umu Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 13.01.06, 14:25 Nikt - bo nikt cie nie lubi! Odpowiedz Link
seroslav Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 20.01.06, 13:11 umu Ty jakis niedopieszczony chyba jestes, wszedzie tylko jakies glupie komentarze.... Odpowiedz Link
seroslav Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 20.01.06, 13:12 Jak jestes facetem, a tak kojarze z nicka, to sobie lepiej dziewczyne znajdz do towarzystwa. Dwom facetom moze byc trudno cos zlapac a ladna dziewczyna zawsze w tym bardzo pomaga. Sprawdzilem, bo raz jezdzilem sam, a raz ze swoja dziewczyna Odpowiedz Link
umu Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 20.01.06, 22:38 Zalezy jak kto wyglada. Co sie rzucasz - prawde pisze. Chce pomoc czlowiekowi a nie balamucic nieboraka. Stopem prawie caly swiat przejechalem wiec wiem co i jak. A swoja droga to czamu sie boisz do Indonezji jechac? Wiekszosc ludzi na tym forum sie ciagle czegos boi. Zycie jest za krotkie .Brac plecak i jechac ku przygodzie a nie plakac w domu ze strachu. pzdr Odpowiedz Link
seroslav Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 21.01.06, 15:37 Moje dziewczyna miala nieciekawa przygode w Indonezji. Czesc kraju jest ciagle w rekach militarnych bojowek. Sytuacja w Indonezji nie jest stabilna - przynajmniej w niektorych rejonach. To nie jest kraj typowo turystyczny, gdzie dba sie o bezpieczenstwo turystow. Poziom higieny w Indonezji tez nie jest za duzy. Przykladem moga byc dwa duze zamachy bombowe na Bali, indonezyjskiej wyspie. Znajomosc angielskiego w Indonezji nie jest zbyt duzy z tego co wiem, wiec mozliwosc dogadania sie/wytlumaczenia nie jest zbyt duza. Istnieja w Indonezji jakies fundamentalistyczne muzulmanskie organizacje. Wiec ogolnie za bezpiecznie tam nie jest Odpowiedz Link
umu Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 21.01.06, 17:22 Bojowki sa co prawda, glownie w Sulawesi, Timorze, Pln Sumatrze i Irian Iaya ale jeszcze nie bylo przypadku zeby turyscie spadl wlos z glowy. Zamachy ostatnio byly tez w NY, Madrycie i Londynie. Indonezja jest krajem zorientowanym turystycznie - w najwiekszej dziurze sa jakie hoteliki itp ,zawsze wczesniej czy pozniej rowniez znajdzie sie ktos z kim mozna sie porozumiec po angielsku. Jesli martwi cie poziom higieny to proponuje noclegi w 100$ hotelach lub ewentualnie wczasy na Slowacji zorganizowane przez orbis. Spedzilem w Indonezji duzo czasu i zawsze czulem sie bezpieczniej niz w swoim rodzinnym miescie. Spotkalem mase ludzi ktorze podrozowali przez Indonezje i kazdy byl zachwycony oprucz jednej niemki z poparzeniem slonecznym. pzdr Odpowiedz Link
kornel-1 Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 21.01.06, 12:41 umu napisał: > Nikt - bo nikt cie nie lubi! Żałosna, głupkowata wypowiedź. Kornel Odpowiedz Link
umu Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 21.01.06, 17:12 No coz - kazdy ma inne poczucie humoru Odpowiedz Link
vice_versa Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 06.03.06, 19:28 Jechać gdziekolwiek autostopem chcą z Tobą WSZYSCY, wystarczy ich tylko przekonać. Wydaje mi się umu, że Twoja odpowiedź jest mądrzejsza niż tych zgorszonych. NIKT z rozsądnych nie pojedzie z "kimkolwiek" "gdziekolwiek" i każdy rozsądny o tym wie. Twoja odpowiedz bo zmusza zrozpaczonego delikwenta bardziej do modlitwy o znajomych, niż do myslenia, zawierania znajomości i planowania wyjazdu czy choćby do rzucenia strzałką w mapę. Po tym jak na Grenlandii spotkałem laskę która chciała treking robić z wózkiem golfowym mało mnie już jest w stanie zdziwić, ale selekcji naturalnej nie powinno się przeszkadzać. Odpowiedz Link
majkast Re: KTO POJEDZIE ZEMNA NA STOPA GDZIEKOLWIEK 16.03.06, 22:35 Polecam piekny kraj i bardzo latwy do lapania stopa - Turcja. Zjezdzilam ja w 1999 i mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo.Jezdzilam z chlopakiem, moze dlatego latwiej bylo nam(jako parze) zatrzymywac auta. Wspaniala przygodda, polecam! pozdrawiam i zycze powodzenia M. Odpowiedz Link