quinny Zapp dla dużego 3 latka? zmieści się?
luna333 18.11.08, 14:07 zarchiwizowany
synuś waży ok 18-19kg ma 100cm wzrostu (nie jest tłusty tylko z typu mięśniaków - nabity)grunt że do przedszkola i z przedszkola z racji odległości + autobus, wertepowatej drogi i godziny porannej tzn do prezdszkola wychodzimy 6.40/ do i z przedszkola najwygodniej jednak go wózkiem przetransportować - teraz zadręczyłam moje chicco caddy - ono do 15kg wszak jest i muszę sprawić kolejną spacerówkę - dobrze amortyzowaną, małą i zwrotną - pomyślałam o quinny zapp i nie wiem czy to dobry wybór - czy siedzisko nie będzie zbyt płytkie, albo podnóżek za wysoko tzn czy mu nogi nie będą wisieć i ogólnie jak się to trójkołowe cudo prowadzi? ktoś może wsiadał i wysiadał z autobusu z tymże pojazdem i ciężkim dzieciem na pokładzie? a jak zima - czy bardzo śnieg obkleja koła - da radę pojechać po wertepach i wysokich chodnikach - jak się toto podbija? mam 168 wzrostu plus obcasy 5cm czyli nie będą za nisko rączki? w caddy muszę się schylać/ wózkowe maniaczki wyjadaczki - jeśli miałyście - pomocy bo chcę kupić w tym tygodniu
Re: quinny Zapp dla dużego 3 latka? zmieści się?
beebies 18.11.08, 14:30 zarchiwizowany
Ja do niedawna woziłam 3latka w zaap.Syn waży ok.15kg,wzrost ok.104
bez problemu się mieścił,nózki miał oparte-tzn nie wisiały poza
wózek.Dziecko lubiało w nim jeżdzić choć miałam wrażenie że
siedzisko jest troszkę za płytkie-ale to dlatego że oprócz tego
wózka mam maclarena xt a w nim jest wszystko super.Ogólnie polecam
choc proponuje zobaczyć w sklepie,przymieżyć dziecko.Jeszcze jedno
ja mam 164wzrostu i pod tym względem świetnie się go prowadzi-
maclaren np.ma trochę za wysoko rączki
coronella 18.11.08, 16:30 zarchiwizowany
do autorki- a bierzesz pod uwagę buggstera?? ja mam ten wózek, woże w nim prawie 3,5 letniego syna (pomimo, że niektórzy sobie tego nie wyobrażają), mały sie w nim i wyspi, i wygodnie przejedzie, a jak potrzeba, to przewioze w nim moją dwójkę. To bardzo duzy i wygodny wózek
majarzeszow 18.11.08, 14:53 zarchiwizowany
okazjonalnie woze swojego 4,5 latka w Zappie. sa to okazje typu "nogi mnie bola"
na cmentarzu lub jak bylismy na wakacjach i zmeczyl sie zwiedzaniem Gdanska -
coreczke wzielam do chusty.
na wertepach to raczej bedzie ciezko, tudziez w sniegu. ale skoro dalas rade
caddym, to zappem tez dasz.
zmiesci sie spokojnie. moj synek wazy 20 kg i ma 110 cm.
mam 164 cm, nie zauwazylam, zeby bylo za nisko.
luna333 18.11.08, 16:47 zarchiwizowany
buggster to chyba nie moja półka cenowa ;D no i jakiś duży mi się wydaje w porównaniu do zappa/ a co do przejmowania się opiniami innych - gdybym się przejmowała to bym nie kupowała kolejnego wózka tylko się umartwiała i dzieciaka też - tak więc mam gdzieś zniesmaczone spojrzenia innych że mój duży dzieć siedzi w wózku, tak samo zniesmaczenie lub współczująco gapili by się na mnie gdybym była cała spocona, zdyszana albo co gorsza bym zemdlała - grunt to moja wygoda i przy okazji wygoda dziecka - jeszcze się w życiu nachodzi - dorośli w autobusie marzą by zadek posadzić na siedzeniu a dziwią się że 3 latek może być zmęczony? toż on ma 4x krótsze nóżki i tymi nóżkami musi przebierać owe 4x by nadążyć za jednym dłuugim krokiem matki a gdyby miał biec za mną ledwo po przebudzeniu - w imię czego? tak - wożę ponad 3 latka w wózku do przedszkola i spowrotem i mam zamiar go wozić jeszcze trochę