20.11.05, 21:31
a moze wrzesień 2006 i Toskania autkiem...?
Kto chętny?
Obserwuj wątek
    • waldic Re: Toskania 28.11.05, 21:16
      TOSKANIA !!! . Juz ci zazdroszcze. Zycze udanego wyjazdu.
    • kote5 Re: Toskania 28.12.05, 11:57
      Witaj, z chęcią i to ogromną !!! Jak jeszcze nikogo nie masz - daj znać.
      kote5@wp.pl
    • kasia.w Re: Toskania 10.03.06, 14:19
      ZAZDROSZCZE... ECH MÓJ MAŻ NIE DAJE SIE NAMÓWIC NA TAKA PODRÓŻ A JA O TYM
      MARZĘ - ALE JAK MALUTKA PODROŚNIE TEŻ SIĘ WYBIORĘ...
      UDANEJ PODRÓŻY!!!
      • yasminaa1 Re: Toskania 13.03.06, 15:02
        hej!

planujemy sie wybrac do Toskanii we wrzesniu 2006 (4 zgrane dziewczyny), na
        serio! planujemy na te chwile rowery, ale pewnie skonczy sie na pocioagu, nie
        wiem. jesli jestes zainteresowana, daj znac: topeczek@interia.pl
        pozdrawiam
        • dundubha Re: Toskania 18.06.06, 00:57
          odradzalabym rowery, bo to zawsze Toskania- góry przecież. za to polecam
          wynajecie skutera, jednego dla was dwóch. Nie znam kosztów, ale przynajmniej
          bez prawa jazdy. koszt wynajmu rowera powinien być tanszy niz 5 euro za 6h, bo
          tyle kosztuje we Florencji. jeśli jestescie włoskojęzyczne- znakomita rzecz do
          zdobycia w księgarni na placu Duomo we Florencji (i pewnie wielu innych
          tamtejszych) pt. 'Un film che non finisce mai' oto przewodnik po Toskanii
          według miejsc kręcenia najbardziej znnych filmów z mnóstwem fotografii.
          M.in. 'Ukryte pragnienia' Bertollucciego obok Sieny, Tarkowskiego "Nostalgia"
          krecona w San Galgano z ruinami monumentalnego kosciola gotyckiego bez dachu!
          oraz piekne sredniowieczne San Gimigliano, gdzie Rosellini krecił swojego
          Franciszka.....
    • gosiek1234 do kasia.w 21.03.06, 11:50
      nie wiem jak mała jest Twoja malutka, ale my w ubiegłym roku we wrześniu (na
      początku) byliśmy we Włoszech z naszą córeczką - miała wtedy 20 miesięcy.
      Byliśmy i w Toskanii i w Rzymie i koło Neapolu, a potem na półwyspie Gargano.
      Jechaliśmy autem /seicento z bagażnikiem na dachu smile / częśc noclegów było pod
      namiotem , w Rzymie w Domu Polskim (tam właściwie tylko dzięki Zuzce dostaliśmy
      pokój, bo było dużo ludzi, a my nie rezerwowaliśmy wcześniej) i jeszcze kilka w
      schroniskach rodzinnych. Było świetnie! Przekonuj swojego męża! Szkoda siedzieć
      w domu !
    • lauram12 Re: Toskania 24.07.13, 14:05
      Jeżeli chodzi o Toskanie to polecam cudowne miejsca:
      intopassion.pl/ripostena-obietnice-ukryte-w-slowie-toskania/
      intopassion.pl/fontelunga-niebo-w-toskanskim-foiane-della-chiana/
      intopassion.pl/w-toskanskiej-posiadlosci-le-fontanelle/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka