20.08.04, 11:28
Czy ktos zna godne polecenia polskie lub zagraniczne biura
turystyczne/trekkingowe organizujace wyprawy na gore Ararat w Turcji ?
Planuje wejscie. Bede wdzieczny za info. Poz . Grzegorz
Obserwuj wątek
    • ivis Re: Ararat 21.08.04, 11:21
      Witaj,
      jeśli coś takiego znajdziesz, daj prosze cynk, chętnie sie dołączę. Oczywiście
      o ile nic nie będziesz miał przeciwko. Czy oprócz Araratu chcesz zwiedzać
      Anatolię i Kapadocję????
      Pozdr. ivis
      • serowka Re: Ararat 21.08.04, 22:25
        Czesc,
        Wejscie na Ararat planuje na lato 2005 i chce to zrobic w ciagu tygodnia bez
        zwiedzania innych czesci Turcji. Jestem ograniczony urlopem.
        Masz juz jakies doswiadcznia wchodzenia na gory wyzsze niz nasze tatry ??
        Pozdrawiam
        Grzegorz
        • gajasirocco Re: Ararat 22.08.04, 10:49
          A w tym roku rusza wyprawa w poszukiwaniu Arki Noego- zainspirowana zdjęciami
          satelitarnymi, na których widać odsłoniętą przez lodowiec łódź. Więcej na ten
          temat w faktach i Mitach nr.33
        • ivis Re: Ararat 23.08.04, 09:31
          Witaj
          mamy ten sam problem - urlop smile))), troszkę po górach chodziłam, Alpy
          francuskie , Alpy niemieckie oraz Dolomity, niedoszła do skutku wyprawa na
          Ural. Do lata 2005 czasu dosyć by doszlifować kondycję. Na jkai okrest
          planujesz wejście??? nie lepiej okolice września? Jeśli planujesz przelot
          samolotem do turcji to 2 tygodnie powinny spokojnie wystarczyć na chociaż rzut
          okiem na Kapadocję a naprawdę warto. Byłam tam tylko 2 dni i się zakochałam.
          Poszwędałambym się tam troszkę smile))))))))))))
          pozdr. ivis
          • serowka Re: Ararat 24.08.04, 13:08
            Czesc. Z przeprowadzonego rozeznania wynika, ze wrzesien rzeczywiscie jest
            najlepszy i tak chyba bede planowal. Mysle , ze tydzien na wejscie i zejscie
            ze szczytu wraz z aklimatyzacja powinien starczyc. Nie wykluczone, ze kilka dni
            uda sie jeszcze wygospodarowac na Kapadocje. Wiem , ze warto.
            Ja bede dolatywal z Egiptu gdzie aktualnie mieszkam i pracuje.
            Nie wiem czy moje towarzystwo bedzie ci odpowiadalo, gdyz ja jestem juz po 50 -
            ce.
            Serdecznie pozdr
            Grzegorz
    • ivis Re: Ararat 25.08.04, 12:01
      Ja będę dążyć z Polski niestety, wrzesień jest tam naprawdę ładny, mam 31 lat.
      A wogóle to jakie to ma znaczenie??????
      pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka