zimny

(20 wyników)
  • Witam, mam pytanie do posiadaczy piekarnikow amica do zabudowy ktore w swoim opisie maja opcje "ultra zimny front". Producent reklamujac produkt podaje informacje ze cecha ta pozwala na bezpieczne uzytkowanie piekarnika w obecnosci dzieci. Drzwiczki nie powinny sie nagrzewac przez co niemozliwe jest poparzenie. Nabylam ten piekarnik wczoraj, wlaczylam na 200 stopni i po jakims czasie drzwiczki zrobily sie gorace. Moim zdaniem ten sytstem chlodzenia frontu nie dziala. Jak to jest u was, ...
  • Nie wiedziałam jak zatytułować wątek, także z góry przepraszam. Problem jest następujący, [b]potrawy smażone na pewnej patelni smakują płynem do naczyń!![/b]. Patelnia jest stosunkowo nowa, była rzadko używan. Kilka tygodni temu smażyłam mięso na dwóch patelniach, właśnie na tę wyciekło trochę farszu, który się przypalił. Kiedy patelnia już trochę przestygła nalałam na nią kapkę płynu do naczyń i zalałam zimną wodą. Później normalnie wszystko zmyłam. Wczoraj na tej patelni smażyłam naleśni...
  • NO KTO? Niech się wstydzi! Mam po dziurki w nosie tego zimna, deszczu i ponuractwa za oknem!
  • Robiłam już kila razy . Najpierw gotuję z pół godzinki , potem pod zimną wodę i...ni cholery , ta skórka nie schodzi , muszę ją , można powiedzieć wycinać . Może znacie jakieś lepsze i skuteczne sposoby ?
  • waham się nad kolorem bo tak w mieszkaniu mam takie kolory zieleń- kiwi -kuchnia, trawa morska -1 pokoj,oliwka-2 pokoj żółty jasny-3 pokoj i ciemniejszy żółty 4 pokoj,łazienke mam żołto lososiową i teraz nie wiem na jaki kolor pomalować przedpokoj.Dodam ze to mieszkanie w bloku więc przedpokoj jest bez okna,myslałam o kolorze cytryny.Na jaki kolor byście stawiali? Podobają mi się ciepłe kolory
  • Dwie dorosłe osoby i dziecko. Tak średnio, ile płacicie za miesiąc?
  • W Was moja ostatnia deska ratunku kochane! Gdzieś już był taki wątek, ale nie umiem się doszukać. Jakiś czas temu kupiłam w Ikei zasłony. Obcięłam, powiesiłam i... patrzę na ulotce, że przed obcięciem trzeba wyprać, bo mogą się skurczyć. Aaaaaaa! I co teraz? Jak je uprać, by nie wisiały potem jak za krótkie galoty? W zimnej wodzie? Ręcznie? Da to coś?
  • Może to bardziej do forum kuchnia... Mam pytanie - jak zrobić ten sos, żeby był gładki? Zawsze wychodzą mi grudki, próbowałam już dolewać zimne mleko, ciepłe mleko, studzić zrumienione masło, roztrzepywać trzepaczką i nadal mi nie wychodzi.
  • jaja(7)

może macie jakieś sprawdzone sposoby na gotowanie jajek? chodzi mi o to żeby nie pękały podczas gotowania a już zwłaszcza żeby zawartość nie wylatywała na zewnątrz. jestem jakimś beztalenciem w tej dziedzinie, średnio 1/3 gotowanych przeze mnie jajek nie nadaje się do podania! próbowałam już solenie wody, nie pomogło... a niedługo święta...
  • Wlasnie obralam ziemniaki i zastanowilo mnie to, jak gotuja inni tzn. w calosci czy kroja..Ja zawsze kroje na duza kostke -to ze wzgledow oszczednosciowych,bo krocej sie gotuja.Jednak gdzies czytalam,ze w czasie takiego gotowania traca duzo witamin,mineralow.Wiem,najlepiej w lupinie,ale nie wyobrazam sobie codziennie tak sie babrac.
  • "ładnie" obrać ? Do tej pory obierały normalnie (tzn. skorupka ładnie tym same problemy. Już sama nie wiem czy ja coś źle robię, czy może jajka są temu winne.
  • Muszę wyprać jedwabny woal. Woal jest trójkolorowy, duże prawdopodobieństwo, że kolory zafarbują. Pomyślałam, że użyję chusteczek zapobiegających farbowaniu ubrań - ale czy zadziałają przy praniu ręcznym, na dodatek w zimnej wodzie?
  • Drogie WDPD, Podpowiedzcie proszę, co podajecie jak przychodza do Was znajomi, na sobotniego wieczornego drinka? U mnie jest tak, że jak są to goście rzadko widywani, to podaję coś na ciepło plus zimne przekąski. A jak widujemy się z bliskimi znajomymi, to wiem że nie musze się aż tak wysiliac i wystarczą zimne zakąski. Zwykle jest to wędlina, jajko w majonezie, jakaś sałata(np cezar), oczywiście pomidory itp. Czasami wymyślę jakies parówki w cieście z sosem majonezowym, łososia na twarożku,...
  • Obiło mi się o uszy, że nie należy czegoś takiego używać, ale nie mogłam znaleźć żadnego potwierdzenia w internecie.
  • kupki, zwłaszcza takiej bilirubinowej. Odplamiacze nie dały rady, mieszanka odplamiacza i proszku też nie. Plany na bawełnianych body, nie tylko białych.
  • Poradźcie, dżinsy moich córek nie dopierają się na kolanach, nawet po kilku praniach. Nie są toplamy z trawy itp. tylko zwykłe zabrudzenia. Zakupiłam właśnie nieiecki proszek, ale nie wiem na jakim programie i w jakiej temperaturze je wybrać, żeby się doprały. Macie jakieś sposoby????
  • Wylała mi się wczoraj zielona herbata na koronkowa serwetę, niestety nie zaprałam ani nie namoczyłam od razu- dziś, po wyciągnięciu tejże serwety z pralki przeżyłam niemalże szok - plama nabrała wyrazistej, intensywnej, lekko różowej barwy. Serwetę lubię, wyrzucić mi szkoda - da się to jakoś uratować? Czy potraktowanie plamy jednym z popularnych odplamiaczy jest dopuszczalne*? *mogę ją prać tylko w zimnej wodzie
  • Uwielbiam ale mi samej kiepsko wychodzą :/ Uśmiecham się więc szeroko - podzielcie się proszę własnymi przepisami, proporcjami, dodatkami :) :) :)
  • Pytanie pewnie nie za mądre, ale ja naprawdę nie wiem. Nigdy nie mroziłam miesa. A dziś mąż mi przytargał kilka kilogramów podudzi z kurczaka, zapas na miesiąc albo i dłużej. I nie wiem co z nimi zrobić, prócz mrożenia. Czy trzeba wogóle jakoś przygotować mięso do mrożenia? A później gotuje się czy piecze takie twarde czy najpierw trzeba je rozmrozić? Wystarczy zostawić np. na noc na wierzchu? Pamietam że kiedyś rozmrażało się mięso w zimnej wodzie, ale nie wiem czy kurczaka też sie tak da.
  • Witajcie, może macie radę na taki kłopot, za ubikacją, na ścianie zbiera mi się wilgoć, spływa po glazurze na płytki i robią tam mi się gigantyczne kałuże. Dosłownie stoi tam woda, co może byc tego przyczyną i co z tym zrobić? Na razie układam tam ręcznik (mam rurę poziomą odprowadzającą ścieki, wystaje ze ściany na wysokości 10 cm i prostopadle do podłogi jest podłączona do wc) codziennie ten ręcznik suszę na kaloryferze i z powrotem kładę, mam wrażenie że rozpylam w ten sposób po łazi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się