zimny

(50 wyników)
  • Moja córeczka (2 latka 8 miesiecy) często ma zimne rączki i stópki. Ubieram ją raczej normalnie - w domu ok. 20,0-20,5 stopnia ma leginsy i bluzeczkę bawełnianą z długim rękawkiem - oczywiście zaraz rączki i stópki zimne (mieszkamy w domu, na podłodze tylko parkiet, chodzi w pantoflach i skarpetkach) na karczu natomiast jest cieplutka. Na polu bywa podobnie karczek cieplutki a rączki zimne, albo stópki zimne a byla 30 min i to w kozakach... nie wydaje mi sie że jest jej zimno, do tego ciągle ...
  • Witam Martwię się gdyż synek od tygodnia ma w nocy zimne poty, które pojawiają się tak ok 1h po zaśnięciu. Wygląda to tak, że zarówno kark i okolice ramion są zimne i wilgotne (delikatnie nasiąka potem też ubranko) i jest tak przez całą noc. Pozostałe części ciała są suche i lekko ciepłe.A rano budzi się suchy i po potach nie ma śladu. Nie są to jakieś mega poty, bo nie moczą poduszki ale jednak mnie niepokoją. Synek dostaje podwójną dawkę Vit D bo urodził się duży i kiedyś(tak do 6 mies)po...
  • Czy wasze dzieci maja zimne rączki i nózki w ciagu dnia??Moja mała ostatnio czesto ma zimne rączki nawet jak w domu i na dworze ciepło. Nie wiem czy ma poprostu słabe krązenie ale czy cos mozna z tym zrobic?? Dzis w nocy chłodne rączki nózki brzuszek i karczek jak ja przykrywam to sie odkopuje, spi w ciepłej pizamie a jednak mi marznie w nocy choc w pokoju temp.21-22 stopnie.
  • Kupiłam córeczce (2latka)buty z Bartka ociepalne w środku kożuszkiem i nie wiem czemu ale co wracamy ze spaceru to córka ma zimne nózki. Poleccie prosze jakies sprawdzone buty, zas maja byc mrozy wiec musze kupć córeczce jakies buty w których nie bedzie zamarzać
  • mam jeszcze jedno pytanie czym sa spowodowane zimne raczki,coreczka ma2,5roczku.karczek ma cieply
  • Witam, piszę, bo już nie wiem, co robić. Synek (15 m-cy) dosyć mocno się poci w nocy. Do niedawna spał w body z długim rękawem, ale spróbowałam z krótkim i jest lepiej. Co z tego jednak, kiedy stale jest zimny: karczek, ręce, nóżki, brzuch - wszystko zimne:(, a dodatkowo jeszcze stale się rozkopuje. Teraz jest w trakcie choroby (oskrzela, parę dni b.wysokiej gorączki, która już jednak minęła). No i wieczorne usypianie wygląda teraz tak, że cokolwiek mu założę , to zaraz jest mokry i zi...
  • Mam dylemat. Jedna lekarka mówiła mi, że na spacerku należy dawać dzieciom ciepłe napoje, aby dziecko rozgrzać. Druga natomiast mówi, aby dawać chłodne napoje, bo taka różnica temperatur - chłodne powietrze i rozgrzane gardełko to prosta droga do choroby. No i teraz nie wiem, czy robić coś ciepłego i w termosie nosić, czy nie martwić się, że picie wystygło i jest zimne.. Co sądzicie? Jakie picie podajecie swoim dzieciom - ciepłe czy chłodne?
  • no właśnie mój synek (18 miesięcy) ciągle ma zimne rączki bez względu na to czy jest ciepło, czy zimno może któraś mama spotkała się z czymś takim, bo nie wiem czy to jest normalne, czy może jest coś nie tak?
  • mój syn przyzwyczajony jest do przebywania w niskich temperaturach, w mieszkaniu mamy ok. 20-21 stopni, w nocy ok. 16stopni, okna są praktycznie non stop otwarte, ubieramy się raczej lekko, na spacery mały chodzi codziennie niezależnie od pogody na kilka godzin i też lekko ubrany. wczoraj coś mnie tknęło i czytałam sobie o przedszkolach. serce mi stanęło, gdy przeczytałam, że podczas niepogody dzieci rzadko, bądź wcale, wychodzą na zewnątrz , bo panią nie chcę się, bo zmarzną, bo trzeba tyle ...
  • Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
  • Już niedługo na stałe będą zimne, wietrzne dni:-( Zawsze jesienią i zimą mój synek często ma chore gardło, bo mówi na dworze. W ogóle bardzo dużo mówi i nie sposób go powstrzymać. Co chwilę upominam synka, żeby nie mówił, bo jest zimno i będzie go bolało gardło/będzie miał kaszel nie skutkują. Zasłanianie buzi szalikiem też nie skutkuje. Jak radzicie sobie na dworze z gadającymi maluchami, gdy jest zimno, żeby zapobiec chorobom?
  • Jak Wy to robicie? mnie czasami szlag trafia, zaciskam zęby a jak krzyknę to moje własne 22 miesięczne dziecko robi mi nu nu nu! masakra. Żadne dziecko nie jest ,,copy paste" ale czy Wasze szkraby robią: - ubieranie przed wyjściem z domu trwa średnio godzinę, ucieka, skacze, smieje sie, robi groźną minę, ubierac sie nie chce, nawet jeśli jedziemy gdzieś gdzie lubi - jak wchodzimy gdziekolwiek, dosłownie gdziekolwiek i ktoś sie do niej odezwie to odwraca głowę, na ręce, trzyma mnie za...
  • Dziewczyny pomocy! ;-p Trace już wenę do zabawy z moim maluchem!Te dni jesienne mnie dobijają. Dzisiaj jeszcze jest ok, bo słonko wyszło jest przyjemne na dworze, wiec zaraz wyruszamy na wyprawę. Ale poza tym dniem jest okropnie. Już nie mam pomysłów na zabawę. Zdradźce co Wy robicie. Może jest jakieś alternatywne wyjście z tej sytuacji ;-)
  • Córka bardzo często miewa zimne stopy. Jak wychodzimy na spacer, ma na sobie te niby termiczne grube rajstopy, skarpety grube i ciepły koc na nogach, a mimo to stopy są zimne, czyli marzną jej? A może to coś nie tak z krążeniem?
  • Mój synek ma skończone 5 lat.Dzisiaj zacząl gorączkować i to od razu 40 st. C, byliśmy u lekarza, ale kazal tylko podac coś na obniżenie gorączki i obserwować, ale gorączka wcale nie opada, teraz stosuje oklady zimne. dodam że nie ma żadnych innych oznak chorobowych. Mieliście taka sytuację!
  • własnie. Wiem , że alveo po otwarciu trzeba przechowywac w lodówce. OK. Z tym, że jak rano podac to maluchowi? POczekac az sie ogrzeje? Nie traci wtedy właściwości? Czy jest konieczna półgodzinna przerwa przed jedzeniem?
  • Ogolnie tak to naleze raczej do spokojnych osob ale jak po raz kolejny slysze od tesciowej, ze za lekko ubieram corke bo ma zimne raczki to mnie sie cos na trzewiach gotuje. Przeciez jezeli raczki sa na wierzchu no sa narazone za zimny wiatr i czasem sa zimne. Tlumacze o cieplym karku ale nie dociera. A moze sie myle, moze to ona ma racje? (Moze nawet i w tej sprawie, ze za dlugo karmie piersia, 18 m-cy tylko nad ranem po obudzeniu i przez to uzalezniam swoja corke od siebie emo...
  • nocnik(5)

Wiem że temat wielokrotnie wałkowany, ale...moje bliźniaczki mają 2 latka i 1 miesiąc. Obie sygnalizują potrzebę wypróżnienia,jak chcą zrobić kupę to wołają "mama kupa!" Wtedy w pieluszce kupy jeszcze nie ma, ale na 99,9% kupa za chwilę będzie. Z siusianiem jest trochę "gorzej" tzn. wołają "mama mokro!" jak już zrobią w pieluszkę. Podjęłam zatem próbę posadzenia dziewczyn na nocnik, ale one za nic nie dadzą się na niego posadzić. Owszem, w spodenkach tak, gdy na pupie jest pielu...
  • Dziewczyny poradzicie mi coś?Już nie wiem co robić aby córcia nie marzła w stopy na spacerze.Bez względu na to jak ją ubiorę stopy są zimne.Dziś miała grube rajstopki,skarpetki i oczywiście ocieplane buciki.Po powrocie ze spaceru stopy były zimne.Nie ma znaczenia czy siedzi na sankach okryta kocem,czy spaceruje nigdy nie ma ciepłych stóp :( Wasze dzieci też tak mają?
  • Synek ma 3 latka i od jakiegoś czasu jego zachowanie się zmieniło ale na gorsze. Dziecko płacze o każdą rzecz: jeśli nie dam mu zimnego picia, jeśli gdzieś wyjdę na 2 sekundy,gdy nie może sobie z czymś poradzić-mogłabym tak wymieniać. Ma też taki okres że musi być przy mnie dosłownie na każdym kroku. Wydaje mi się że to dlatego że od 2 tygodni zaczął chodzić do przedszkola ale ja pytam jak sobie z tym radzić???? Czy jak płacze to przytulać, krzyknąć, dać karę? Jak się staram go ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się