Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      zimny

zimny

(14 wyniki)
    • Wczoraj odkryłem fajny patent na zimne jesienne dni/ podglądniete u Słowaka/. Zakupił on w tanim super markecie podgrzewany pokrowiec na siedzenie samochodowe doszył szelki i zapięcia dorobił w moto gniazdko oczywiscie przez przekażnik do tego mały potencjometr.Całość zakłada dzięki szelkom na ramiona pod kurtke, ciepło regulowane dla mie rewelacja. Koszt około 50 zł.
    • czesc czy poziom oleju w bandicie trzeba sprawdzac na odpalonym silniku? wydawalo mi sie, ze na rozgrzanym, ale zgaszonym. tymczasem jak go zgasze i ustawie do pionu, olej jest ponad gornym znaczkiem "F", widac go w calym okienku. Jak go odpale, jest ok., tzn. między "L" a "F". czy to w porzadku? czy mam za duzo wlane? poradzcie, pls. dzieki
    • Wykonuje sie na zimnych czy cieplym silniku co i jak. thx and yo 4all
    • mam mały problem gs500, a mianowicie przy zimnym silniku, przy przyspieszaniu zaczyna sie dławić...nie gasnie ale przy wyższych obrotach przerywa / tak jak by benzynki nie dostawał / problem znika po jakims czasie jak silnik sie rozgrzeje. dodam że ostatnio robiłem synchro i regulacje gazników. z góry dziki za info
    • Mam CBR F4, wszystko jest ok tylko jedno mnie zastanawia. Kiedy motocykl jest zimny, zapala bez problemu, nawet bez włączonych 'ssani', tylko problem w tym, że motocykl musi "pochodzić" 40-60s na jałowym biegu, jeżeli wcześniej ruszę manetkę gazu choćby delikatnie to zgaśnie, nie ma tak jak w samochodzie, ze zapalam, wrzucam bieg i jadę. Sytuacja występuje tylko wtedy gdy jest silnik zimny, na zagrzanym nie ma tego problemu. Pytam, bo nie wiem czy to normalne, a nie mam porównania z żad...
    • Pytanie(7)

Otoz chodzi o to , ze moj GSXF stal sobie przez jakies 2tygodnie nie ruszany , pogoda akurat w tym okresie akurat bardzo zla bo ok 0°C w nocy i w dzien podobnie. Jednak w koncu postanowilem ze chce mi sie pojezdzic i pojawil sie problem , otoz moto nie za chetnie chcialo zapalic. Walnalem mu ssanie na max i probuje odpalic. Niby na poczatku zalapalo pochodzilo jakies 2sec juz bylo slychac ze sie wkreca na ssaniu a tu ni skad ni z owad zgasl, probuje jeszcze raz a on ani drgnie , nastep...
    • Otórz motorem jeżdżę sporo (mam go zaledwie półtora miesiąca a już ponad 2000 km przeminęło szczęśliwie) i niemal wszyskie moje jazdy to min 70 km (obie strony). Powiedzcie mi jak to jest z motocyklami - czy długie trasy to dla nich lepiej, czy może szkodzą motocyklowi....? W moim rozumowaniu w w.w. temacie stosuję analogię z samochodami - długie trasy dobrze, krótkie- nie bardzo, ale samochód do moto to czasami jak biszkopt do wiatraka (tylko żeby nie rozgorzała dytskusja o pier...
    • być przyczyna? Jeżeli motocykl jest zimny, przestał noc w garażu to odpali bez problemu, ale kiedy już przejade kilka kilometrów i silnik się nagrzeje, zgaszę na kilka minut motocykl to później nie chce zapalić i rozrusznik przez chwile musi krecić zanim silnik załapie. Kiedy motocykl postoi 1,5-2h to znów nie ma problemu z odpaleniem. Najgorzej jest wtedy kiedy silnik jest gorący a motocykl stał np 5 minut. Jaka może być tego przyczyna? Zawsze wydawało mi się, ze powinno być chyba odwr...
    • witam moze ktos dokładnie wytlumaczyć do czego służy dzwigienka choke na kierownicy w cagivie canyon 600 gaznik i jak z tego korzystac? pozdrawiam
    • Hej macie tak, ze kiedy zapalecie moto, ktore nie bylo jezdzone pare dni i stalo w zimnym garazu to na poczatku troche kopci, a potem kiedy temp lekko sie podniesie jest ok.? czy to normalne. dzieki.
    • czy ktos wie jaka moze byc przyczyna?kable i kostki niby ok ale jeszcze rozrusznik zostal.to jest tak-zimny odpali tylko na prostowniku!a cieply juz normalnie
    • Pomóżcie. Mam FZR 600 R Genesis '95. Kiedy jest zimny silnik nie bardzo chce zapalić od "pierwszego dotknięcia". Trzeba potrzymać ok.4-5 sek, żeby zapaliła na ssaniu. Przy ciepłym silniku odpala od razu. Silnik jest w idealnym stanie, a na jesieni były regulowane gaźniki. Co to może być? Pzdr
    • Mam kłopot w ustalaniu poziomu oleju w TRX.Ma to pewnie zwiazek z miska olejową na górze. Zazwyczaj na zimnym silniku nie widać oleju w okienku, jednak jak sie zagrzeje podnosi sie. Czasami po wylaczeniu silnika opada nawet gdy jest ciepły,a czasami zostaje na takim samym poziomie. Jednym slowem za kazdym razem coś innego.Oczywiście nie ma kontrolki ciśnienia oleju. Przy zalewaniu nowego oleju (wymagane 3,6L) na zimnym silniku nie widać poziomu. Pokazuje się dopiero przy wlaniu ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się