szangala_23 06.05.11, 10:48 jakie są rodzaje gondoli którą mogę wpiąć w stelaż tego nowszego buzza. czy gondole quinny mają regulowaną wysokość oparcia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: gondole quinny 06.05.11, 12:31 A jest jakiś nowszy buzz, który się różni od starych? Ja mam starego speedi sprzed kilku lat i on się od tych najnowszych nie różni, gondolki też raczej (oprócz kolorów) są takie same, mam na myśli gondolkę Dreami-montuje się na te same adaptery co fotelik. Sama kupowałam niedawno gondolkę do speedi, ale wybrałam starszą gondolkę model x-landera, bo jest nieco większa, nie ma tego przewężania na środku. Są też gondolki quinny od modeli freestyle czy innych, one są nieco większe, ale muszą być montowane na te same adaptery, bo są też starsze montowane w inny sposób. Nie jestem pewna, ale chyba wszystkie gondolki quinny nie mają regulowanego oparcia. Jest też gondolka od mury, którą na speedi podobno da się zamontować, a z buzzem to trzeba by sprawdzić. Odpowiedz Link
simimi Re: gondole quinny 06.05.11, 13:38 Wszystkie gondole Quinny Dreami można zamontować do wózkó buxx lub speedi, bo końcówki adapterów są identyczne, w dodatku na te same adaptery można zamontować fotelik maxi cosi (citi lub cabrio). Ale żadna z goldolek quinny nie ma regulowanego oparcia. Odpowiedz Link
szangala_23 Re: gondole quinny 06.05.11, 14:20 a myślałam że są może jakieś różnice w stelażu skoro są widoczne w budowie spacerówki kurka szkoda, że nie ma tej regulacji. a mam pytanie odnośnie wózka. rodzę w listopadzie więc cała zima i wczesna wiosna w godnoli. rozważam wózki : jane slalom pro, casualplay s4 i speedi który lepszy? mieszkam w mieście w trudnym terenie spacerowym (dużo wzniesień, nierówności, spadów terenu). czy lepszy będzie cięższy czy jakiś lżejszy? Odpowiedz Link
afroddytta Re: gondole quinny 06.05.11, 16:28 My mamy speedi i pomijając ogólne kwestie wizulalne i to że speedi ma większe koła (rewelacyjnie jedzie w każdym terenie) to ma ogromną spacerówkę, która wystarczy na dłuuugo, w buzzie spacerówka jest zupełnie inna, kubełkowa, ale obracana. Pozostałych nie znam, pogrzeb na forum, jane jest chyba cięższy i ogólnie dziewczyny nie polecają tej wersji pro tylko poprzednią. Odpowiedz Link
hanna79 Re: gondole quinny 06.05.11, 22:00 Trudno powiedzieć, który lepszy Miałam Casulalplay S4, aktualnie mam Jane Nomad (Slalom Pro ma takie samo siedzisko). S4 był świetny (+ dla mnie po prostu sliczny), super jakość, dopracowane szczegóły, świetna tapicerka, ale wielkość siedziska odpowiednia dla dziecka do ok 1,5 roku. S4 ma krótkie oparcie i krótki podnóżek. Dla półtorarocznego synka kupiłam więc Nomada, świetnie, lekko się prowadzi, jest lżejszy (ok 10kg), wielgachne siedzisko (jak dla mnie aż za bardzo), ale jakość tapicerki (w porównaniu do S4) gorsza, łatwiej się brudzi, częste w tych wózkach są problemy z opadającym hamulcem. Jestem zadowolona z Nomada (już dwie nianie i babcie zachwycone wózkiem), ale po S4 czuję troszkę niedosyt. Odpowiedz Link
elgoog Re: gondole quinny 08.05.11, 23:44 "...mieszkam w mieście w trudnym terenie spacerowym (dużo wzniesień, nierówno > ści, spadów terenu). czy lepszy będzie cięższy czy jakiś lżejszy?" wg mnie najlepszy będzie z jak największymi kołami z tyłu jak i z przodu, ja miałam Quinny Buzz i większe śniegi przejeździłam z przednim kółkiem w górze jadąc tylko na tylnych bo te małe kółka z przodu zupełnie nie radziły sobie w śniegu (tylne bez problemu przedzierały się przez śnieg . Odpowiedz Link