kamila2687 14.04.06, 23:12 Moi Drodzy mam pytanie Jak zalatwic polski paszport(jako obywatelka Polski) bez waznosci stary,mieszkajac w Niemczech bez zameldowania w Polsce i bez papierow w Niemczech. Dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ich11 w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 15.04.06, 00:59 W W-wie możesz też polski dowód osobisty wyrobić, jeżeli nie masz zameldowania w RP. Wrócić do Polski możesz na nieważnym paszporcie, przeczytaj informację w środku. Odpowiedz Link
kamila2687 Re: w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 15.04.06, 02:29 Och przepraszam,za niezrozumienie. Chodzi mi o paszport nie dowod osobisty. Jak mozna wyrobic bedac w Niemczech paszport polski,po wygasnieciu starego. bez zameldowania w Polsce i mieszkajac w Niemczech od 1991 Dzieki Odpowiedz Link
ich11 Re: w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 15.04.06, 06:29 Wniosek o nowy paszport składamy w konsulacie RP właściwym dla miejsca zamieszkania w Niemczech. Można też starać się o wydanie nowego 10-letniego paszportu w Polsce, nie wiem ile w tej chwili to trwa. Powrócić do Polski można na podstawie starego, nieważnego paszportu. Zameldowanie w Polsce nie jest warunkiem otrzymania nowego. Radzę się zwrócić z wszelkimi pytaniami do konsulatu RP w Niemczech. Nowy paszport będzie wydany w Polsce i przesłany do konsulatu, co wpływa na termin jego uzyskania. Odpowiedz Link
ich11 i jeszcze jedna strona: 15.04.06, 06:56 www.botschaft-polen.de/konsular/pa_zas.html Odpowiedz Link
hedahamzatowa Re: w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 25.11.14, 12:59 Witam mam pytanie na jakiej stronie znajde ambasade w monachium,generalnie chodzi o to zeby zrobic termin o paszport,poniewaz pani ktora odebrala telefon w ambasadzie przekazala mi ze musze zrobic termin przez internet,niestety niewiem na jakiej stronie to zrobic .Dziekuje z gory za pomoc pozdrawiam. Odpowiedz Link
vermieter Re: w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 25.11.14, 13:19 www.monachium.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/informacje_paszportowe/ Odpowiedz Link
vermieter Re: w konsulacie w BRD albo w Warszawie. 25.11.14, 13:22 secure.e-konsulat.gov.pl/Wizyty/Paszportowe/RejestracjaTerminuWizytyPaszportowej.aspx?guid=55ea3c8dbdcb450aa86b5606a463bad7 Odpowiedz Link