Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zimny

zimny

(26 wyników)
    • Hej.Mam pytanie, wydaje mi się że głupie, ale i tak zapytam....Dzisiaj jak wróciłam z pracy siedziała u mnie teściowa jako,że zajmowała się moimi dziećmi pod naszą nieobecność.Ja wróciłam z zakupami, trochę zmachana no i na dzień dobry wyjęłam z siatki mleko i sobie do szklanki nalałam.Nigdy nie lubiłam ciepłego mleko, całe życie tylko zimne pije i to też mało bo jakoś nie przepadam za nim..Moja córcia woła--mamo mi też daj!!Dzieciom zwykle troszkę podgrzewam jeśli stoi w lodówce, a jeś...
    • W Moskwie jest obecnie -21. Swoje dziecko odbierałam z... przedszkolnego podwórka. Rano było cieplej o trzy stopnie i świeciło słońce, więc spędzili dwie godzinki na dworze, a po południu wychodzą zawsze, więc dlaczego miało się to zmienić? Ciekawe, co na to mamy zakładające dzieciom rajstopy pod stopnie przy +7...
    • Męczy mnie ta myśl z dwóch powodów.Pierwszy to tragedia w Chorzowie,która mimo swych rozmiarów i prawdziwego dramatu obeszła mnie naprawde niewiele.To straszne co piszę,ale tak jest,może dlatego,że to daleko ode mnie,nie wiem.Współczuję bliskim ofiar,ale tak samo wspólczułam ludziom po tsunami,po 11 września itd.Dużo bardziej przeżyłam śmierć papieża,dużo bardziej przeżyłam chorobę córki dalekiej znajomej,przeżywam każdą historię z "kochaj mnie",nie mówiąc już o chorobach swoich dzieci,...
    • Mam na imie aniela, rzadko pisze na forum, rzadko sie radze, czesciej podczytuje rozne watki. Wiem jak sie wspieracie i wiem jak wiele punktow wyjscia z sytuacji pokazujecie. Mam przyjaciela, ktory jest dla mnie ostoją, spokojem, milościa i kocham go bardzo. Znamy sie od kilku lat i od kilku lat bardzo nas do siebie ciagnelo, w koncu jestesmy razem, choc to wszystko mocno niedopowiedziane. Bylismy na weekend na Mazurach cudownym , romantyczny czas... Po weekendzie mielismy sz...
    • Szukam w googlach ale pokazuje tysiąc jeden skrajnie rożnych pomysłów... Co zrobić z poparzoną olejem ręką? Chlusnęło mi z patelni na wierzch dłoni, dość konkretnie. Trzymanie pod zimną wodą pomaga doraźnie, ok minutę po schłodzeniu znowu strasznie piecze. Co można jeszcze zrobić? Skóra jest czerwona, a w dwóch czy trzech miejscach biaława i lekko spuchnięta... Dziś do lekarza już nie pójdę, do apteki też nie mam jak...
    • Taki o to przepis: 30 dkg mąki 30 dkg masła 3 żółtka Jest to baza, na to robi się bardzo słodki lukier z białka i cukru pudru, następnie wszystko razem piecze w piekarniku. Moje wątpliwości wzbudza przepis na ciasto - będzie się to, to trzymać w ogóle? Przecież nawet w łamańcach jest więcej mąki od masła, a ia tak się kruszą niemiłosiernie? Miała któraś doświadczenia z takim ciastem?
    • Znowu się zaczęło, a ja zupełnie nie wiem, co robić. Siedzę jak kupka nieszczęścia z chustką w nosie i boję się ruszyć. Czy można jakoś sobie pomóc, żeby skrócić taki krwotok? Dzięki za rady.
    • aby zeby wydawaly sie bielsze lub chociaz nie wydawaly sie bardziej zolte ? najlepiej zeby porady byly z doswiadczenia a nie z gazet bo tak czasem straszne glupity pisza
    • Halo mamuski! Mam do Was szybkie pytanie: co robicie wieczorami same w domu z dzieckiem, gdy ani znajomi, ani rodzina nie sa osiagalni, ani plac zabaw, bo zimno, ze szok, ani....ani. Moja mala ma 16 miesiecy prawie, spi w poludnie, ale czesto malo i potem popoludniami marudzi az do kapieli (ok.20h)i juz czasem nie wiem co z Nia robic, jakie jeszcze opcje procz zabawy w domu wchodza w gre? Nie mam mozliwosci ani jechac nigdzie ani nic.. Dzieki za rady! Moni
    • Wiecieco, odkad jestem z moim mezem od czasu do czasu tesciowa zaprasza nas na obiad ( mniej wiecej co dwa, czasem trzy tygodnie) i zazwyczaj jest tak, ze jemy ten obiad sami i to zimny... Godziną ustaloną byla zawsze 13.00, ale czy przyszlismy o 12.30, czy 13.30, bez roznicy, zawsze jest tak samo- oni juz przy poobiedniej kawce a my przy zimnym obiedzie... To ja sie pytam- po co nas zapraszaja? Mozemy przeciez zjesc w domu a do tesciow na kawe przyjsc. Wkurza mnie to, bo nie mam zadnej przyj...
    • okazało się, że nie tylko ja mam te motyle, ale On też, i to chyba jeszcze większe!! No i motylki chcą wymknąć się spod kontroli! Proszę, proszę wystudźcie mnie!!
    • Zacznę może od tego ze musze się „wygadać” .Wiem ze będziecie mnie potępiac ale może mi się to przyda. Etap 1 rozmowa kwalifikacyjna – już wtedy byłam nim zafascynowana – on prawił mi komplementy ..przyszły szef Etap 2 Zgodziłam się na tą pracę – wiedząc na co się godzę, już podczas pierwszego dnia pracy zrobiliśmy to..on mówił ze jestem niesamowita, ja się coraz bardziej w nim pogrążałam.. Etap 3 Takich spotkań było kilka, w pracy nikt się nie ...
    • nawet nie wiecie, jak bardzo chciałabym Was wszystkie poznać. No dobra. może nie wszystkie:) nie wszystkie, bo niektóre z Was robią na mnie wraznie zimnych, wyrachowanych suk. takich oschłych, lodowatych i bez uśmiechu. takich, co to wiedzą wszystko najlepiej i piszą tylko po to, żeby po raz kolejny utwierdzić się, że te forumki to tylko pospólstwo, któremu warto od czasu do czasu zarzucić jakąś puentę, coby pokazać odpowiedni kierunek. i tym wszystkim z kijami w du... ach życzę z okazj...
    • w nocy mąż wrócił do domu. umówiłam się z nim, że będę na niego czekać w wiadomym celu:P, ale około 23 usnęłam. i nagle w nocy w pełnym śnie, czuję jak mnie coś po nodze zimnego dotyka i kołdre podnosi.... myślę, że słyszała mnie sąsiednia wieś:D mina męża bezcenna:D do teraz się śmieję, na samą myśl o moim krzyku przerażenia:D (tak mi się przypomniało po wątku o stukaniu w szybę)
    • Poczytałam sobie Wasze wątki, jak to nie obeszła Was tragedia w Katowicach, że tylko współczujecie, ale jakie tam łzy czy wzruszenie. Jakie z Was matki, że nie rusza Was śmierć dzieci, jacy z Was ludzie, że nie czujecie przerażenia i rozpaczy po śmierci nawet tych obcych ludzi? Przeeaża mnie brak empatii w ludziach, brak chęci spojrzenia dalej niż na czubek własnego nosa czy dzrzwi własnego mieszkania. Żyjecie w skorupach, szczelnie unikając cudzuch problemów pod hasłem "mam własn...
    • Przyszło rozliczenie za pół roku. Wiem, że jak się pojawia w rodzinie dziecko to zużycie wody jest większe, ale czy aż tak? nam wyszło, że [przez pół roku zużyliśmy 40 m3zimnej i 23 m3 ciepłej wody, co daje 6,6 m3 zwody na m-c i 3,8 m3 ciepłej na m-c. jedna pranie - 50 litrów wody, średnio 2 prania na tydzień to 100 litrów, czyli 400, no dobra 500 litrów na m-c. To zaledwie pół m3! pewno, myjemy siebie, dziecko, bierzemy jednak raczej prysznic, kąpiel może raz na tydzień... Mam wr...
    • Pytam,bo mam kilka pytan co do stosowania tego sprzetu:)
    • od poniedziałku mam minus 2 kg!!! odstawiłam pieczywo - jem pieczywo ryżowe piję więcej wody - z cytryną i bez piję zieloną herbatę i prysznic kończę lodowatą wodą od stóp do twarzy efekt - skóra taka jakaś ładniejsza jest.
    • i to mi się podoba :) BTW, właśnie jakiś miły pan umył mi okna w mieszkaniu :)) [img]https://izismile.com/img/img3/20100715/640/daily_picdump_455_640_03.jpg[/img]
    • i boje sie ze zaraz strace prztomnosć. Zjadłam całą posidaną polopiryne,nic nie pomaga... nawe nie wem od czego to bo tylko mnie gkwa boli. jestem sama z dziecmi. comam robić wole,żeby nie deptali po mnie w razie czego.? prosz poradxcie coś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się