zimny

(11 wyników)
  • Najburzliwsze wybuchy Namietnosci: od przeklenstw po morderstwo, nie sa tak przerazajace, jak pojedynczy akt popelnionego z zimna krwia lajdactwa: czyz utajona wscieklosc nie jest bardziej niebezpieczna od paroskyzmow gniewu? Czy tyranem jest ten kto wybucha z jakiegos powodu krzykiem, czy ten kto potrafi z zimna krwia i intelektualnym wyrachowaniem mamic pozorami argumentow i zewnetrznym spokojem?
  • macie takie ulubione kombinacje używek, co was nieodmiennie przysympatyczniają ku odczuwaniu niezobowiązującemu tentegowatości pobliskich tworów Demiurga? tzn., no, że tak osadzają jak ziarno ogrodnik
  • proszę, pomóżcie mi! Potrzebuję twardej oceny, bo nie umiem sobie poradzić z moim problemem. Jestem z facetem od dwóch lat. On mnie nie kocha, ja jego tak. Taki typ - miał traumatyczne przeżycia w młodości i od tamtej pory ma zamknięte serce. Miał wiele partnerek, chwilówek, żadnej ponoć nie kochał. Ze mną jest najdłużej. Jestem z nim, bo odpowiada mi psychicznie, rozumiemy się bez słów i chociaż wiele razy mnie ranił i wiele razy z nim zrywałam, to zawsze wracałam. Życie bez n...
  • Maska(5)

Dusz pełne morze ale tak samotny jest zamknięty w sobie człowiek gada dużo za dużo ale nie mówi nic - nic nie wyjawia - nic nie przyjmuje tylko wiernie zdobi maskę ten świat jest mi daleki - i nie należę do niego Nic się nie wyrównuje - nic nie pozostaje Nic z tego świata nie jest prawdziwe Jak sen głębokie widzenie Ty sam - możesz błyszczeć w świecie Nic nie pozostaje Nic mnie nie zatrzyma Chcę się wydostać - z zimnego świata ludzi I chcę wejść - w ciepłe ręce miłości Jak sen...
  • a gorący mężczyzna zimnego środka? -------- środkiem gorącym jest taki środek,który oddziałuje na jeden zmysł "z wysoką wyrazistością" Marshall McLuhan
  • Jakie jest Wasze zdanie, czy jest możliwy związek pomiędzy dwoma osobami które posiadają skrajne cechy typu racjonalego i emocjonalnego. Ja jestem niesłychanie emojonalna, wszystkim się przejmuję i od razu mówię o czym myślę. On nie mógł tego znieść. I pomimo tego, że się bardzo kochaliśmy odszedł ode mnie, z powodów "czysto racjonalnych" jak powiedział. Cierpiał bardzo, ale zabił w sobie miłość do mnie. Jego ceną jest apatia a moją 8 miesięczne straszliwe cierpienie i depresja. A...
  • słuchajcie, jak to jest, że pewne osoby mają w sobie ciepło, a innym tego brak? czym to jest uwarunkowane? jak myślicie?
  • Od kilku miesięcy mam zimne ręce i stopy,specjalnie mi to nie przeszkadza, ale żona mówi,że dotyk zimną ręką jest nieprzyjemny,wzdryga się. Usiłowałem rozcierać ręce, stosować różne środki rozgrzewające,niewiele pomaga. Lekarz powiedział,że to nerwica, dostałem lek i bez efektu.Podobno na to pomaga psychoterapia, czy jest sens,skoro leki nie pomogły ?
  • sam juz nie wiem, mam pilna robote, a strasznie mi sie nie chce do niej zabrac macie jakie nie-ogorkowe porady?
  • Jutro mam ostateczna rozmowe z moja 2 polowka duszy i nie wiem co mam zrobic. Dlatego przyblize cala sytuacje i prosze o pomoc. Bylem bardzo zimnym czlowiekiem majacym swe cele w zyciu praca kariera szedlem po trupach dazac do ceu marzylem o milosci i czekalem na ten dzien az ktos sie pojawi w mojim zyciu nie szukalem lecz czekalem.I pojawila sie(gdy wrocilem wypoczety z wakacji zdala od pracy i wszystkich obowiazkow i zmartwien przez 2 miesice bylo cudownie)poczatkowo chcialem ja t...
  • alfabet zycia, bledow i zachowania litery wazne by ukladac zycia zdania alfabet ludzkich cech tych dobrych i tych nie alfabet zycia wciaz przesladuje mnie A jak autentycznosc wszystkich straconych dni B jak bezradnosc ktora wciaz przeszkadza mi C jak ciagle czekanie na wizje lepszej przyszlosci D jak dazenie do szczescia i radosci E jak ewentualna pomoc innym F jak fascynacja goracym i zimnym G jak grzebanie w nieskonczonych zrodlach H jak harmider w pamiatkowych pudlach ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się