak,co się stało?
    • Witam. Posiadam w mieszkaniu gazowy przepływowy ogrzewacz wody firmy Vaillant. Jest to model MINI GX z turbiną. Mam z nim problem, ponieważ za bardzo podgrzewa wodę. Wszelkie regulatory są nastawione tak, aby woda była najzimniejsza tj. ciśnienie maksimum, gaz minimum, ale woda i tak osiąga temperaturę ok. 40 stopni. Od pewnego czasu posiadam kabinę prysznicową. Ponieważ czy to gałka prysznicowa, czy to górny natrysk przepuszczają niewiele wody, piecyk szczególnie daje się we zn...
    • Od kilku lat bezskutecznie prosze spoldzielnie o ocieplenie sciany budynku- teraz na lodowatej ścianie pojawily sie szare plamy. Jestem załamana. Jak walczy się z grzybem? Są jakies skuteczne środki? Czy moge domagac się odszkodowania od spółdzielni?
    • Albo halogen, albo LED będzie mi świecił w sufit tuż pod nim. To taki bajer w salonie. Czy jest jakaś teoria mówiąca o tym jaka odległość musi być od światełka do sufitu?
    • Prawdopodobnie zdecydujemy sie na polozenie plytek na calej powierzchni parteru. I choc bedzie ogrzewanie podlogowe obawiam sie chlodu pod stopami w okresie gdy nie bedziemy grzac... Nie wiem jak to jest w praktyce. Zima gdy grzejemy oczywiste jest, ze podloga jest ciepla. A jak jest wiosna gdy nie grzejemy(i rowniez na zewnatrz nie ma upalow i wcale nie marzymy o zimnej podlodze:) ) co z temperatura plytek? :)
    • pomozcie! mieszkam w mieszkaniu na 4 pietrze(ostatnie) i wlasnie dzis zauwazylam ze 2 sciany w kuchni tuz obok szybu wentylacyjnego sa mokre. w pierwszej chwili myslalam ze dach przecieka ale sufit jest suchy tylko niektore kawalki scian sa mokre i sciany te sa bardzo zimne. dziwne to jest bardzo bo sciana nie jest cala mokra tylko niektore kawalki(pionowe pasy).wiecie moze czym to moze byc spowodowane? slyszalam o czyms takim jak pocenie sie scian ale nie wiem dokladnie czym to ...
    • na czym dokładnie polega jej działanie i jak się ma do ciepłej wody z piecyka gazowego ?
    • Ile za punkt bierze Hydraulik ? Mi za samą robociznę wziął 120 zł + Vat + 19% dochodowy. To dużo, mało, czy ok ???
    • mam pytanie do kogos znajacego normy budowlane: w nowym mieszkaniu mam zaplanowany sedes 120cm w bok od pionu kanalizacyjnego (jest przy scianie, a na koncu tej sciany w rogu jest pion), i gruba rure kanalizacyjna poprowadzona mam na zewnatrz! przedstawiaciel developera twierdzi ze tak trzeba bylo zbudowac, w scianie sie nie dalo, bo 'zburzyloby to akustyke sciany' (sasiad slyszalby spuszczanie wody), w podlodze tez nie, bo majac na uwadze spadek rury, wbicie do pionu byloby 'u sa...
    • W moim mieszkaniu na ścianach zewnętrznych osiada wilgoć kiedy dni są zimne. PO jakims czasie robia sie szarawe plamy. Co robić. Uwielbiam tapetowe ściany i na tapetach też osiada.
    • prosze mi powiedzieć jaka może byc przyczyna tego że jak spadnie temperatura do okolo 5 stopni to z kratek wentylacyjnych mam nawiem zimnego powietrza do mieszkania.Dodam też że mam zamontowane nawiewniki sztuk 4 i nadal nic to nie daje.nie wiem co mam juz z tym robić??Developer i firma podwkonawcza też nie wiedzą co jest tego przyczyną.Nawet podniesli komin i nic.(moje mieszkanie jest na ostatnim 4 piętrze)a gdy temperatura jest wyzsza to wtedy normalnie wentylacja działa. nie mam juz sił do...
    • Chodzi mi o to: Mam miejsce na baterie umywalkową tzn. takie dwa zaslepione zawory wody, lecz ja umywalki nie bede montował, poniewaz pralka mi sie nie zmiesci :( No i musze w tamto miejsce zamontowac pralke no i musze ją podłaczyc do zaworu z zimną wodą, tylko, że ja nie wiem ktory zawor jest od zimnej wody a ktory od ciepłej :( Ten po prwaej czy ten po lewej. Myslę, ze y fachowcy sie znacie na tym i nie bede musiał podlaczac tej pralki na chybił trafił. Z góry dziekuję za odpowi...
    • Terakota, gres wykluczone, bo zimne i cokolwiek na nie spadnie tłucze się. Co polecacie, co sie sprawdza. Co sądzicie o korku?
    • Czesc, Mam taki problem z kaloryferem w domu w bloku. Chodzi o to ze sa 2 kaloryfery w mieszkaniu: w malym i duzym pokoju. Ten w duzym jest ok, jest caly cieplutki, usatwiony na 5, a ten w malym tez ustawiony na 5 ale ciepla (ciepla nie goraca!) jest tylko gora, a na dole on jest praktycznie zimny. Byl fachowiec i stwierdzil ze to jest ok, bo tak powinno byc ze na dole grzejnik powinien miec mniejsza temp, no ale kurcze bez przesady, on jest po prostu zimny! To tak wyglada ze on...
    • Witam .Mieszkam we wrocławiu i zamierzam podpisać umowę najmu mieszkania TBS Proszę,moze ktos mi powie ile kosztuje mieszkanie w takim mieszkaniu,czynsz,fundusz remontowy itp,.Myślę omieszkaniu 1,2 pokojowym.Proszę o Odpowiedz ,jeśli ktoś wie.POZDRAWIAM.
    • Witam! W mieszkaniu które mam zamiar kupić, developer instaluje piece dwufunkcyjne, które ogrzewaja zarówno wode biezrzącą jak i wode do kaloryferów. Czy ktoś jest posiadaczem takowego wynalazku? Jak to się sprawdza, jakie są koszta ogrzewania? Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się