zimny

(86 wyników)
  • Ja wiem, ze to glupi problem, ale powiedzcie kobietki, czy wy tez macie zimny tylek podczas gdy cala reszta ciala jest ciepla? Czy tez ja sobie moj odmrozilam? Jakies dwa dni temu siedzialam dosc dlugo na sniegu (wiadomo, w portkach narciarskich i kalesonach termoaktywnych), ale bylo jakies - 12, moze nawet -15 stopni, potem w nocy z knajpy wracalismy jeszcze na sankach i jakos ten tylek mi odmarzl lekko. Minely dwa dni, a on nadal zimny, podczas gdy mi jest cieplo! Czy to norm...
  • Kto mi poda jakieś konkretne wytyczne? Szukałam w internecie, ale znalazłam tylko porady, że trzeba to robić za pomocą intuicji, niejako "na wyczucie". I że - na domiar złego - o tym, czy dana barwa będzie zimna czy ciepła, decyduje dodatkowo tło, na jakim jest ona przedstawiana. Ja to robię w taki sposób: jak jakiś kolor ma sporo wspólnego z odcieniem białym/różowym, to jest to kolor zimny. Jak ma sporo wspólnego z odcieniem brązowym/złotym, to jest to kolor ciepły.
  • Szukam farby do włosów, która: da głęboki, szaro-brązowy, niezbyt ciemny kolor; nie będzie wypłukiwać się na czerwono, rudo, pomarańczowo (czyli na ciepło). Najlepiej, gdyby też oczywiście nie niszczyła za bardzo włosów, była ogólnodostępna i niezbyt droga ;) Istnieje takie cudo? I jeszcze: czym wzmocnić kolor takiego brązu między farbowaniami?
  • Wiem,wiem, że niezdrowe :) Ale jak załatwiacie takie przypadki? Wchodzisz (np. na 10 min.) do zupełnie zimnego, efekt jak po 5 min. lub nawet mniej. W nagrzanym to sprawa oczywista, 10 min to działanie efektywne 10 min. Zapłacić w obu przypadkach trzeba za całe - 10 min. Jak sobie z takimi sytuacjami radzicie, bo ja się dziś leciutko starłam z właścicielem.
  • Witam, poszukuje farby do włosów jak w temacie. Niestety po przestawieniu sie na koloryzację profesjonalną (Diacolor Richesse, Color Touch) stwierdzam, ze to wyrzucanie pieniążków. Kolor bardzo szybko mi płowieje, szybko widać odrost. Farbowanie po prostu jest nietrwałe.Stosuję kosmetyki do włosów farbowanych. Mam włosy do ramion. Raczej cienkie ale jest ich sporo. Szukam koloru: zimny brąz, który nie wymywa się do rudości. Będę wdzięczna za sugestie. Chodzi mi o farbę tzw drogery...
  • Mój typ kolorystyczny to zima [jak wnioskuję po bardzo jasnej cerze o lekko różowym odcieniu, niebieskich oczach i ciemnych, brązowych włosach]. Zawsze malowałam się kosmetykami o chłodnym odcieniu - zimne róże, brązy, granatowy. A może warto jednak "ocieplić" twarz i zacząć używać cieplejszych odcieni?
  • Hej:) Slyszalam ze korzystnie wplywaja na cialo zimne natryski. Na co konkretnie - wie ktos? Jak czesto nalezy je wykonywac? I jak zimna ma byc woda (bardzo)?? Pozdro
  • Czy znacie suszarkę dostępną na polskim rynku z prawdziwym zimnym strumieniem powietrza? Wiem, że producenci większości suszarek zapewniają, że ich produkt posiada taką funkcję, ale mi nie chodzi o letnie powietrze, ale chłodne, nawet zimne. Koleżanka kupiła nową Rowente do prostowania włosów, ale zimny nawiew to po prostu mniej ciepłe powietrze niż w normalnym ustawieniu. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :) pozdrawiam
  • Teraz jestemn w ciązy i uzywam koloru Casting Mrozny kasztan, ale chce sie przerzucic na farbe fryzjerska Marijel. Uzywam koloru Castingu Mrózny Kasztan. Nie musze miec dokładniego takiego samego odcienia, bardziej chodzi mi to , ze by uzyskac odcień chłodnego brazu, kasztanu, ale bez złota czy rudości.Końcowy fekt moze byc niezbyt ciemna czekolada. Czekam na sugestie :-)))
  • jak myslicie- czy codzienny zimny prysznic pozwoli zachowac mlody i jedrny wyglad skory?
  • Jestem w trakcie zmiany koloru włosów na blond (poprzez systematyczne baleyagowanie) NIE wiem jednak jaki kolor blondu bedzie mi pasował; platyna, piaskowy, jaśniutki, ciemniejszy. Czym się sugerować przy wyborze. Mam szaro- niebieskie oczy, ciemną oprawe oczu, nie jestem blada.... Nie chciałabym testowac na sobie wszystkich odcieni zanim wybiore najlepszy. pozdrawiam
  • czy to ma jakieś znaczenie? czy łóżko rozgrzane opala lepiej?
  • co lepsze na ujedrnienie i walke z cellulitem:) dzieki:)
  • jestem zupelna nowicjuszka w kwestii makijazu. chce kupic sobie puder i roz. jestem jasna blondynka, cere mam jasna, blada.. wydaje mi sie, ze lepiej wygladam w chlodnych odcieniach (chociaz z drugiej strony w opaleniznie bardzo mi do twarzy :)), ale mam pytanie: czy i puder i roz powinny byc w zimnych odcieniach czy raczej powinny jednak troche kontrastowac i ocieplac twarz? moze nie ma jakis zasad i wszystko zalezy od efektu jaki chce sie uzyskac? bede bardzo wdzieczna za porad...
  • Dziewczyny poradźcie Albo ja mam pecha albo nie ma po prostu odcieni zimnych w pudrach mineralnych. Szukam zwykłego czystego beżu, zimnego bez różowawych ani pomarańczowych domieszek. Nie mogę znaleźć. Oglądałam Loreal, IsaDorę i Rimmela i nie znalazłam. Ktoś mi doradzi? Dodam tylko ze planuję wydać nie więcej niż 100 zł.
  • poszłam do sklepu i poogladałam sobie farby, jest tego sporo, skoncentrowałam się na Lorealu..... i moje wrażenie jest takie ,że te blondy to jakieś takie beżowo/brazowawe są... www.alhemia.com/loreal/nk/dc/index.html a ja szukam czegoś "zimnego"....
  • Mój naturalny kolor to ciemny blond, mam cerę w zimnym odcieniu, podobnie jak oczy, które są szaroniebieskie. Całe życie farbowałam włosy na ciepłe odcienie brązu, głównie kasztany i mahonie. Ostatnio dowiedziałam się , że dużo lepiej byłoby mi w zimnych odcieniach. Nie potrafię jakoś znaleźć takich, czy mogłbyście podpowiedzieć i pokazać jakieś zdjęcia?
  • Marzę o stopach które by były po prostu różowe........Moje są wiecznie spocone, lodowate i do tego czasem sinieją z zimna...nawet przy 30-stopniowym upale, niestety. Zaczęłam stosować do stóp krem antyperspiracyjny - ale żadna rewelacja, niewiele pomaga. Mam szansę bez kompleksów nałożyć sandałki?? Pomocy!!!!
  • Powiedzcie Dziewczyny jakim ja właściwie typem jestem. Przewertowałam setki stron w internecie. I tak: cera - jasna, ale z żółtym pigmentem (od zawsze źle mi w niebieskim), mam skłonosć do rumieńców oczy - zgniłozielone na zewnątrz, wewnątrz piwne, wyraziste, w dzieciństwie do 4 roku niebieskie! oprawa oczu - bardzo ciemna, brwi mocne krzaczaste włosy - ciemny popielaty blond, w dzieciństwie jasny popielaty/słomkowy blond usta - ciemnoróżowe, a ponieważ są duże to jest to mocny akcent...
  • Co możecie polecic? Zimaaaaa za pasem:>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się