Dodaj do ulubionych

Miasto bez bugaboo

24.05.11, 21:43
Mieszkam w Wielkopolsce, w niewielkim 30-tysięcznym mieście. Dziś na spacerze uświadomiłam sobie, że w moim mieście nie widziałam ani jednego bugaboo. Zwykle to moje wózki wzbudzają powszechną sensację i wyróżniają się spośród wszechobecnych czołgów z Częstochowy. Dziś niektóre mamy oglądały się za mną, a byłam na spacerze z buggsterem. Rozglądają się za mną także, kiedy jestem z quinny speedi. Pamiętam 4 lata temu jaką sensację w moim mieście wzbudzałam małym Titanium Baby Spider. Niby wózek żadna rewelacja, a jednak.
Dziewczyny z małych miast też tak macie?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:46
      ja tak mam gdy jestem u teściowej wink
    • ppaskuda Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:47
      no u mnie to samo big_grin
      • ppaskuda Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:48
        ja też z wielkopolski smile
        • mama1dawidka Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:57
          a i sorki zapomnialam dodac na dwa sklepy zwózkamii fotelikami w ani jednym nie było fotelika maxi cosi roemera a wózki oczywiscie Częstochowa góra :p oniewjednym byl abc design 6 tec........
    • agnes_nyc Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:48
      u mnie tez dluzszy czas nie bylo i do dzis wzbudzam sensacje a jedze na zmiane cameleonem i bee+

miesiac temu widzialam froga ale to wszystko z Bugaboo -miasto okolo 60 tys mieszkancow
    • mama1dawidka Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 21:53
      eh ja tu w koloni widze codziennie kilka jak nie kilkanascie :p
      jedyne co to byłam dzisiaj w centrum gdzie własnie bugaboo królują i concordy
      na szczescie bardzo mało tu czołgów
      noi tylko ja byłam stokke smile
      jak mi dobrze było smile
      a w polsce w moim miasteczku w woj opolskim króluja czołgi i niestety bbo nigdy w nim nie widzialam co gorsza raz tylko mutsiaka i to jakiegos starego sad
      i omyslec ze ja w tym miasteczku pojawie sie z stokke :p
      w sumie sasiedzi maja mnie juz i tak za wariatke.....
      • nikus4 Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 22:21
        W mojej mieścinie na pomorzu tez widać same czołgi, espiro i oczywiście jumpery z tako (najśmieszniejsze z różową lub zieloną ramą ).
        • lucyna_1980 Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 22:39
          Moje miasto 100 tyś. mieszkańcow, ale dosyć biedne i tylko ja mam Bboo i MB, widziałam jednego Stokke. Codziennie na spacerze mijam tysiące czołgów częstochowskich, chociaż jak zrobiło się spacerówkowo to spotkalam pojedyńcze "okazy" jak Peg Perego, Inglesina, na deptaku jednak królują BabyLuxy, BabyMerce, Baby Design i Coneco.
          Smutno mi bo chętnie pooglądałabym sobie fajniesze wózki.
          Ale za to jak ostatnio byłam w Sopocie na Molo to tam była rewia!!! Joolz, Phil&Teds, Bugaboo, Teutonia, Baby Jogger i wiele innych - same marki z górnej półki a nawet Silver Cross Balmorain obwarowany lansiarską rodzinką ubraną w jedwabie smile
          To się wtedy napatrzylam...
        • gatta28 Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 22:43
          Ja mieszkam w 13 tysięcznej mieścinie. I ostatnio stwierdziłam, że jednak w temacie wózkowym nie jest jednak tak źle... Między masą czołgów i plastikowych parasolek można tez dostrzec Bebecary, Emmaljungi, Queeny, Concorda, Jedo, Stokke, Buggstera, BJCM ( dwa, w tym jeden mój wink). No ale Bugaboo nie widziałam. Za to niedawno pojechała na wieś - kilka domów, kilkaset mieszkańców i widziałam kobitkę spacerującą ze Stokke. Az się odwróciłam smile.
        • monna16 Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 22:43
          U mnie nie widziałam jeszcze żadnego concorda, jane, bjcm, mbuj... Po jednej sztuce widziałam cameleona, bee, mura, lola , stokke, navington i maclaren. Jest jeszcze jedno si, czyli z moim aż 2!

Moja mieścina ma 50tyś. mieszkańców. Pamiętam jak kiedyś na spacerze x-landerem xa (gondolą) dwie babki skomentowały: "Boże, co teraz za wózki wymyślają, jakby nie można było czegoś normalnego kupić". Zdziwiłam się bardzo że xa wygląda im na wózek z kosmosu.
          • dima1312 Re: Miasto bez bugaboo 24.05.11, 22:51
            faktycznie coś w tym jest mam rodzinę w Radomsku małe miasto koło Częstochowy i będąc tam nic ciekawego nie widziałam a sklep z wozkami jeden...
        • afroddytta Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 10:50
          o matko ! Też ostatnio widziałam ten z różową ramą-coś strasznego!!!
    • saras-wati Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 09:34
      Ja mieszkam w 10-tysiecznym mieście(właściwie w zagłębiu maleńkich miast, jak Podkowa Leśna, Milanówek, Brwinów, Komorów), to jednak sporo jest firmowych wózków jak bbo, mb, emmy i inne z górnej półki(głównie w Podkowie)smile
      • didis Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 09:43
        Bo to niekoniecznie o wielkość miasta/wioski chodzi, ale o zamożność mieszkańców - przecież są małe wioski pod dużymi miastami i tam spokojnie i Bboo spotkasz i Stokke i MBbig_grin
        W mojej dzielnicy Bboo mam tylko ja, a Stokke w moim bloku są dwa w tym jeden mój, a jeden ukradli - więc nadal jedensad i też tylko mój... A no i MB też...
      • m7-7 Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 09:48
        A ja mieszkam w 120 tys miescie i u nas takie wozki najczesciej wymieniane na forum jak bbo, mb, emma, bj sa na prawdę rzadkością, najwyżej pojedyncze egzemplarze.
        Raz tylko widziałam bbo i cale szczescie ze nic przede mna nie jechalo bo jak nic wjechalabym w tylek big_grin
        • m7-7 Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 09:49
          Aha i ostatnio widzialam jednego Stokka big_grin bylam normalnie w szoku smile
          • dima1312 Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 11:42
            zimąbyłam na nartach w znanej snobistycznej miejscowości w Austrii i jeżdziły same Bugaboo i MB. do znudzenia....
            • gaga-sie Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 12:11
              A ja niedawno w kilku większych miastach we Włoszech-przeważnie PP, Stokke, Maclareny i Bugaboo
              • duraczek Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 12:45
                Na Wielkanoc byłam w Świnoujściu i tam zobaczyłam Stokka jaśniutkiego prowadzonego przez ładną Blondynkę smile kobiety zerkały na wózek (w tym ja hehe) a faceci na dziewczynę smile oj fajnie że on ma tak wysoko siedzisko..
                w Szczecinie Stokka nie widziałam a na moim osiedlu PP Switcha E.D. mam tylko ja (są Pliko), jest P&T jeden, sporo Maclarenów, Mutsy, Quennie też się znajdzie, nie widziałam BJ ani Buggstera ani Bugaboo smile ale skoro mój PP wzbudza zainteresowanie to Stokke pewnie spowodowałby lekką sensację smile
                ale jak się nie mieszka w domku ale bloku to jest dylemat - tani wózek który da się zostawić na klatce i go nie ukradną czy drogi i wnoszony do mieszkania
                • sylki Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 12:49
                  Duraczek, zapraszam na Warszewo u mnie jeżdżą za 2 "stołki" kilka cameleonów w tym jeden na czarnym stelażu z tapicerką off white (piękny)
                  no i mój nieszczęsny bee+ wink
    • variuss Re: Miasto bez bugaboo 25.05.11, 14:49
      ja to nawet wyhaczyłam bb bee w małym zapyziałym miasteczku ściany wschodniej polski kategoriiD i dodam ze to nie był moj wozek
      gapiłam sie jak głupia, nie zebym nigdy na oczy bee nie widziała, ale z racji ze ja go akurat TAM widziałam, pozstali jezdza czołgami, Epiro atlantic to juz wypas a tu nagle taka perełka.
      A wtedy bee dopiero wchodziło do pl
    • lucyna_1980 Re: Miasto bez bugaboo 10.06.11, 12:11
      Patrzę.... nadjezdżdża coś dziwnego.... smile
      Widziałam dziś pierwszy raz w moim mieście Cameleona (oczywiście wcześniej widziałam go w innych sklepach i miastach żeby nie było, że jakaś mało światowa jestem wink ale poraziło mnie to, że on strasznie terkotał. Deptak mamy asfaltowy wypełniony takimi drobnymi kamyczkami i te przednie kółka robiły taki hałas (jakby z plastiku były), że słyszałam go już z daleka. To był straszy model bo mial te motylki na stalażu. One tak mają?
      Cholerka powiedzcie, że nie...bo ja chciałam go dla drugiego dziecka kupić a dziś się mega rozczarowałam... sad
      • misiunia22.0 Re: Miasto bez bugaboo 10.06.11, 12:22
        hehe no własnie terkoczą i sa z dkea rozbujane?? własnie mam ten starszy model cameleona z motylkami i moj terkotac nie terkocze ale jest takijakby to powiedziec własnie rozbujany choc nie powiem zle mi sie nie jezdzi a po xa to dla mnie wielka róznica tamten jest przy cameleonie mega twardysmile wiec jak uzytkowniczy sa rozbujane??
        aa ja mieszkam w katowicach a tez ich neiwiele widze mimo ze duze miasto za to szok przezyłam jak bylam przed rzeszowem az mowie M patrz cameleon jezdzi TUTAJ;P a widziałm tak chyba ze 2 xa echh nie mozliwe az;p
        • jolanka-5 Re: Miasto bez bugaboo 10.06.11, 21:15
          Ja mieszkam w 100 tys. mieście, ludzie średnio zamożni (kopalnie), ale wózka lepszego też nie uświadczysz. Jak ja miałam bugaboo to jeździły jeszcze dwa (pech). Nigdy nie widziałam u nas emmy, stokka, jane ani teutoni. Króluje baby desing i tako. Ostatnio widziałam ze dwa buzzy, jednego maclarena i kilka x-landerow. Niestety nie ma na czym oka zawiesić.
          • czekolada85 Re: Miasto bez bugaboo 11.06.11, 13:42
            Ja mieszkam na zachodzie przy granicy właściwie.
            Miasteczko około 7tyś i u nas najwięcej oczywiście czołgów.
            Widać też sporo Xlandrów i Roanów.
            Po kilka sztuk (nie wiecej niż 3) Musty, Quinny,
            Po jednej sztuce Bebecar, Bebe confort, Iglesinoa, Concord, BJ city mini.

Kilka kilometrów dalej miasto około 130 tyś można zobaczyć fajne wózki. Chociaż przyznam się że nie widziałam nigdy na żywo MB.
            • pinik Re: Miasto bez bugaboo 11.06.11, 14:25
              Ja mieszkam w srednio duzym miescie w Niemczech i w miescie kroluja teutonie (tu chociaz zroznicowanie modele, gondole, tapicerki...) i bugaboo.
              Tak jak kochalam bugaboo jeszcze nawet przy drugim dziecku, tak na cameleona patrzec nie moge. Juz bym go za nic nie chciala, bo na kazdym rogu cameleon. Za to jak jezdzilam MBUJ i spotkalam takiego obok na ulicy, to sie bardzo cieszylam. Malo ich niestety (za to w Austrii w gorach pelno). Stokke to tez rzadkosc. Mutsy, Quinny, Emmaljungi itd sie tez po kilka na wypad do miasta widzi. Ja uwielbiam chodzic po miescie i wozki ogladac smile
              Dlatego sie ciesze, ze u nas jest co smile
              • pinik Re: Miasto bez bugaboo 11.06.11, 14:26
                Aaa! I jeszcze hartanow pelno, a tych wyjatkowo nie lubie. I czasem, czasem mozna zobaczyc polskie tako! Zwykle chyba przywiezione przez wlascicielke z ojczyzny.

Dwa razy Jedo Vedi tez widzialam.
                • mama1dawidka Pinik 11.06.11, 15:37
                  ja jako weteran isęp na ebayu smile widzialam juz pare razo tako i nawet za duza kwote poszły smile
                  a co do hartana to nigdy nie mialam a ponoc wóżek nie do zdarci i widzialam niedawno pania z tym wózkiem a wózek skórzany byl z takiej bialej skórki az sie obejrzalam smile
                  a i jeszcze raz Dziekujeza namiary do babyone smile
                  regularnie odwiedzam sklep smile zeby oko nacieszyc
                  • pinik do mamadawidka 11.06.11, 15:58
                    A ty przy Kolonii mieszkasz? POd kolonia sa ogromne fajne sklepy wozkowe (we Frechen), znasz?
                    Maja tez dobre ceny.

Hartany wcale nie sa takie dobre, jak kiedys byly. Ich super felernym modelem jest VIP. Racery i Skatery byly kiedys niezle.
    • pointzero Re: Miasto bez bugaboo 22.07.11, 18:04
      No w Polsce jak w polsce ja mieszkam w Szwecji i jestem szczęśliwą posiadaczką Bugaboo Bee Plus Denim 107 Jeansowy materiał jest najlepszy nie zostają żadne plamy w ogóle się nie brudzi i jest bardzo delikatny dla mojego maluszka. A wózków typu bugaboo x-landerów mc larenow jest tu w brud i ciut ciut na ulicach, jednak czasami gdy muszę jechać na obrzeza to niestety nie spotkałam tam nic ciekawego same chicco i wózki z lidla..
      • olus22 Re: Miasto bez bugaboo 22.07.11, 19:38
        W moim mieście jest jedno bee, jeden stokke, jedna emmaljunga wszystkie moje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka