zbyfauch 15.12.17, 13:17 Atomizer znaczy? No jak nazwać mnie, wyznawcę, fetyszystę może, atomizacji w pojęciu socjologicznym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalllka Re: A'tomek? 15.12.17, 16:11 zabawa w pomidor To_ma_to, toma_to ..... Albo po polsku po_mi_dor /dzwi do lasa/ od sasa do lasa.. itd. Wedle mnie, pan zamrażarka / sprayem po oczach, czyli niedozwolonym freonem, któren bardzo szkodliwy... No ale kto tu na takie drobiazgi jak legalność czy zdrowie- zważa, wszak kicior właścicielem dworu to i koty po katach/caps/ w pokoju bimoty dozwolone. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A'tomek? 15.12.17, 17:09 kalllka napisała: > koty po katach/caps/ w pokoju bimoty dozwolone. Ja już nawet ukułem nowe pojęcie - "wrzeszczeć tłustą bimotą". Aczkolwiek ostatnio czytam kryminały ze sparaliżowanym dedektywem w roli głównej. I tak mię naszło, że może Bimota posiada jakiegoś handykapa i stąd kapslok, bynajmniej nie permanentny. Odpowiedz Link
kalllka Re: A'tomek? 15.12.17, 17:51 Dwururką posiada... Czyli wirtualny 8 W wolnym przekładzie.. sarmatka- bałwanek-kibelek, syrmatka... / a z mojej tajnej wiedzy.. bo w piątek po 14 na czerskiej to zamyka na klutke i wszystko zawodowe idzie na piwo.. zaś na forach dyżurują koleżeństwo np. z redakcji muzycznej które tyle wie o bezpieczeństwie co kura o pieprzu Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A'tomek? 15.12.17, 17:11 arana napisała: > Może A'tomek? Trochę infantylne. Ja wiem, że nie mogę dorosnąć, ale żebym aż takie wrażenie robił. Odpowiedz Link
arana Sama fonia 15.12.17, 17:37 zbyfauch napisał: > Trochę infantylne. Tylko dla tych, co czytali. Ja nie czytałam (nie lubię komiksów), więc skojarzyłam tylko dźwiękowo plus zapamiętana z okładek ortografia imienia, która mi się podobała, więc dołączyłam ją do pola znaczeniowego A'tomka. Zważ, że ten komiksowy bohater to A'Tomek, zaś fan socjologicznej atomizacji to A'tomek. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Sama fonia + ortografia 15.12.17, 17:47 arana napisała: > W wersji dla dorosłych: A'tom. A w wersji afrykańskiej - A'tamtam. Odpowiedz Link
arana Re: Sama fonia + ortografia 15.12.17, 18:50 zbyfauch napisał: > A w wersji afrykańskiej - A'tamtam. W wersji rajskiej: A'dam. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Sama fonia + ortografia 15.12.17, 19:40 arana napisała: > W wersji rajskiej: A'dam. W wersji angielskiej, przeklętej: A'damned. Odpowiedz Link
arana Indywidualista 16.12.17, 06:22 zbyfauch napisał: > Atomizer znaczy? > No jak nazwać mnie, wyznawcę, fetyszystę może, atomizacji w pojęciu socjologicznym? No dobrze, to teraz bez żartów. Myślę, że Twój problem już dawno rozwiązało istnienie słowa indywidualista wraz z synonimami. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Indywidualista 17.12.17, 17:25 arana napisała: > No dobrze, to teraz bez żartów. Myślę, że Twój problem już dawno rozwiązało ist > nienie słowa indywidualista wraz z synonimami. Niezupełnie. To słowo określa jednostkę i jej dystans do zbiorowości. A człowiek rozpylacz chciałby generalnie mniej stada i więcej sztuk pojedynczych. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Indywidualista 17.12.17, 17:45 zbyfauch napisał: > arana napisała: > > > No dobrze, to teraz bez żartów. Myślę, że Twój problem już dawno rozwiąza > ło ist > > nienie słowa indywidualista wraz z synonimami. > > Niezupełnie. To słowo określa jednostkę i jej dystans do zbiorowości. A człowie > k rozpylacz chciałby generalnie mniej stada i więcej sztuk pojedynczych. ========================== W przebiegu ewolucji okazało się niezbicie, że w jedności siła. Ot, co.. Odpowiedz Link
arana Cała książka słów 17.12.17, 19:55 zbyfauch napisał: > > Niezupełnie. To słowo określa jednostkę i jej dystans do zbiorowości. A człowiek rozpylacz chciałby generalnie mniej stada i więcej sztuk pojedynczych. Ależ tacy ludzie już są. To bohaterowie Możliwości wyspy Michela Houellebecqa. Sama pojedyńczość! Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Cała książka słów 17.12.17, 20:10 arana napisała: > > Ależ tacy ludzie już są. To bohaterowie Możliwości wyspy Michela Houelle > becqa. Sama pojedyńczość! ================================ Ludzie opowiadają, coby ten gościu był Politically Incorrect A Ty mu tu reklamę robisz... Takich lepiej zamilczać... Odpowiedz Link
arana Wszystkie słowa Michela H. 18.12.17, 06:55 the-great-inuk napisała: > Takich lepiej zamilczać... Sama jestem incorrect, więc taki buntownik mi odpowiada. I nie słucham, co ludzie opowiadają, tylko czytam. Też spróbuj. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Wszystkie słowa Michela H. 18.12.17, 09:33 arana napisała: > Sama jestem incorrect, więc taki buntownik mi odpowiada. I nie słucham, > co ludzie opowiadają, tylko czytam. Też spróbuj. ============================================ Bardzo niebezpieczne tezy głosisz! Wyskrobałem Twoje imię na skorupce... Ot, co... Odpowiedz Link
arana Cepeliowski ostracyzm 18.12.17, 15:35 the-great-inuk napisała: > Wyskrobałem Twoje imię na skorupce... E, to nie te święta - pisanki skrobanki robi się na wiosnę. Odpowiedz Link