Dodaj do ulubionych

pakowanie wozka

05.03.11, 19:54
dziewczyny jak zapakowac duzy wozek do wysylki zeby bylo najtaniej? sprzedalam wozek graco quattro i jest on za duzy na karton. nie wiem czy wystarczy go porzadnie i wiele razy owinac folia spozywcza czy potraktuja to jako przesylke niestandadowa?czy moze lepiej udac sie do jakiegos sklepu AGD i poprosic o wielki karton po jakims sprzecie? co radzicie?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: pakowanie wozka 05.03.11, 23:34
      Wysyłałam Jane slalom 3w1 i mój mąż pojechał do sklepu z art dziecięcymi i poprosił o karton dostał dwa takie same po jakimś foteliku 15-36.
      Nasadził jeden na drugi i spakował wszystkie części wózka. Zamówiłam kuriera ze str wysyłajnajtaniej.pl (WAŻNE wymiary nie mogą przekraczać 120x60x60, bo dolicza jako wysyłkę niestandardową, ale to i wyjdzie taniej niż na PP)
      Paczka standardowa to koszt ok 18 zł (musisz mieć drukarkę by wydrukować list przewozowy)

Ogólnie polecam karton, ale możesz też owinąć w folię, zabezpieczyć koła przed ew uszkodzeniem (też wysyłałam graco, nawet 2 razy) i wysłać pocztą.
      • cortinka Re: pakowanie wozka 06.03.11, 19:16
        Czy żeby wyslać wózek przez "Wysyłaj najtaniej" na pewno potrzebna jest drukarka? Własnie wyysłam jeden z moich wózków, już zamówiłam kuriera korzystając właśnie z tej strony, ale drukarki nie posiadam. I nie wiem, czy nie bedzie problemu, kiedy kurier się pojawi? Czy może nie odebrać przesyłki? Nie da się tego listu napisać ręcznie?
        • sylki Re: pakowanie wozka 06.03.11, 19:29
          cortinka napisała:

> Czy żeby wyslać wózek przez "Wysyłaj najtaniej" na pewno potrzebna jest drukark
          > a? Własnie wyysłam jeden z moich wózków, już zamówiłam kuriera korzystając właś
          > nie z tej strony, ale drukarki nie posiadam. I nie wiem, czy nie bedzie problem
          > u, kiedy kurier się pojawi? Czy może nie odebrać przesyłki? Nie da się tego lis
          > tu napisać ręcznie?

Napiszę tak
          MUSI BYĆ DRUKARKA, tzn musisz gdzieś to wydrukować, kurier nie przyjedzie z listem. Bez listu nie odbierze.
          • ollasja Re: pakowanie wozka 06.03.11, 20:38
            A nie jest tak, że kurier może spisać list na miejscu, ale będzie to dodatkowo płatne?
            W któryms regulaminie tanich przewoźników widziałam taki zapis...
            • sylki Re: pakowanie wozka 06.03.11, 21:09
              Tu musi mieć wydrukowane. Inaczej będzie to wysyłka nie poprzez firmę, która pośredniczy tylko przez samą firmę kurierską
              i zamiast zapłacić 20 zł zapłaci np 80
              w wysyłaj najtaniej musi wydrukować, takie mam info od pracowników.
              • dima1312 Re: pakowanie wozka 07.03.11, 15:30
                ja dzisiaj wysłałam Nomada Pocztexem będzie na jutro cena 50zł. a owijam wozki zawsze folią tą z bąbelkami i taśmą pakową szczelnie i zawsze dochodzi.
        • pomilak1 Re: pakowanie wozka 07.03.11, 19:41
          na samym końcu dostajesz komunikat informujący że musisz wydrukować list przewozowy w innym wypadku kurier nie odbierze przesyłki. Ja bym nie ryzykowała tylko wydrukowała u koleżanki lub w pierwszej lepszej kawiarence internetowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka