serowka 20.08.04, 11:28 Czy ktos zna godne polecenia polskie lub zagraniczne biura turystyczne/trekkingowe organizujace wyprawy na gore Ararat w Turcji ? Planuje wejscie. Bede wdzieczny za info. Poz . Grzegorz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivis Re: Ararat 21.08.04, 11:21 Witaj, jeśli coś takiego znajdziesz, daj prosze cynk, chętnie sie dołączę. Oczywiście o ile nic nie będziesz miał przeciwko. Czy oprócz Araratu chcesz zwiedzać Anatolię i Kapadocję???? Pozdr. ivis Odpowiedz Link
serowka Re: Ararat 21.08.04, 22:25 Czesc, Wejscie na Ararat planuje na lato 2005 i chce to zrobic w ciagu tygodnia bez zwiedzania innych czesci Turcji. Jestem ograniczony urlopem. Masz juz jakies doswiadcznia wchodzenia na gory wyzsze niz nasze tatry ?? Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Ararat 22.08.04, 10:49 A w tym roku rusza wyprawa w poszukiwaniu Arki Noego- zainspirowana zdjęciami satelitarnymi, na których widać odsłoniętą przez lodowiec łódź. Więcej na ten temat w faktach i Mitach nr.33 Odpowiedz Link
ivis Re: Ararat 23.08.04, 09:31 Witaj mamy ten sam problem - urlop ))), troszkę po górach chodziłam, Alpy francuskie , Alpy niemieckie oraz Dolomity, niedoszła do skutku wyprawa na Ural. Do lata 2005 czasu dosyć by doszlifować kondycję. Na jkai okrest planujesz wejście??? nie lepiej okolice września? Jeśli planujesz przelot samolotem do turcji to 2 tygodnie powinny spokojnie wystarczyć na chociaż rzut okiem na Kapadocję a naprawdę warto. Byłam tam tylko 2 dni i się zakochałam. Poszwędałambym się tam troszkę )))))))))))) pozdr. ivis Odpowiedz Link
serowka Re: Ararat 24.08.04, 13:08 Czesc. Z przeprowadzonego rozeznania wynika, ze wrzesien rzeczywiscie jest najlepszy i tak chyba bede planowal. Mysle , ze tydzien na wejscie i zejscie ze szczytu wraz z aklimatyzacja powinien starczyc. Nie wykluczone, ze kilka dni uda sie jeszcze wygospodarowac na Kapadocje. Wiem , ze warto. Ja bede dolatywal z Egiptu gdzie aktualnie mieszkam i pracuje. Nie wiem czy moje towarzystwo bedzie ci odpowiadalo, gdyz ja jestem juz po 50 - ce. Serdecznie pozdr Grzegorz Odpowiedz Link
ivis Re: Ararat 25.08.04, 12:01 Ja będę dążyć z Polski niestety, wrzesień jest tam naprawdę ładny, mam 31 lat. A wogóle to jakie to ma znaczenie?????? pozdr. Odpowiedz Link