2929a 28.07.04, 22:19 lubicie jeziora w Berlinie? odkryłam ostatnio kilka miejsc gdzie czułam się jak na Mazurach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: jeziora 29.07.04, 10:14 Wrecz uwielbiam to miasto za to, ze ma tak piekne okolice !!!! Strasznie mi tego brakuje w Warszawie ... K. Odpowiedz Link
hanys100procent Re: jeziora 03.09.04, 12:06 Jak du hu.. pana mozna prownywac Berlin z Warszawa? Warszawa jest najpaskudniejszym miasten, w jakim zech kiedykolwiek byl. WARSZAWA CZEBA ZABIC DECHAMI!!! Wy warzawskie gnoje- bulke przez bibulke, ta wasza mowa mnie rozpier.... Jak jo wos godac slysza to mi sie noz w kabsie otwiero! Odpowiedz Link
schaetzchen Re: jeziora 29.07.04, 20:46 Ooooo, a podacie jakieś konkrety? Wybieram się w niedzielę do Berlina i poza zwiedzaniem muzeów chętnie odpocznę gdzieś na łonie natury... Tylko prosiłabym tak łopatologicznie - gdzie, czym dojechać, gdzie wysiąść (nie będę mieć samochodu, niestety). Dzięki! Odpowiedz Link
2929a Re: jeziora 29.07.04, 22:07 oczywiście polecam mały rejsik po jeziorach (nawet siedmniu)startujac z przystani w Wannsee, dojechac tam można metrem - chyba U16 ale jak kupisz mapke metra to każdy ci wskaże - kierunek Poczdam, autobusem nieco spokojniej ale miła atmosfera -Tegeler See - pólnocny-zachód miasta, zgodnie z nazwa w stronę lotniska Tegel, metro U1 i U2 polecam spacery w okolicy Schlachtensee i Krumme Lanke, jeziorka malutnie ale wokół przyjemne osiedla domów jednorodzinnych, czysto, spokojnie, mozna posiedzieć na trawce, pobiegać wokół jeziora - okolice Grunewaldu - stacja metra o nazwie krumme lanke na przykład w ogole moge o Berlinie godzinami bo go lubię!!! więc nie zamęczam chyba że jest tu też jakiś fan Odpowiedz Link
camel_3d Re: jeziora 30.07.04, 07:44 > chyba że jest tu też jakiś fan jest jest... dlatego tu jestem:) ale szczerze mowiac to do tej pory jezdzilem nad jezioro w Velten. Moze dlatego, ze ma ciepla i czysta wode. Odpowiedz Link
marokanka Re: jeziora 03.08.04, 12:03 od kiedy istnieje w berlinie metro U16?? I od kiedy U1 i U2 jezdza w okolicach Tegla?? Chyba cos ci sie strasznie pomieszalo... Odpowiedz Link
camel_3d Re: jeziora 03.08.04, 12:50 na tegiel jezdzi U6 > oczywiście polecam mały rejsik po jeziorach (nawet siedmniu)startujac z > przystani w Wannsee, dojechac tam można metrem - chyba U16 ale jak kupisz mapke > > metra to każdy ci wskaże - kierunek Poczdam, autobusem > > nieco spokojniej ale miła atmosfera -Tegeler See - pólnocny-zachód miasta, > zgodnie z nazwa w stronę lotniska Tegel, metro U1 i U2 > > polecam spacery w okolicy Schlachtensee i Krumme Lanke, jeziorka malutnie ale > wokół przyjemne osiedla domów jednorodzinnych, czysto, spokojnie, mozna > posiedzieć na trawce, pobiegać wokół jeziora - okolice Grunewaldu - stacja > metra o nazwie krumme lanke na przykład > > w ogole moge o Berlinie godzinami bo go lubię!!! > więc nie zamęczam > chyba że jest tu też jakiś fan Odpowiedz Link
kerstink Re: jeziora 30.07.04, 10:55 Ja z kolei znam to wszystko od wschodniej strony. Blisko jest do Mueggelsee i okolice. Mozna np. sobie pojechac do Gruenau, przejsc sie do promu, przejechac na druga strone rzeki i przejsc sie obok niej przez las, wpasc do Mueggelturm (nie wiem, czy jeszcze czynny), obejsc Teufelssee, pozniej chodzic obok Grosser Mueggelsee, Kleiner Mueggelsee i znowu skorzystac z promu ... Dalsze okolice to wyjechac za Koenigs Wusterhausen. Nie pamietam nazw jezior, sa naturalne i glinianki. Czesto bylismy z rodzicami w ok. Blossin, tam jest pare fajnych jezior. Rozniez fajny jest Scharmuetzelsee. A polnocne ok. Berlina tez sa super. Wezcie mape, warto. K. Odpowiedz Link
2929a Re: jeziora 01.08.04, 21:53 właśnie biorę mapę i już sobie wyobrażam nastepną wizytę w Berlinie na razie siedzę w Łodzi, ciepła sierpniowa noc, grają świerszcze a jak tam u was? wiem że często pada w tym roku, teraz też? Odpowiedz Link
camel_3d Re: jeziora 02.08.04, 08:28 2929a napisała: > właśnie biorę mapę i już sobie wyobrażam nastepną wizytę w Berlinie > na razie siedzę w Łodzi, ciepła sierpniowa noc, grają świerszcze > a jak tam u was? > wiem że często pada w tym roku, teraz też? teraz jest goraco jak diabli. zaraz ide do pracy i juz mnie skreca jak pomysle ze mam 15 minut w tym upale dreptac. Odpowiedz Link
maya_rr Re: jeziora 04.08.04, 09:57 ja tez straaaasznie tesknie za Berlinem..niestety nie mam narazie urlopu i mudzę zdychać w Wawie;(( bawcie sie dobrze, pozdro!;) Odpowiedz Link