zimny

(21 wyników)
  • Witam i mam pytanie, jakie okłady powinno się stosować na siniaki. Moje dziecko zaczęło naukę chodzenia i niestety co chwilę gdzieś zachaczy ;) Usłyszałam opinię, że powinno się zrobić ciepły okład i krwiak szybciej zniknie, czy to prawda? Dotychczas przykładałam coś zimnego.
  • Dzień dobry. Bardzo prosze o informację, na temat niepokojących obkjawów u mojego Synka: szczególnie w nocy skarży sie na zimne nogi (nie stopy) i często w ciągu dnia na ich bół. Z góry dziekuję za odpowiedź. Agata
  • Mój synek (14 mies) od wczoraj gorączkuje. W nocy temp. 39,3, bardzo trudno miją było zbić. Niepokoi mnie jedna to, że jest cały bardzo rozpalony, a rączki ma zimne i to bardzo. Czy to może być objaw jakiejs choroby? Nigdy się z czyms takim nie spotkałam. Wczoraj byłam u lekarza, ale nic sie jeszcze nie działo, no i miał tylko stan podgorączkowy. Jedynie migdałki powiększone. POza tym ząbkuje. Moczu nie udało mi się wczoraj pobrać więc muszę czekac do pn. Żadnych innych objawów n...
  • mój syn (3,5l) w czasie gorączki ma zimne dłonie i stopy - im wyższa temp, tym zimniejsze... czy to normalne zjawisko, czy powinnam to zbadać - jesli tak, to pod jakim kątem? drugie pytanie dot. ospy: już poczytałam wszystkie wątki o ospie i znam opinię P. Doktora nt wychodzenia na dwór po chorobie.... ale mój syn marzy o piaskownicy i się zastanawiam, czy mogę mu pozwolić na taką "brudną" zabawę świeżo po chorobie (czy nie narażam go na zainfekowanie strupków), czy na począte...
  • Moje dziecko (2 lata 4 m-ce) ma wrodzona wade serca, a dokladniej 2- 3 milimetrowa dziurke. Mialo robione echo serca w zeszlym roku, z zaleceniem do kontroli za rok. W tej chwili jestem w Stanach, nie mam za bardzo jak zrobic tu badania. Do Polski zamierzam wrocic w listopadzie i wtedy isc na kontrole. Ostatnio zauwazylam, ze mala ma bardzo czesto zimne dlonie i stopy, nawet w cieply dzien, co nie zdarzalo jej sie wczesniej. Niepokoje sie troche, ze moze miec to zwiazek wlasnie z...
  • dziecka,czy to normalne czy powinnam się niepokoić i skonsultować to z lekarzem?Córce najczęściej robią zimne wieczorem,wczoraj zauważyłam że stopa jest jak zroszona.
  • Witam serdecznie,jestem mamą 4,5 letniej córeczki, która do ok 4 roku życia nie chorowała - owszem zdarzały się drobne przeziębienia ale nic poważnego. Od września ubiegłego roku córeczka poszła do przedszkola i zaczęły się nawracające przeziębienia, katary, zapalenia oskrzeli (te ostatnie trzykrotnie w ciągu ostatnich 4 miesięcy). Niepokoją mnie bardzo tzw. "zimne poty", które występują u mojego dziecka już od dłuższego czasu zaraz po zaśnięciu - np. gdy mała wieczorem zasypia to po kilku mi...
  • moj 9miesieczniak strasznie sie poci przy jedzenieu najbardziej ale ogolnie caly dzien sie klei, najbardziej glowa. w nocy spi tylko pajacyku z krotkim rekawem i krotkimi spodenkami przykryty lekko kocykiem a mimo to jest caly spocony ale kark rece nogi ma zimne. nie wiem czy ubieram go za chlodno ale jak probowalam przykrywac go kolderka to lalo sie z niego a mimo to kark zimny i upocony. ogolnie w nocy nie jest spokojny ciagle sie wierci marudzi. wit d daje co drugi dzien a j...
  • Witam, moj synek 8 i pol miesiaca jest typowym, aktywnym brzuchaczem - czyli cale dnie spedza na bardzo sprawnym i szybkim pełzaniu po podłodze i zabawie na niej. Oczywiscie ma rozłożone puzle ale lezy na nich chwilke i "leci " dalej. Nie mamy dywanów tylko panele, a podłoga jest zimna. Synek łazi juz tak z poltora miesiaca i do tej pory sie nie przeziebil. Jednak tesciowa ostatnio stwierdzila ze to bardzo zle i bedzie mial w przyszlosci problemy reumatyczne. Czy jest to mozliw...
  • WItam. Czy to nadal jest normalne, ze moja corka ma czesto zimne raczki i nozki. Niekiedy nawet skarpetki sa wilgotne.
  • Witam, mam 5 latka, energicznego , wesołego alergika z atopią ostatnio bardzo aktywną. w zeszłym roku mały złapał grypę, 2 tyg potem ospę w przedszkolu i pod koniec ospy doszło owrzodzenie jamy ustnej bardzo bolące-ledwo oddychał, bo nawet woda go bolała,i powiększone węzły a właściwie to wyglądał jakby miał świnkę...po 3 dniach 39,5 temp bez antybiotyków uspokoiło się i zaczęło sie pomału cofać-od pediatry na dzień dobry dostałam antybiotyk-nie podałam bo lekarz nawet dobrze nie obejr...
  • Witam, Panie doktorze - mam pytanie. Moja córka skończyła 18 miesięcy i od jakiegoś czasu zauważyłam, że Zuzia przy zasypianiu, zarówno w południe jak wieczorem, ma bardzo spoconą główke - zą poduszka jest mokra i body. Wzmożone pocenie zauważyłam po przebytej kuracji antybiotykowej. Czy to może mieć jakiś związek?
  • zimna(4)

witam w mieszkaniu cieplo 23-25 stopni mala ubrana jak nalezy body rajstopy skarpetki spodnie 2 bluzki z dlugim rekawem i mimo tego jest zimna nie spocona tylko zimna zimne rece zimne nogi cala jest zimna wyniki w normie dlaczego w rekawiczkach ma ja trzymac czy co?
  • 14.06.2008 urodziłam synka, niestety w drugiej dobie jego życia okazało się, że ma wewnątrzmaciczne zapalenie płuc. przez tydzień podawano mu antybiotyki w szpitalu i wyleczono go. mam pytanie kiedy mogę wziąć synka na pierwszy spacer? i jeszcze jedno mój synek ma ciągle zimne rączki i nóżki, niezależnie od tego jak grubo jest przykryty i jaką warstwę ubrań ma na sobie. czy to może być coś złego? ja mam to samo, cały czas mam zimne ręce i stopy, czy to może być dziedziczne?
  • Witam Moje pytanie dotyczy zimnych raczek mojemu dziecku bardzo czasto marzna...Sprawdzam temerature ciała zawsze dotykajac karku lub brzuszka po przeczytaniu kilku artukułów i rozmowie z połozna wiem ze to sa miejsca gdzie najlepiej sprawdzic temerature dziecka i czy jest odpowiednio ubrane...Mimo tego czesto jednak same raczki Córce marzna czy to norlne czy moze byc oznaka jakies choroby juz nie wiem ....Czesto sie spotykam z uwagami obcych osób ze dziecko jest zle ubrane bo ma zimne rece ...
  • Panie Doktorze skad sie wzieła angina ropna? Jest lato, dziecko nie chodzi do przedszkola, je duzo warzyw ,owoców, codziennie po kilka godzin na podwórku, kapiel w basenie. A tu nagle goraczka 40 stop no i angina ropna, ból brzucha przytym.Dodam,ze kolezanki córki, z którymi sie bawiła narazie zdrowe, a my musimy siedziec w domu. czy to moze ma zwiazek z tym ze corcia (5 lat) ma przerosniete te 2 migdaly i 3 migdał
  • Moja 13miesięczna córeczka ma zapalenie krtani i dostała skierowanie do szpitala jeśli będzie miała problemy z oddychaniem. Chciałabym tego uniknąć-czy możecie mi poradzić co mogłabym zrobić aby pomóc dziecku? Z góry dziękuję. Mała kaszle -zwłaszcza w nocy a w dzień mniej i najpierw miała chrypkę a teraz zupełnie straciła głos i tylko kwili. Nie gorączkuje. Dostała Summamed, Eurespal i inhalacje z soli, które są niewykonalne bo boi się inhalatora i maski wtedy tylko cichutko kwili. Tak bardzo...
  • Witam, dziś w nocy, a właściwie nad ranem moja córeczka (1,5 roku) obudziła się z płaczem, była rozpalona i miała lekkie drgawki rąk i nóg. Miała też przyspieszony oddech i mam wrażenie, że tętno też (sprawdziłam przy nadgarstku). Była dość niespokojna, w związku z czym nie udało mi się zmierzyć jej dokładnie temperatury, ale do momentu, kiedy zaczęła się wyrywać pojawiło się 38 stopni. Dostała paracetamol i teraz śpi.Wczoraj wieczorem u małej na prawym policzku przy uchu pojaw...
  • Witam, Chodzi dokładnie o to, że od wczoraj odczuwam nieprzyjemne parcie na pęcherz. Jako, że nigdy poważnie nie chorowałem (w ogóle mało choruje) sprawę trochę olałem i.... dzisiaj nad ranemo zmieniałem córci pieluchę, teraz trochę poczytałemw internecie, że mogę mieć zapalenie cewki moczowej? Co jeżeli nie miałem nieskazitelnie czystych rąk nad ranem? Czy mogłem córę zarazić? Zaczynam się martwić.... teraz pielęgnacje zostawiam żonie.... strach się bać, jak córa dostanie zaka...
  • Panie doktorze Mój syn(20 mies.) z powodu zapalenia gardła otrzymuje antybiotyk-dzisiaj ostatni dzień. Wczoraj byliśmy na kontroli i pediatra stwierdził, że już jest dobrze. W sobotę wyjeżdżamy nad morze. Wiadomo, że dziecko po kuracji antybiotykowej jest osłabione i bardziej podatne na infekcje. Syn choruje bardzo rzadko, ale mam wątpliwości co do wakacji. W trakcie urlopu do wielu rzeczy podchodzi się z większą rezerwą. Co zrobić, żeby w trakcie urlopu malec ponownie się nie rozchor...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się