finneznam 03.10.02, 08:51 Poza przykladami nei mogem qrka zrozumstand o szto w tem artykumpel chodź iii Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldek Re: Nei IP: 208.219.165.* 26.03.03, 17:54 Byc moze jest to przypadek, jakkolwiek wymowa i znaczenie "nei" sa identyczne ze staroangielskim "nay". "Nay" jest obecnie w uzyciu jedynie w przypadku glosowania w Parlamencie w UK oraz w Senacie i w Kongresie w USA. "Just a thought..." Odpowiedz Link
estera_ja niderlandzki... 10.03.07, 15:52 "Nei" pisane "Nee" po niderlandzku znaczy "Nie"... Odpowiedz Link
Gość: DTH Re: Nei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 22:27 mateusz-k nei jest źle jesteś sławny za swoje nei gdyby przeciwnicy unii na karcie do głosowania umieścili zamiast "nie" to słynne "nei" to 4 miliony internautów mogło by zagłosować na nie pzdr mateusz-k & tfoorca artyqułu Bartek Chaciński Odpowiedz Link
Gość: go sia Re: Nei IP: *.tango.one.pl / 192.168.1.* 15.11.03, 11:26 SMS pisany w ten sposób: ZwiększaObjętośćPrzesyłanychTreści,NiestetyZminiejszającZnacznieC zytelność. To jedyne uzasadnie wykorzystanie wersalików. Odpowiedz Link
Gość: galwa Re: Nei IP: *.acn.pl 03.07.04, 22:06 noajakbytakpisacjeszczebezprzecinkowibezwersalikowtodopierobylbytajnyszyfr ;P Odpowiedz Link
Gość: Jozefosławek Re: Nei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 02:16 Wcale jak sie pisze szybko to nie wychodzi "nei"!!! Probowalem z 20-kilka razy i zawsze mi wychodzilo "nie", a czasami "nioe" Czemu nie moge byc trendy tak jak inni... Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: Nei 07.08.04, 16:10 a ja mam obsesję sprawdzania tekstu przed wysłaniem i żadne "nei" nie jest w stanie umknąć mojej uwadze Odpowiedz Link
Gość: Chłopiec y gitarą pyekrecanie wzrazow jest yajebiste :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 02:56 nei, nio, oki... Jeszcze jedna rzecz zauwazylem. Otoz czesto sie zdarza podczas pisania, ze nagle w jakis cudowny sposob uklad klawiatury zmienia sie sam z siebie na 'maszynistki'. Wiec 'z' jest zamienione z 'y'. Wiec zamiast 'szczesliwy' bysmy mieli 'sycyesliwz' (zeby uniknac takich rzeczy wystarczy przytrzymac Ctrl+Shift). Poniewaz, te pisownie mozna spotkac czasami, wiec mysle ze z czasem sie upowszechni Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Nei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:48 ja tam nigdy nie piszę świadomie "nei", ale przy szybkim pisaniu zdaża się to ale jeśli mogę i zauważę, to staram się poprawić. Nie kaleczmy naszej pięknej polszczyzny Odpowiedz Link
Gość: journalist Re: Nei IP: *.pl / *.smsnet.pl 03.06.05, 22:03 no właśnie... zdaRZa się - więc nie kalecz... Odpowiedz Link
Gość: Wolly Re: Nei IP: *.crowley.pl 01.08.05, 16:16 nei wspominając yush, że "nei" oznacza nie, tyle że po szwedzku (fonetycznie oczywiście) Odpowiedz Link
Gość: eureka524 Re: Nei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:53 no a ja kiedyś niewiedziałam jak wyłączyć tą maszynistke i dlaczego zamiast "y" jest "z" ?!! musiałam resetować kompa.. Odpowiedz Link
kate.is.great w kwestii technicznej 14.08.05, 16:29 jako blog wzorcowy powszechnie uznany jest milusio-i-fajniusio.blog.pl/ zaś styl, który jest wiodącym tamże, bywa niekiedy nazywany pokemonowym, co ujawnia negatywne konotacje. bywa energicznie zwalczany (www.antypokemon.republika.pl/ ). Odpowiedz Link
Gość: es Re: Nei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 19:24 Faktycznie, podparte to blogami robi wrażenie Niech się ludzie nauczą normalnie i poprawnie pisać, a nie, że bedziemy dostosowywać do nich zasad ortografii. Ułatwiatnie pisowani to jedno a zaśmiecanie jej to, co innego. I to drugie obrazuje powyższy artykuł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link