Dodaj do ulubionych

KONTROLA TRAKCJI

26.09.14, 11:00
DO ODZIERZY FUNKCYJNEJ JUZ SIE PRZYZWYCZAILEM (CHOC NADAL NIE WIEM CO TO OZNACZA), A TU NAGLE W LIDLU POJAWILY SIE BUTY Z SYSTEMEM KONTROLI TRAKCJI (TRACTION CONTROL) !

HMM... MI SIE TRAKCJA KOJARZY Z RUCHEM KOLOWYM, SLOWNIKOM Z TOROWYM... TYMCZASEM PO OGLEDZINACH ZADNYCH KOLEK NIE STWIERDZILEM, NA "SYSTEM" TEN SKLADA SIE KILKA WYPUSTEK W PODESZWIE...

WIADOMO, ZE TO Z AMERYKANSKIEGO. COZ U NICH OZNACZA "TRACTION" ?

OGOLNIE BUTY TE SA SZCZYTEM TECHNOLOGII, WYPOSAZONE SA W PRZEROZNE SYSTEMY, ODPOWIEDNIO NAZWANE. NP. STREFA PRZYCZEPNOSCI "GRIP MOTION", CZEGO NAWET NIE PROBUJE JUZ TLUMACZYC, A ROZNI SIE OD POWYZSZEJ KSZTALTEM WYPUSTEK. smile

NO ALE MOZE W KONCU ROZWIAZANY ZOSTANIE PROBLEM CHWIEJNEGO KROKU DOTYKAJACY NIEKTORYCH OSOBNIKOW...
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: KONTROLA TRAKCJI 26.09.14, 11:58
      Niestety nie wiem co to znaczy, ale ta nowa terminologia robi na mnie olbrzymie wrażenie.

Gdybym miał zadecydować jakie buty kupować, wybrałbym te, z tą nową advanced technology...

Ot, co...
    • efedra Re: KONTROLA TRAKCJI 26.09.14, 13:01
      A co to jest ODZIERZA FUNKCYJNA?
    • bimota Re: KONTROLA TRAKCJI 26.09.14, 14:26
      A WLASNIE NA ROWEROWYM SIE DOWIEDZIALEM O SINGLETRACKACH... CZYLI "SCIEZKI" ZOSTALY TYLKO W MIASTACH...
      • the-great-inuk Re: KONTROLA TRAKCJI 27.09.14, 06:41
        Autorzy tekstów reklamowych też muszą z czegoś żyć...
        Codziennie zawijają do europejskich portów kontenerowce z Azji.
        Oprócz tego przybywa do Duisburga co tydzień transkontynentalny cargo pociąg z Chin.
        Te towary trza jakoś upchać na rynku....

Twoje podśmiechujki szkodzą globalnemu handlowi!
        Ot, co...
    • marek4818 Re: KONTROLA TRAKCJI 12.04.25, 18:30
      Ze swojej strony mogę Wam polecić bardzo interesujący artykuł. Jeżeli chcecie dowiedzieć się jak działa system kontroli trakcji, to polecam Wam sprawdzić stronę nviz.ovh/2025/03/28/systemy-kontroli-trakcji-podstawowe-informacje/ , gdzie znajdziecie obszerny artykuł w tym temacie.
      • dar61 kontrola kontrakcji 13.04.25, 11:25
        Chyba dzierżący tu berło i buńczuk wie, co zrobić z tą próbą okazania tego, co nieregulaminiowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka