Dodaj do ulubionych

maclaren techno xlr czy peg perego si?

11.02.11, 21:20
Hej,
Ostatnio pytałam o spacerówkę, w sumie wydawało mi się, że decyzję prawie podjęłam, ale jednak im więcej czytam tym bardziej się przekonuję, że jednak chyba warto dołożyć te 300zł i mieć lepszy wózek, w końcu ma być na jakieś 2-3lata. No i tak się zastanawiam, jeśli się zdecyduję przeznaczyć więcej na wózek to który z tych 2 wybrać. Synek będzie miał ok. 9 miesięcy jak się przesiądziemy. Ma to być nasz jedyny wózek (nie mam warunków na to, żeby trzymać 2 wózki), ma być lekki, szybko się składać i zajmować mało miejsca, mieć długą budkę i pozycję w miarę leżącą, amortyzację oraz pałąk (ale to można dokupić), łatwo się prowadzić. Który z nich bardziej polecacie?
Obserwuj wątek
    • aloen Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 11.02.11, 21:38
      a właśnie, który z nich ma większe siedzisko? Tak żeby dzieć w zimie, wiadomo wyubierany, nie był mocno ściśniętysmile.
    • cortinka Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 11.02.11, 22:13
      Nie pamiętam jakie jest siedzisko w Techno, ale budka bardziej osłania w PP Si, amortyzacja też lepsza w Si (Techno nie ma żadnej amortyzacji).
      Si wydaje mi się jakieś zgrabniejsze i bardziej zwrotne. I ładniejsze smile
      Ale jako jedyny wózek dla 9 miesięczniaka? Raczej nie. Poszukałabym czegoś nie w typie parasolki (np. Jane Nomad, Concord Fusion)
      • szamiran81 Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 11.02.11, 22:46
        XLR złożony naprawdę jest duży. Mimo iż przed zakupem czytałam o tym na forum, to i tak mnie zdziwiło, że aż tak duży. Si nie widziałam na żywo. W Macu budka też jest duża, jest szeroki, dziecku raczej nie będzie ciasno, na razie raz nim wyjechałam i takie mieszane uczucia mam. Za to prowadzi się go lekko, mogę trzymać moją 3 latkę za rękę, a drugą ręką pod krawężniki podbijać.
    • vanillafields Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 11.02.11, 23:56
      Jak Techno, to raczej XT, ma amortyzacje, nie super, ale jest. Wydaje mi sie, ze dla 9miesieczniaka bylby w sam raz.
      https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png
      • izzyy6 Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 12.02.11, 08:58
        xlr jest szeroki fajnie sie prowadzi amortyzacja jest i to wyczuwalna oczywiscie przy ciezszym dziecku bardziej
        • aloen Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 12.02.11, 20:07
          Masakra... dziś obejrzałam na żywo zarówno xlr, xt jak i si... żaden z nich nie zrobił na mnie dobrego wrażenia... natomiast zakochałam się w baby joggerze city minismile))... Jest tylko jeden problem, on chyba nie ma regulowanego podnóżka sad, no i ta pozycja pionowa taka trochę pochylona... aaaaa! help! nie ma dla mnie wózka idealnegosad.
          • saras-wati city mini 12.02.11, 20:50
            Posiadam takowysmile jeśli masz jakieś pytanie, to chętnie odpowiemwink Wiesz, jeżeli nie spieszy Ci się, to poczekaj albo najlepiej zapytaj agnes_nyc z tego forum, kiedy pojawią się mini 2011? Jeden Twój problem zniknie, ponieważ one mają bardziej usztywnione oparcie i bardziej do pionusmile

Co do podnóżka, to ja wypchałam go poduchą - nie widać tego, a spełnia swoje funkcjesmile Natomiast starszemu dziecku będzie zdecydowanie wygodniej - nogi nie będą wisieć. Natomiast w parasolkach jest pewien moment, w którym dziecku wystają nóżki poza ten górny podnóżek, jaki jest przedłużeniem siedziska, a do dolnego jeszcze daleko...
            • aloen Re: city mini 12.02.11, 22:05
              dzięki za odzewsmile, więc mam pytanko: jak tą poduchą wypchać? znaczy się da się od spodu tego podnóżka tam ją jakoś upchnąć? nie wypadnie?smile kurcze, ciężko mi sobie to wyobrazićwink.
              • aloen Re: city mini 12.02.11, 22:13
                a, i jeszcze jedno, gdzieś czytałam, że można do niego wpiąć pałąk... jakiś uniwersalny czy są jakieś specjalne do niego?
              • kamire12 Re: city mini 12.02.11, 22:48
                tu jest foto fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2584700,2,22,BJ-CITI-MINI-Z-GWARANCJA-769-ZL.html (zdjecia agnes). palak chyba musi byc oryginalny. ale tego nei wiem na 100%.
                • aloen Re: city mini 12.02.11, 22:55
                  dzięki! Całkiem spoko rozwiązaniesmile. Nie wiem czy mi się wydaję czy w wersji 2011 jest pałąk? gdzieś na filmiku na youtubie widziałam.
                  • kamire12 Re: city mini 12.02.11, 23:09
                    nie sadze
                    ktos moze kupil i ma wpiety .
                  • gaga-sie Re: city mini 12.02.11, 23:10
                    Pałąk lub tacka jest w wersji do dokupienia, pałąk ok.90 zł, tacka niewiele ponad sto. Niektórzy sprzedawcy oferują ją w wózkiem jako gratisy. Generalnie chyba nie są w standardzie. Jeszcze chyba wypadałoby kupić folię, bo podobno uniwersalne i z innych wózków nie pasują
                    • aloen Re: city mini 12.02.11, 23:26
                      a jakiś śpiworek do niego jest? czy też do dokupienia?
            • saras-wati Re: city mini 13.02.11, 07:33
              Widzę, że apropo wypchania podnóżka poduchą kamire już Ci pokazałasmile Pałąk lub tackę trzeba kupić osobno, ale jak kamire napisała często sprzedawca dorzuca ją do kompletusmile Ja folii nie kupiłam, zastanawiam się czy w ogóle jest mi potrzebna? Buda jest tak ogromna, że dziecko zakrywa - dodatkowo na zimę zakupiłam śpiwór od forumowej Magdy i tak mam doskonały kompletwink
              • aloen Re: city mini 13.02.11, 20:36
                a ile taki śpiworek kosztuje? Bo jak się doda do ceny wózka cenę śpiworka, pałąka (za który może trzeba będzie zapłacić), folii to się za chwilę okaże, że wyjdzie z 1200:/. No kurcze podoba mi się ten wózek, bo jest taki zabudowany po bokach i jeszcze to składanie-poezja, ale jak te nowe będą droższe to nawet w 1200 będzie się ciężko zamknąć. Ogólnie to 1000zł to jest dla mnie maximum.
                • agnieszka.syerkov Re: city mini 13.02.11, 20:45
                  allegro.pl/baby-jogger-citi-mini-gwarancja-palak-gratis-i1449742283.html
                  Proszę tu jest link, gdzie wózek masz już z pałąkiemsmile Natomiast śpiworek od Magdy kosztuje z przesyłką 100 pln - czyli mieścisz się w budżeciesmile

Widziałam też mini poniżej 800 pln, ale bez pałąka - czyli wyjdzie na to samowink
                  • aloen Re: city mini 13.02.11, 21:06
                    dzięki! smile
                    Teraz tylko pozostaje decyzja, czy się na niego decydujemy i czekamy na wersję z usztywnieniem... Muszę jechać i go obmacać raz jeszczebig_grin
    • miss_sunday Re: maclaren techno xlr czy peg perego si? 12.02.11, 20:37
      Miałam dokładnie taki sam problem i w końcu się zdecydowałam na maclarena xlr. Xt wydawał mi się strasznie wąski i chwiejny. Ten jest super, całkowicie rozkładany, fajnie się prowadzi, szybko i łatwo składa - no i wchodzi do mojego bagażnikabig_grin Polecam!
      • kontra24 Amortyzacja w Joggerze? 13.02.11, 22:43
        Dziewczyny, a jak amortyzacja w Baby Joggerze w porównaniu z Techno xt?Już własciwie byłam zdecydowana na Maclarena, a teraz mi zamieszałyście...wink
        • vanillafields Re: Amortyzacja w Joggerze? 14.02.11, 00:07
          Porownania do XT nie mam, ale amortyzacja jest wyczuwalna, tylko na przednim kole, ale to najbardziej potrzebne zeby wertepy troche resorowac. Mini mi sie wydaje taki 'sprezysty', po chodnikach i gdzieniegdzie lezacym zmrozonym sniegu jezdzilo mi sie doskonale.
          Zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony z wozka, nie ma wozka w 100 % perfekcyjnego, z XT tez sa niektorzy niezadowoleni.. A propos podnozka, to moja niespelna drobna 2letnia coreczka nie siega do niego w Mini, brakuje z 2och cm doslownie tylko, ale jej nogi nie wisza, opieraja sie na materiale, bo jest on troche pod skosem smile
          https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka