Dodaj do ulubionych

EUROCAMP - proszę o opinie

IP: *.koof.com.pl 24.03.02, 00:07
Mamy zmiar wybrac się w tym roku na wakacje z Eurocampem do Włoch lub Chorwacji
(z dzieciakami). Oferta wygląda obiecująco, ale jak jest naprawdę? Czy ktoś
korzystał z usług tej firmy i takiej formy wypoczynku?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: 62.233.152.* 02.04.02, 09:37
      Bardzo polecam, chociaż w sezonie są drodzy, szczególnie mobilhome'y. Byłem
      kilka razy (Holandia, Luksemburg, Francja , Hiszpania) i zawsze jest tak jak
      opisują, a nawet lepiej. Same kampingi są bardzo dobre, bezpieczne, ale dość
      zatłoczone. Najwięcej Holendrów, Brytyjczyków i Polaków. Polecam mobilhome'y,
      choć to spory wydatek. Standard jednak wysoki. Na kampingach sporo urządzeń dla
      dzieci. Obsługa rezydentów bardzo pomocna (mapy, atrakcje lokalne, porady,
      sprzęt rekreacyjny) z reguły niepolska, trzeba przynajmniej trochę znać
      angielski.
      • bf Re: EUROCAMP - proszę o opinie 19.04.02, 23:19
        moge uczciwie potwierdzic opinie poprzednika; dwa razy bylem z Eurocampem
        (namiot) we Wloszech i byly to bezwzglenie udane wakacje;

EuroCamp to firma brytyjska; niektore polskie firmy maja chyba troche malo
        doswiadczenia w dotrzymywaniu obietnic; zas wyglada na to, iz w Eurocamp robia
        to co Ci obiecuja;

raz bylem poprzez oddzial polski, a drugi raz poprzez oddzial szwajcarski;
        polski katalog na maj i wrzesien byl troche tanszy od szwajcarskiego!

jednak generalnie jest to stosunkowo droga forma wypoczynku; jesli jedziesz w
        lipcu lub sierpniu to w koncowej kalkulacji moze Ci sie oplacic kupic wlasny
        namiot i sprzet kempingowy; wszystko zalezy od tego co lubisz i ile pieniedzy
        chcesz przeznaczyc na urlop,
        • Gość: slakoc Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.szpital-bielany.torun.pl 10.05.02, 10:12
          A gdzie dokladnie byłeś we Włoszech?Pozdrowienia
          • bf Gdzie? Re: EUROCAMP - proszę o opinie 23.05.02, 13:58
            > A gdzie dokladnie byłeś we Włoszech?Pozdrowienia
            Treporti => Ca'savio, oraz
            Pra Delle Torri
            (kilka zdjec znajdziesz na: mypage.bluewin.ch/fruga/archiwum.htm )

• Gość: Goska Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 16:33
      Bylam 2x na wakacjach z Eurocampem i nie narzekam. Wyebieraja kempingi z gornej
      polki takze sa to naprawde ladne miejsca. Wszystko bylo tak jak w katalogu. W
      tym roku tez sie wybiram z Eurocapem zreszta.
      • Gość: slakoc Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.szpital-bielany.torun.pl 10.05.02, 10:14
        Masz ciekawe miejsca?Pozdrowienia
    • pmxxx www.selectcamp.com.pl 23.05.02, 12:19
      Polecam selectcamp - to samo, co Eurocamp, ale ładniejsze namioty. Campingi
      super. Polecam północne wybrzeże Adriatyku we Włoszech - np. Ca'Savio.
      • Gość: Enia Re: www.selectcamp.com.pl IP: 195.116.208.* 26.05.02, 19:56
        pmxxx napisał(a):

> Polecam selectcamp - to samo, co Eurocamp, ale ładniejsze namioty. Campingi
        > super. Polecam północne wybrzeże Adriatyku we Włoszech - np. Ca'Savio.

co do selectcampu, to troche bym sie obawiala - troche trudno zaufac firmie,
        ktorej biuro miesci sie w czyims domu. Ale wolny wybór - ja jednak wole eurocamp -
        sprawdzone przeze mnie i wielu moich znajomych. z czystym sumieniem polecam.

• Gość: pmxxx Re: www.selectcamp.com.pl IP: 195.136.48.* 29.05.02, 11:27
          Korzystałem z tej firmy 2 razy i wszystko było OK. Biuro mają we Wrocławiu - na
          K.Wielkiego (tak przynajmniej było w poprzednich latach).
          Mają taką przewagę nad Eurocampem, że wybierając sobie jakiś camping są tam
          miejsca. W Eurocampie z tym jest olbrzymi problem. Słyszałem, że Polska dostaje
          tylko określoną pulę miejsc w wybranych przez Eurocamp campingach. Wybierając
          się na wczasy 2-3 lata temu w Eurocampie powiedzieli mi, że niestety ale nie ma
          miejsc tam gdzie chciałem jechać, a w selectcampie na tym samym campingu
          miejsca były.
          Myślę, że obydwa biura zapewniają dobre warunki - polecam ten rodzaj
          wypoczynku. Namioty i przyczepy są rewelacyjne.
          • Gość: edi Re: www.selectcamp.com.pl IP: *.elektrownia / 10.55.9.* 29.05.02, 20:45
            polecam camping Mediteraneo kolo treporti. Blisko promem do Wenecji, opieka
            rezydentów wspaniała, dla dzieci wspaniałe kluby, camping 1 kategori , dwa
            baseny i wiele atrakcji. serdecznie polecam a byłem tam gdy Eurocamp zaczął
            działalność w Polsce. Ogólnie rzeczywistość okazała się dużolepsza jak to
            przedstawiał katalog i opisy.
    • Gość: Goska Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 12:55
      Jeszcze raz ja. Wlasnie wrocilam z Wloch z Eurocampem. Jak zwykle bylo wszystko
      ok. Rezydenci na miejscu codziennie interesuja sie czy jest wszystko w
      porzadku. Co do wolnych miejsc to moim zdaniem jesli nie ma wolnych miejsc w
      polskim biurze to szukaja miejsc w centrali. W kazdym badz razie lepiej spytac
      sie osobiscie. Co do Selectcampu widziaolam nie raz ich namioty na kampingach
      i wygladaja b podobnie jak Eurocamp, Keycamp itp.
      Ja polecam zupelnie inne rejony Wloch niz Adriatyk. Uwazam ze jest tam brudno i
      malo ciekawe krajobrazy. sama z checia pojade jeszcze raz do Toskanii.Ladniej
      tez jest kolo Neapolu(oczywiscie jesli chodzi o przyrode, bo sam Neapol dla
      koneserow).Pozdrawiam i jesli chcesz jechac z Eurocampem lepiej szybko
      zalatwiaj miejsca bo z tego co widzialam na poludniu Wloch bylo duzo ludzi,
      niestety glownie Niemcow.
      • Gość: marek Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: 213.77.105.* 04.06.02, 11:27
        Nie kupuj wlasnego namiotu- jedziesz z dziecmi wiec przyda ci sie i kuchenka i
        lodowka!!!
    • Gość: yaro Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.tkchopin.pl 20.07.02, 17:14
      Byliśmy w zeszłym roku w raz z znajomymi we Włoszech (kontynent + ELBA) i mogę
      powiedzieć tyle:
      * 100% katalogu równa się temu co zastalem na miejscu;
      * 100% profesjonalizmu obsługi na kempingu;
      * warto dopłacić troche więcej i wynająć przyczepy (mobilhomy), byliśmy na
      Elbie w namiotach i też bylo o.k., jak ktoś jedzie na Elbe z Eurocampem niech
      sie raczej pogodzi z tym ze wynajmie namioty, poprostu mobilhomów jest bardzo
      malo i trzeba szybciej je zarezerwować (radze nawet Styczeń lub Luty);
      * kempingi a bylem na 7 były naprawde najwyższej kategori, wszedzie baseny,
      wszystko bez zarzutu;
      * a jeśli przyczepa jest za droga to radze pojechać z kimś jeszcze, wtedy
      dzielicie sie kosztami wynajmu po połowie, a optymalna liczba ludzi w
      przyczepie to 2 pary (jedna moze byc z dzieckiem) nie bedzie wtedy problemu na
      kempingu która sypailnie wybrać w przyczepie :-), powieniważ jedna sypialnia
      jest 2 osobowa z dużym lóżkiem małżeńskim :-),

To chyba tyle jeśli macie pytanie piszczie zajrze na to forum jeszcze i
      postaram sie na pytannia odpiwedziec ;-) pozdrawima i życze miłego wypoczynku :-
      )
    • Gość: Darek J Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.pse.pl / 10.26.1.* 22.07.02, 12:42
      > Mamy zmiar wybrac się w tym roku na wakacje z Eurocampem do Włoch lub
      Chorwacji
      >
      > (z dzieciakami). Oferta wygląda obiecująco, ale jak jest naprawdę? Czy ktoś
      > korzystał z usług tej firmy i takiej formy wypoczynku?

Jeśli do Chorwacji, to nie opłaca się w ogóle wykupować oferty z Eurpocampu czy
      czegoś podobnego. Ich oferta na Chorwację jest uboga.
      Jeśli lubicie kuchnie z butlą gazową to kupcie namiot i jedźcie na jeden z
      wielu pięknie położonych i zacisznych campingów. Jeśli nie, to można wynająć
      apartament w pełnym wyposażoną kuchnią, łazienką, dużym pokojem (np na 5osob)
      tarasem w widokiem na Adriatyk,garażem. Do tego sympatyczni gospodarze, z
      którym wieczorami można pogadać przy rakiji. Za taki apartament zapłaciłem z
      zeszłym roku 50DEM/dz (2 pokojowy 80DEM). I do tego będąc w szczycie sezonu
      (sierpień) miałem dużo ofert.
      Ale jak ktoś lubi jechać na pewne a nie szukać na miejscu to jest dużo
      rezerwacji przez internet czy telefon.

---
      D.Janicki
    • Gość: Tommi Jest tez Eurosites.. IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 22.07.02, 15:41
      ..jest to odpowiednik Eurocampu tylko taka ich konkurencja .
      Eurosites jest tez troche tanszy niz Eurocamp choc standardy sa IDENTYCZNE.
      Roznica ceny pochodzi jest wynikiem innej strategi ..

W Eurocamp zamawia sie min 3 noce ( i mozna mieszac na roznych osrodkach
      campingowych + jedna noc w czasie dojazdu na camping gdzie sie wiecej nocy
      wykupilo)
      W Eurosites zamawia sie wylacznie caly tydzien ( no i mieszac moza tez tylko
      calymi tygodniami)

W Eurocamp tzw. czyszczenie namiotu po urlopie jest w cenie .

W Eurosites czysci sie samemu !!

A tak pozatym to standardy sa dokladnie te same i czesto mozna spotkac obie
      organizacje na tych samych campingach...

Maja jedynie namioty w innych kolorach

Polecam goraco ta forme spedzania urlopu ...na nizej podanej stronie mozna
      zamowic katalog ; www.eurosites.com
      Pozdrawiam
      • Gość: yaro Re: Jest tez Eurosites.. IP: *.tkchopin.pl 22.07.02, 16:10
        A jak wyglada z zapłata, przelewy...czy jakoś inaczej a czy byłaś w przyczepach
        czy pod namiotem ?
        • Gość: Tommi Re: Jest tez Eurosites.. IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.02, 19:11
          Eurosites ma w programie zarowno namioty jak i przyczepy ...ktore raczej sa
          domkami bo kol nie maja :)

Jesli o przelewy chodzi to nie mieszkam w Polsce i nie wiem jak by to
          wygladalo z zaplata z Polski.

Na podanej stronie www.eurosites.com mozna znalezc telefon Nr i zapytac.

Tak chyba lepiej niz ja tu naopowiadam rzeczy ktorych nie wiem. ( to znaczy
          jak placic w kraju gdzie mieszkam to wiem ;))

Pozdrawiam
          • Gość: yaro Re: Jest tez Eurosites.. IP: *.tkchopin.pl 22.07.02, 19:58
            Gość portalu: Tommi napisał(a):

No to już więcej wysłalem do nich prośbe o folder ;-) czy tam sa ceny ;0???
            • Gość: Tommi Oczywiscie!! IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.02, 22:20
              Katalog jest podobny do tego z Eurocamp.

I ceny tez tam sa !!! Tylko jak pisalem ...minimum 1 tydzien.
              Na ich stronie ( w jezyku niem.) widzialem dzis oferty ze znizkami do 25 % na
              poszczegolne campingi....czyli tam gdzie maja wolne miejsca !!!
              Pisalo ze dotyczy namiotow i domkow.... tylko jak pisalem .. znizki dotycza
              wymienionych na stronie www. campingow. Wola w koncu sprzedac zdecydowanym
              jechac na szybko niz aby staly puste.
              Znizki te sa chyba wylacznie w internecie ..bo w katalogu nie da sie uwzglednic.
              Maj tez oferty okazyjne czyli placic za tydzien jechac na 2 tyg. Ale to sa
              akcje promocyjne ...np; nowych campingow lub w terminach kiedy dzieci nie maja
              wakacjii .Ale jak sie wybierze hiszpanie to i po sezonie jest cieplo .

Pozdrawiam.

Ps: Ja zamawiam katalogi z Eurocampu i Eurosites bo nawet jak jade sobie sam
              pod swoj namiot ...to mozna fajnie wybrac miejsce gdzie pojade...katalogi sa
              super przygotowane i te campingi sa super jakosci poprostu ..1a
              i jadac do tych samych ( na 1-2-3 noce )jest to zawsze strzal w 10.
              Bo i jest tez zawsze opisane co na kazdym z tych campingow jest i co jest w
              okolicy. A sa to zawsze normalne pola namiotowe dla wszystkich!!
              • Gość: yarecki Re: Oczywiscie!! IP: *.ewz.gda.pl 26.07.02, 15:28
                Włsanie wysłalem do nich prośbe o katalog zobaczymy czy przyśla ;) na rok 2003
                oczywiście ;)))
    • Gość: yarecki Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.tkchopin.pl 10.09.02, 17:17
      I jak komuś udały sie wakację z Eurocampem ;))) tak jak mi w zeszły roku ;)?
      • Gość: daniel Re: EUROCAMP - proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.02, 00:12
        Na wakacje z eurocampem jezdze od kilku lat, i uwazam ze w Polsce nie ma firmy
        świadczącej podobne usługi na tak wysokim poziomie. relacje z moich wypraw
        mozecie zobaczyc na stronie: wakacjeweuropie.w.interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka