Dodaj do ulubionych

Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię?

20.07.04, 12:39
Wybieram sie na Sardynie, tylko nie bardzo wiem jak - czy jest samolot
bezpośrednio na Sardynie czy raczej do Rzymu a potem prom? Jeśli wiec prom to
skąd najlepiej i ile mniej więcej kosztuje? Jakie sa też ceny na Sardynii i
czy można swobodnie rozbijać sie z namiotem? Wielkie dzieki.
Obserwuj wątek
    • aard Prom 22.07.04, 11:06
      Na Sardynii byłem via Korsyka i w drodze na Sycylię, więc znam tylko jeden
      sposób transportu, promem.
      Do Cagliari mozna się dostać z Civitavecchia pod Rzymem, promy kursują co
      najmniej raz dziennie, jest też rejs nocny (podróż trwa chyba 9 godzin). Cena w
      2001 była ok. 160 PLN, teraz pewnie trochę drożej.

Na Sardynii praktycnzie nie potrzebujesz namiotu. O tej porze roku właściwie
      nie pada i można spokojnie spać pod gołym niebem (zwłaszcza na plaży!), bo
      owady nie są zbyt dokuczliwe. Spędziłem tam w ten sposób kilka sierpniowych
      nocy - bomba! Oczywiście namiot warto mieć na wszelki wypadek, w miejscach
      niezbyt zaludnionych, poza miastem nie powinieneś mieć żadnych problemów z
      rozbiciem na dziko smile

Powodzenia!
      aA
      Rd
    • bluette Re: Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię? 23.07.04, 22:25
      chyba najtaniej jest poleciec z katowic do mediolanu (ja zaplacilam 70 euro tam i z powrotem), potem do Genova pociagiem (7 euro w jedna strone) no i potem prom (35 w jedna)... my tam bylismy jakis miesiac temu na rowerach i spalismy pod namiotem. wg mnie namiot sie przydaje, bo jak beziesz spac pod golym niebem to cie komary i takie inne latajaco-gryzace stworzenia zjedza.. no, nie mowie o wezach... my spalismy caly czas na dziko i nie bylo z tym najmniejszych problemow..
      pozdrawiam
      • gajasirocco Re: Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię? 25.07.04, 09:49
        A ja polecam za 1PLN lot na Majorkę i dalej promem na Sardynię- najtaniej!
        • izab77 Re: Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię? 26.07.04, 19:36
          Gaja nie żartuj! Co to za podpucha z 1 zł? Wiem ,że masz tanie przeloty, ale
          żeby aż tak?
          • gajasirocco Re: Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię? 26.07.04, 21:49
            Dzisiaj poleciał na Majorkę samolot za 1PLN- będę na bieżąco informowała o
            promocjach. Wielu moich klientów przebywa w Sharmie za 99PLN lub łaczy tanią
            Turcję i dociera do Syrii- z Antalii do Damaszku za 15$.
    • izab77 Re: Jak najlepiej dotrzeć na Sardynię? 26.07.04, 19:34
      Popieram AaRda - promem, bowiem warto po drodze zwiedzić Korsykę, przecudowne
      tereny, górzyste, a i wybrzeże częściowo skaliste, można ponurkować - słowem
      pyszności!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka