duraczek 21.05.11, 10:40 Hej, planowałaś kupć Nippera, masz go już może? A jeśli tak to co o nim myślisz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
variuss Re: Pytanie do Variuss 24.05.11, 13:13 jeszcze nie kupialm, bo ciagle sie waham Nie miałam i nie mam mozliwosci przetestowac go na zywo. Raz go widziałam w parku, wersje blizniacza i tyle. Jak kupie to w sumie totalnie w ciemo, bazujac na opinii innych, glownie z forów w UK Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Pytanie do Variuss 24.05.11, 22:17 Moja kolezanka miala Nippera blizniaczego i byl super. Trzecie- najstarsze dziecko jezdzilo siedzac na podnozku (takim wysunietym trojkacie, do ktorego przednie kolo jest przyczepione). Wozek pchal sie jak marzenie, ale mial dwa minusy. Nisko raczka (dziewczyna co prawda bardzo wysoka, ale musiala sie garbic idac szybko) i dosc niskie oparcia dla dzieci (poltoraroczniaki jezdzily wygodnie, potem nie wiem, bo sie przeprowadzila). Odpowiedz Link
variuss Re: Pytanie do Variuss 24.05.11, 22:43 ano wlasnie- wysokosc oparcia jest nie do zmierzenia przed zakupem, a ja potrzebuje ten wozek dla 2,5 latak, ktory sporo urósł ostatnio i jak sie okaze za krótki do spania, albo budke bedzie miał na głowie to bedzie niewypał i jeden ryk ( bynajmniej nie mój) Wysokosc raczki podaja 101 cm, dla mnie bylaby idealna, mierzyłam w porównaniu z aktualnym wozkiem kusi mnie ten nipper juz z pol roku, alteraz mam okazje, zeby mi go ktos przywoizl za darmo w dodatku na ebeju sa ze 3 szt uzywane ponizej 100funtow ( na razie) i calkiem fajne tak ze zdjecia patrzac np ten: cgi.ebay.co.uk/Out-n-Nipper-360-Black-Stroller-/280682479803?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item4159fac0bb jeszcze ciagle mysle nad baby joggerem city elitte, bo tam mam pewnosc, ze bedzie mial mase miejsca i do 5 lat mu wystarczy (obecnie spi w dzień 2-3 godz i bez wozka nie moge sie ruszyc na całodniowa wyprawe) No ale w city elitte przeraza mnie duzy rozstaw tylnej osi, do tego cena- trosze mi szkoda tyle kasy za nowy, a uzywanych sie u nas nie spotyka. a dodam, ze potrzebuje wozka w kazdy teren,codzienny wózek mam ale chyba go sprzedam, bo juz go prawie nie uzywam, tylko sporadycznie do centrym handlowego, zeby mlodego troche "uwiązac". Tak wiec ten jogger byłby juz jedynym i teoretycznie ostatnim wozkiem. no i co tu kupic ? Odpowiedz Link
duraczek Re: Pytanie do Variuss 25.05.11, 10:33 Przeglądnęłam fora ang. i tam się tym wózkiem zachwycają dlatego się pytałam czy już masz a jaie są wymiary siedziska Elite, znalazłam w necie że takie same jak City Mini ale to by było dziwne.. skąd by były te 4 kg wagi więcej,, tylko przez koła/ hmm mnie teraz kręci City Min ale mógłby być szerszy, mieć regulowany ponóżek (choć w Elite ten podnóźek kiepski bo sam się składa) i ważyć mniej i być tanszy.. marzenia Odpowiedz Link
variuss Re: Pytanie do Variuss 25.05.11, 14:14 ano, podnozek, koła, regulowana raczka, mechanizm recznego hamulca- niby drobiazgi, ale wszystko to generuje wage. zobacz, nipper jest tak prosty w swej konstrukcji, ze wrecz prymitywny, tam nie ma co ważyć Zaczynam kombinowac, jakby tu przywiezdz z UK 2 wózki, czyli kupic uzywanego BJ city elitte i nippera tez uzywamnego i majac je oba na miejscu - zdecydowac sie na jeden, a drugi sprzedać. Tylko o ile BJ sprzedam bez problemu, bo u nas ciezko trafic uzywany, to co do nippera nie mam pewnosci, czy na nim nie strace, bo jest kompletnie nieznany. Mimo ze u nas nie ma tak lekkich wozków terenowych. NAjlżeszy - MB swift wazy 2 kg wiecej. Odpowiedz Link