Dodaj do ulubionych

MB podwojny czy donkey ?

16.05.11, 09:11
Na ktorego byscie sie zdecydowaly, moge prosic o jakies opinie i argumenty suspicious
dziekuje tongue_out
Obserwuj wątek
    • sylki Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 09:22
      Donkey, bo z podwójnego zrobisz prawie pojedynczy i ma mozliwosc obrócenia siedziska
    • afroddytta Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 09:31
      Urban to i mnie kusi, szczególnie jak na urlopach widzę Niemców z 5latkami wożonymi, poza tym tańszy i łatwiej dostępny.
      Donkeya trochę bym się bała, nie mówię, że byłoby źle, ale ciekawe jak. Fajne składanie w mniejszy, ale moim zdaniem najważniejsze jakie duże dzieci planujesz wozić, bo tutaj chyba siedzonka mniejsze. Jakoś nie widzę zdjęć z dziećmi w necie.
      • sylki zdjecia 16.05.11, 09:38
        myslałam ze siedzisko bedzie wielkosciowo takie jak w cameleonie, aLe chyba nie jest

https://ny.racked.com/uploads/alg_zoe_jack_shyba.jpg
        • sylki ale ale mam też filmik :D 16.05.11, 09:43
          www.babygizmo.com/media/video_bugaboodonkey2011.php
          są sfilmowane dzieci w nim 21 m-cy i 4 latek

Swoja drogą uwielbiam Babygizmo big_grin
        • afroddytta Re: zdjecia 16.05.11, 09:58
          Nie wiem ile te dzieci mają, ale moim zdaniem słabo to wygląda.
          • didis Re: zdjecia 16.05.11, 10:00
            Jasne, że donkey, sorry ale nie wiem jak wsadzisz do samochodu podwójne MB smile
            • didis Re: zdjecia 16.05.11, 10:00
              I wg mnie wcale nie jest im za ciasno - 4-5 klatek i tak nie siedzi tam cały czas
              • marge.s Didis-kusiciel :P 16.05.11, 10:54
                Tak rozwazam bo podjelismy z mezem decyzje, ze bedzie jeszcze czwarte malenstwo. Teraz mam w domu dwulatka i 5 miesieczna corcie i radze sobie bez podwojnego wozka ale przy czworce dzieci to juz raczej dla wygody wezme ten podwojny.

I jesli bym wybrala MB to bym wziela juz teraz i moze na dluzsyzch wycieczkach by sie przydawal ale jesli donkey to raczej bym kupila na krotko przed przyjsciem dziecka na swiat.

Samochod zmienimy na taki terenowu z dosc sporym bagaznikiem wiec mysle, ze MB by sie wcisnal.
                Mnie zastanawia jedno, wytrzymalosc konstrukcji przy obciazeniu wozka dwojka dzieci MB robi mimo wszystko wrazenie bardziej solidnego i wytrzymalego.
                Filmik super u mnie w sklepie stoji donkey wiec bede musiala go pomaca i wlozyc moja dwojke i pojezdzic.

Musze poszukac jak szeroki jest MB a jak szeroki z dwoma siedziskami donkey suspicious
                • afroddytta Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 11:01
                  To gratulacje! Mój mąż o czwartym dziecku na razie jeszcze nie chce słyszeć, w sumie to dopiero ma się trzecie urodzić smile

A jeśli chodzi o szerokość urbana to jest na prawdę dość wąski, tak wizualnie to pamiętam że niewiele szerszy niż mój speedi.
                  • didis Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 11:08
                    No ja też o 3 pomyslę w takim raziebig_grinbig_grinbig_grin
                    Jak ja Ci zazdroszę, że ty na miejscu możesz nowości pomacaćsmile
                    • sylki Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 11:15
                      > Jak ja Ci zazdroszę, że ty na miejscu możesz nowości pomacaćsmile
                      Didis, ty w Poznaniu najgorzej nie masz, u mnie stokke'a i bugaboo w żadnym sklepie nie uświadczysz sad
                      • didis Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 12:00
                        Błagam Cię, za to u mnie Cię potraktują jak intruza!
                        Aaa własnie, jeszcze w tym tygodniu podjadę do tego zapchlonego sklepu swoim wóziembig_grin
                    • marge.s Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 11:20
                      Jak jechalam po bee tzn tylko obejrzec wink to stal na srodku sklepu dostojnie Donkey suspicious
                      popatrzylam na niego ale bylam tak zafiksowana bee, ze wyszlam z nowym wozkiem szczesliwa ze sklepu i go nawet nie pomacalam wtedy uncertain

a apropo my mielismy miec tylko jedno dziecko wink
                      • sylki Re: Didis-kusiciel :P 16.05.11, 11:24
                        hehe no ja dwoje miałam mieć. Trzecie zrobiliśmy bo chciałam rozwinąć hobby swoje tongue_out
                        ale na 4 się nie zdecyduje, chyba ze będę miała kase na pomoc domową tongue_out
    • saras-wati Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 11:58
      MBsmile mi wzornictwo MB zdecydowanie bardziej podchodzismile
    • srebrno-listka Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 12:52
      MB, zdecydowanie big_grin to świetny wózek (nie mam podwójnego, pojedynczy to rewelacja).
    • agaciha Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 13:21
      Mam MB i woze w nim 20 miesieczniaka i 4 latka i powiem jedno! KOCHAM TEN WOZEK smile) Wczesniej mialam Phil and Teds i Maclaren Twin Techno. MB bije je na glowe. To swietny wozek. Prowadzi sie super nawet z obciazeniem. Czasem mam w nim sporo zakupow, 2 dzieci z czego jedno wazy 13 a drugie 20 kg. hulajnoge i zabawki do piachu i pcham jedna rekasmile Jesli nie musisz go nigdzie wnosic ani za czesto skladac to bralabym MB. Moj czterolatek czesto w nim spi i jest Mu super wygodnie. Moje dzieciaki tak lubia ten wozek, ze nie wiem jak ja go kiedys sprzedamsmile Chyba po kryjomu smile

a to moje dzieci w MB

lh4.googleusercontent.com/_SjIreazxIgE/TYpBOKFFBGI/AAAAAAAAO7k/6O19dmp9y30/s800/IMG_0090.JPG
      Jak dla mnie to sa wozki podwojne i jest Mountain Buggy duo smile
      • marge.s Re: MB podwojny czy donkey ? 16.05.11, 13:42
        Gdybym wybrala MB to nowy czy uzywany a jesli uzywany to od ktorego rocznika najlepiej szukac ?

Czy MB miesci sie np w drzwiach ? Wjezdzacie nim bez problemu do domu ?
        • marge.s Kupuje teraz MB podwojny 17.05.11, 12:25
          marge.s napisała:

> Gdybym wybrala MB to nowy czy uzywany a jesli uzywany to od ktorego rocznika na
          > jlepiej szukac ?
          >
          > Czy MB miesci sie np w drzwiach ? Wjezdzacie nim bez problemu do domu ?

Prosze niech ktos mi pomoze i odpowie na powyzsze pytania ... prooosze smile
          Przemyslalam sprawe, kupie teraz MB podwojny - mysle ze teraz nie bede zalowac bedzie drugim wozkiem obok bee + na dluzsze wypady dla mojej malej (5 miesiecy) i dwu latka big_grin

A jak bedzie czwarte to pomysle nad donkeyem raz jeszcze , moze juz beda uzywane ...
          • saras-wati Re: Kupuje teraz MB podwojny 17.05.11, 12:32
            no sama nie wiem - ja wolałabym nowy, bo lubię nowe rzeczysmile chyba, że kupowałabyś od kogoś znajomegowink

nie wiem, jak jest z duo, czy one wszystkie mają skrętne koła? wg mnie koniecznie powinny mieć!

Wg mnie od 2007 roku śmiało możesz oglądać(strzeliłam w ciemno tą datę) - ten wózek jest niezniszczalny, więc nie sądzę, by cokolwiek mogłoby się w nim popsućsmile No i jak kupisz, to mb ma serwis, w którym możesz zamówić sobie 'zestaw renowacyjny', jak ja to nazywam i wózek nawet kilkuletni będzie śmigał, jak nowysmile
            • saras-wati Re: Kupuje teraz MB podwojny 17.05.11, 12:34
              miało być 'pakiet renowacyjny' - wysyłasz im wózek, a oni rozkręcają go na części, wszystko czyszczą i smarująsmile

poza tym na przestrzeni lat nie było zmian w tych wózkach, poza jedną - od 2010 wózek nie jest już produkowany w Nowej Zelandii, tylko w Chinach; budka została wzbogacona o daszek przeciwsłoneczny, a w komplecie jest uchwyt na kubek i pałąk(przynajmniej tak jest w przypadku nowego swifta)
              • didis Re: Kupuje teraz MB podwojny 17.05.11, 13:37
                Podpisuję się pod saras - ja specjalnie chciałam te produkowane w NZbig_grin
        • basiaj79 Re: MB podwojny czy donkey ? 17.05.11, 21:31
          ja kupilam MB duo dla noworodka i 2-latki. sprawdza sie rewelacyjnie. na razie mamy gondole i jedno siedzonko przodem, jak maly troche podrosnie to zamienie na dwa siedzenia spacerowe. Mamy Renault scenik i wozek do bagaznika miesci sie tak na styk. Po zlozeniu to naprawde duzy i ciezki wozek. Jesli natomiast chodzi o rozlozona wersje, to nie jest o wiele szerszy niz wozki pojedyncze. Wozek w najszerszym miejscu w raczce ma 74cm i przez moje drzwo wejsciowe niestety nie przechodzi. Musze go wprowadzac przez drzwo od ogrodusad Natomiast przed drzwi u mojej siostry przechodzi juz bez problemu.
          Z mojego rozeznania rynku wynika, ze jest to najwezszy wozek 'obok siebie' bez kubelkowych siedzonek.
          Ja kupilam wozek nowy - rocznik 2011. Zmiany w designu polegaja jak to juz napisano na dodaniu siatki przeciwslonecznej w daszku. No i sa dwa oddzielne daszki oddzielne dla kazdego dziecka. Te daszki prawde mowiac troche mnie denerwuja, bo nie idize ich dobrze naciagnac i sa szpary po bokach i miedzy daszkami. W razie nawet malego deszczu konieczna bedzie folia przeciwdeszczowa. Inna wada moim zdaniem, to ze siedzonka w czesci, gdzie opiera sie glowka dziecka maja caly ten zapas materialu, ktory wykorzystywany jest przy rozkladaniu oparcia. Innych wad na razie nie zauwazylam.
          Nim jeszcze urodzil sie moj maluch, to uzywalam wozek wozac corke i siostrzenice - obie waza ok. 12-13kg. Ja nawet w 8-9 miesiacu ciazy nie mialam zadnych problemow, zeby nim manewrowac czy podbijac. Wozek nawet z takim obciazeniem z latwoscia prowadzi sie jedna reka.
          Ja kupilam wozek nowy, bo jak szukalam to uzywane na angielskim ebayu w mojej okolicy nie schodzily ponizej 300f a czesto nawet i wiecej. A byly to czesto wozki 4-5 letnie a nawet starsze.
          Pytalas tez o skretne przednie kolka - z tego co sie zdazylam zorientowac, bo nie zalezy to od rocznika. Sa starsze modele ze skretnymi kolkami, ale sa tez wozki z 2008 roku bez skretnych. Trzeba sie zawsze dowiadywac od sprzedawcy, jesli nie jest to napisane w opisie.
          sama pytalam o MB duo jakos tak 3 miesiace temu na starym forum wozkowym, moze informacje, ktore wowczas otrzymalam beda przydatne.

forum.gazeta.pl/forum/w,22462,122396542,,mountain_buggy_double_duo_pytanie_do_znawczyn.html?v=2
          • saras-wati basia 17.05.11, 21:43
            ten materiał, który Cię denerwuje, jak podnosisz siedzisko, można włożyć za oparcie siedziska i nic wtedy nie wystaje - nawet chyba tak sugerują na filmikach na youtubewink
            • marge.s Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 18.05.11, 12:52
              Basiu bardzo dziekuje za tak wyczerpujace odpowiedzi, przeczytalam Twoj starszy watek rowniez i jedno co mnie zastanawia to buda: ktora lepsza ? laczona czy dzielona ?

U mnie pojawilo sie jedno ogloszenie, plus jest taki, ze moge go przed kupnem pojechac i ocenic na zywo a kupujac z ebaya, kupuje troche w ciemno.

Wozek ma dwa lata i chca za niego €300
              www.gumtree.ie/p/for-sale/mountain-buggy-urban-double/78201222
              Co myslicie ?

Mysle, ze moge sie z nim polubic a ze planujemy jeszcze jedna dzidzie rok po roku to przyda sie na dluuugo.
              Pewnie, ze Donkey mnie kusi mimo, ze cena nie mala wink ale mam obawy, ze skoro moj 18 miesieczny synek w cameleonie ledwo miescil sie pod buda to jak by bylo w Donkey'u ? Nie sadze by bylo lepiej uncertain
              • basiaj79 Re: Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 18.05.11, 23:53
                na zywo z bliska widzialam tylko ten nowy typ z dwoma budkami. Porownujac ze zdjeciami pojedynczej budki wydaje mi sie, ze te podwojne idzie mocniej naciagnac. Niestety nie sa one w zaden sposob polaczone z bokami wozka (oprocz dwu zatrzaskow) i wiatr moze sobie hulac w tych budkach. Z drugiej strony, z tego co czytalam na internecie, to przy tej pojedynczej budce srednio wyglada przymontowana gondola.
                Przypomnialo mi sie jeszcze, ze nowy model ma niby lepsze - mieksze wypelnienie oparcia, ale nie mialam mozliwosci sprawdzenia tego na zywo. Moze to byc istotne jesli nie planujesz korzystac z gondolki dla malucha.
                starsze modele mialy tez chyba 2 oddzielne kosze na zakupy, a w nowym typie jest jeden kosz. nowy typ ma tez wiecej wersji kolorystycznych, ale ja zdecydowalam sie na czarny, bo tylko ten widzialam na zywo.

ten wozek z gumtree wyglada ok, cena tez w normie. Tak jak pisalam, na angielskim ebayu wozki te schodza srednio za +/- 300f, a jak w zestawie jest folia czy np. jedna gondolka i wozek jest tak 2-3 letni to czesto jest to i 350f+.
                • marge.s Re: Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 20.05.11, 11:41
                  Juz przestalam kombinowac, decyzja podjeta: zostaje przy Bee+ i teraz szukam MB podwojnego smile
                  Znalazlam jeszcze ta aukcje:
                  cgi.ebay.ie/Mountain-Buggy-Urban-Double-Designer-Pushchair-Pram-/250821549751?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item3a66211eb7#ht_1059wt_1141
                  Wedlug opisu aukcji nie byl czesto uzywane, ma 18 miesiecy i wyglada na zadban- co myslicie o tej aukcji ?
                  • sylki Re: Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 20.05.11, 11:45
                    Piękny jest, taki mogłabym mieć big_grin
                  • basiaj79 Re: Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 20.05.11, 23:11
                    fajny, ale wg mnie sprzeda sie drogosad pewno do 400 dojdzie bo ma duzo dodatkow.
                    • basiaj79 Re: Mozecie rzucic oczkiem, prosze ? 20.05.11, 23:13
                      wlasnie zauwazylam, ze juz sie wozek sprzedal poza ebayem...
    • marzecmag Re: MB podwojny czy donkey ? 24.05.11, 10:32
      Ja jestem przyzwyczajona do małego wózka bo mam hammera p&t. Kiedyś rozważałam w sumie duo. Teraz jestem zadowolona z phil. zreszta to i tak jedna fabryka smile
      • fk4i4 Re: MB podwojny czy donkey ? 17.06.11, 11:33
        Ja czekam na bliźniaki miałam cameleona i Urbana, rozważam donkey'a i urbana duo, za donkeyem przemawiają siedziska przodem do mamy, i gażety... może coś nowego by ktoś jeszcze wymyślił..
        A ile donkey kosztuje?
        • marge.s Re: MB podwojny czy donkey ? 17.06.11, 17:10
          Gdybym spodziewala sie blizniakow to bym sie zastanowila nad Donkey'em ale dla dzieci rok po roku to jednak MB Duo a wkrotce bedzie MB Duet, ktorego chyba wyprobuje suspicious
          Jesli chodzi o cene to niestety nie wiem jak to w Polsce wyglada w Irlandii zestawik z jedna gondola i tu nie jestem pewna czy z jednym czy z dwoma siedzionkami to jedyne €1300 wink
          • basiaj79 Re: MB podwojny czy donkey ? 17.06.11, 23:14
            ta cena 1300e to za duo czy duet? ja za moj duo zaplacilam 680funtow- jedna gondola i dwa siedzonka.
            Poszukaj dobrze w sklepach internetowych. Ja znalazlam w sklepie na ebayu promocje, ze kupujac wozek dostajesz jedna gondolke gratis. Jako ze troche sie balam kupowac taki drogi wozek przez net, zeby w razie awarii nie musiec go wysylac kurierem, wyslalam zapytanie do kiddicare, ktore miesci sie blisko mnie, czy mi zrownaja cene - zgodzili siesmile Widac oplaca sie negocjowacsmile
            • marge.s Re: MB podwojny czy donkey ? 17.06.11, 23:24
              Ta cena €1300 to za Bugaboo Donkey w stacjonarnym sklepie w Dublinie. MB Duo kosztuje €690, czekam z ciekawoscia na MB Duet i jego cene wink
              • fk4i4 Re: MB podwojny czy donkey ? 21.06.11, 15:58
                Widziała któraś donkeya w internetowym sklepie w stanach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka