Dodaj do ulubionych

Moje oczekiwania na Swifta...

25.06.11, 22:38
Wiekszosc z Was chyba pamieta, ze juz od ponad miesiaca szukalam i szukalam i w koncu ostatecznie z wielu wybralam Swifta big_grin i mam nadzieje, ze nie bede zalowac tongue_out

Zamowilam kilka dni temu w koncu ze sklepu internetowego w UK, nie wiedzialam, ze tak ciezko go tu dostac uncertain w wielu sklepach jest na zamowienie i oczekiwanie po kilka tygodni. W sklepie w ktorym go zamowilam bylo, ze jest dostepny ale po zamowieniu i dokonaniu wplaty dostalam informacje, ze czas realizacji do 3 tygodni. Biorac pod uwage, ze mam w domu 6 miesieczna coreczke i ani jednego wozka (dwa dni temu sprzedalam ostatni Emmaljunge) to troche za dlugo.
Zaczelam przeczesywac strony sklepow i wszedzie taki czas uncertain
Az nagle przypadkiem znalazlam sklep z Irlandii, wysylka gratis w ciagu 3-4 dni roboczych i dodatkowo promocja: gondola GRATIS big_grinbig_grinbig_grin
Tak wiec za mojego Swifcika z gondolka zaplacilam €470 big_grin

A teraz czeeeeekaaaaaaammm tongue_out i sie doczekac nie moge ...
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Moje oczekiwania na Swifta... 25.06.11, 23:00
      Miesiąc poszukiwań to nic! Ja chyba 3 miesiące szukałam, pewnie pół Polski zjeździłamsmile W końcu wybrałam swifta i jestem bardzo zadowolona. Dziś, po dłuższej przerwie spowodowanej chorobą małego, byliśmy na spacerze i była to duża przyjemność (smile)
    • kk7367 Re: Moje oczekiwania na Swifta... 26.06.11, 08:29
      A możesz podać link do tego sklepu?
      • marge.s Re: Moje oczekiwania na Swifta... 26.06.11, 10:05
        kk7367 napisała:

> A możesz podać link do tego sklepu?

Jasne big_grin

www.babyaccessories.ie/product/mountain_buggy_swift
        • marge.s Nie wyslali jeszcze :( 29.06.11, 16:08
          a jachodze od rana i wypatruje kuriera sad
          kurcze no jak dziecko ale mialam nadzieje, ze w koncu wyjde z domu. Bez wozka z 7 miesiecznym klocuszkiem ani rusz wink
          • walker85 Re: Nie wyslali jeszcze :( 29.06.11, 16:21
            Mój dziś wysłany smile

Też już nie mogę się doczekać smile))))
            • emma301 Re: Nie wyslali jeszcze :( 30.06.11, 17:57
              I jak wasze Swifciki? Dotarły? Jak wrażenia?
              • marge.s Re: Nie wyslali jeszcze :( 01.07.11, 07:35
                Ja nadal czekam wink
                I moze bym czekala dluzej ale moj maz wzial sprawy w swoje rece, zadzwonil do tego sklepu (wlasciwie to nie jeden raz) i dzisiaj ma mi go ktos przywiezc prosto od dystrybutora wink

No i juz siedze podekscytowana od rana tongue_out
    • walker85 Re: Moje oczekiwania na Swifta... 01.07.11, 08:58
      Mój już jest smile I choć jeszcze w bagażniku to postaram się opisać pierwsze wrażenia.

Jak go rozpakowałam to wydawał mi się strasznie mały i płytki. Trochę się wystraszyłam. Ale jak wsadziłam synka już było ok. Montaż banalnie prosty, choć przy wkładaniu pałąka strasznie ryzuje się stelaż. Można go zaczepić niżej niż wskazania i wtedy nie jest na wysokości oczu bobasa smile. Podnóżek rzeczywiście nie przeszkadza, bo nóżki swobodnie opadają. Wózek świetnie się prowadzi, jest bardzo zwrotny i lekki. Dla mnie to najważniejsze. Przy pozycji siedzącej nie ma tzw. krzesła, tylko oparcie pod kątem - wygodniejsze moim zdaniem.
      Kolor flint. Mam też oryginalną folię przeciwdeszczową, której jeszcze nie odpakowałam.
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona, mąż i syn także (mąż o dziwo! - nie za bardzo toleruje moją pasję big_grin). Nadaje się dla niego, choć ma prawie 2 metry. Buda fajna, zasuwa się prawie do pałąka. Oczywiście wraz z osłonką na słońce.
      Wózek polecam. Jak na razie nie widzę wad, no może poza zapachem, bardzo intensywnym, który roznosi się w całym pomieszczeniu, i co gorsze - w aucie podczas podróży. Fajny patent z opakowaniem na butelkę - butelka i telefon wchodzi bez problemu smile.
      Jak macie jakieś pytania piszcie. I sorry za nieład, ale mały śpi i nie wiem ile mam czasu. Pogoda paskuda niestety... ale wózek wypróbujemy wraz z folią niestety uncertain
      A i na kostce daje świetnie radę - mam obok domu więc sprawdziłam.
      • lucyna_1980 Re: Moje oczekiwania na Swifta... 01.07.11, 09:19
        Jesli mówisz o tym zapachu gumy to on się ulotni - trochę to potrwa, ale przestanie.
        Wietrz wózek na balkonie, albo dużo spaceruj.
        Niestety nagrzany samochód potęguje ten zapach - normalne.
        Mnie najbardziej denerwowało że dłonie "pachną" gumą od trzymania rączki i nawet po umyciu rąk czułam ten zapach. Ale teraz juz jest OK.
        W końcu kupiłaś nowy wózek więc musi go czuć "nowizną" smile
        • walker85 Lucyna 01.07.11, 09:22
          Tak, nowy i to dzięki Tobie smile

A czy to rysowanie stelaża pałąkiem da się jakoś zniwelować?

I niestety o ten zapach mi chodzi. Przejechaliśmy duuuużo km dzisiejszej nocy i czułam go cały czas, niestety uncertain
          • lucyna_1980 Re: Lucyna 01.07.11, 09:40
            Ja kupiłam czarny szeroki rzep - w pasmanterii z metra.
            Owinęłam ciasno rurki i zapinam na to - mi tez strasznie rysował. Raz zapiełam na materiał ale niestety sie lekko zmechacił w tym miejscu.
            • marge.s jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest :)))) 01.07.11, 14:43
              W koncu sie doczekalam, przezylam tydzien bez zadnego wozka w domu wink i nigdy wiecej !
              Jeszcze kartony nie otwarte, wlasnie klade spac corcie, synek jeszcze spi wiec bede miec spokoj by sie nacieszyc pierwsza chwila posiadania mego MB Swift suspicious

Napisze moje wrazenia wkrotce tongue_out
    • agnes_nyc Re: Moje oczekiwania na Swifta... 06.07.11, 15:33
      marge czemu sprzedajesz wozio ?
      • marge.s Re: Moje oczekiwania na Swifta... 06.07.11, 17:40
        Agnes no za maly dla mnie sad tzn raczej dla mojej malej wink
        W jednym z watkow wkleilam fotke spicej w nim mojej siedmiomiesiecznej corci i jak to ktos ladnie napisal wyglada biednie wink

Dla moich duzych dzieci to tylko zdecydowanie Urban, aczkolwiek moj maz stierdzil ze to znak od losu i powinnam byla od razu wziasc jakiegos P&T np Dasha lub Verve i pouzywac go teraz jako pojedynczy a potem by sie przydal jak sie urodzi ostatnie dziecko jako podwojny i do tego na szybkie wypady Bee+
        Wiec znow mam dylematy i nie wiem czy posluchac meza czy brac urbana suspicious
        • tygisek Re: Moje oczekiwania na Swifta... 06.07.11, 21:14
          A ja tak z innej beczki, prawie calkiem poza tematem, widzialam dzis w sklepie Easy Walkera, coprawda na 4 kolach, ale obok stanelam moim ukochanym Urbanem, no i kurcze, moj Urban piekny jest smile wcale nie duzy, wcale nie krowiasty - jest zgrabny, subtelny, no piekny poprostu!
          moj Synek ma 21 miesiecy, jest sredniakiem, nie za duzy nie za maly, miejsca ma w nim tyle, zeby spac jak basza i jak mu sie zechce, i zeby siedziec tez jak mu sie zechce, ostatnio wymyslil sobie zeby liczyc place u nog, bez trudu siedzial z calymi nogami na siedzisku, bez trudu wykladal je na palaku smile i ciesze sie jeszcze bardziej bo wiem, ze predzej mu sie znudzi w wozku jezdzic, niz z niego wyrosnie! Ja tam jestem za Urbanami wink
          • walker85 Tygisku 06.07.11, 21:17
            Tygisku masz jakieś zdjęcia synka w Urbanie?
            Z chęcią bym zobaczyła smile
            • tygisek Re: Tygisku 06.07.11, 21:25
              no takich najswiezszych nie mam, ale jutro moge sie postarac smile Dzis juz model spi smile
              • walker85 Re: Tygisku 06.07.11, 21:33
                To tak jak mój smile Jak będziesz mogła to ja z chęcią popatrzę smile
                • marge.s Re: Tygisku 07.07.11, 00:58
                  Ja tez chce popatrzec tongue_out
                  • tygisek Re: Tygisku 07.07.11, 09:47
                    model juz nie spi smile zjemy i sie pozbieramy, popoludniu wkleje foty smile jest szansa ze bedzie zdjecie podczas spania, moze dzis tez jakies ciekawe pozy (typu: nogi na palaku) da sie uchwycic?? sie zobaczy..
                    • tygisek Zdjecia 21 miesieczniaka :) 07.07.11, 22:34
                      No wiec dzis niebylo kolorowo, Mlody sie lekko rozlozyl, mnie przestraszyl, w poludnie polecialam do lekarza, wiec zdjecia "na spiocha" sa z mini, ale pozniej sie okazalo, ze Milek jest w niezlej formie mimo wszystko, wiec udalo mi sie pstyknac kilka zdjec w Urbanie. Nawet udalo mi sie go namowic zeby sie polozyl w wozku, no ale nie jest to zdjecie na ktorym widac, jak sobie smacznie spi wink A wiec, wuala, zapraszam do ogladania:
                      picasaweb.google.com/109114490159407555152/Pasazer?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPLd-qKPybOuXw&feat=directlink
                      • tygisek Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 07.07.11, 22:38
                        Acha, no i jeszcze tam sa dwa zdjecia, na ktorych pokazuje, w jaki sposob w Urbanie wykladam ten "zbyteczny material" kiedy oparcie jest w pozycji maksymalnie podniesionej do pionu. Dla zainteresowanych, of kors wink
                        • walker85 Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 10:24
                          Materiał podpatrzyłam i dzisiaj na spacerze zaczynam próby z materiałem. Masz fajnego synka i jak się śmieje to aż poprawia humor smile I wydaje się dosyć długi, nieprawdaż?
                          Co do wózków to znacznie więcej miejsca wydaje się być w Urbanie, pozostaje tylko porównać czy Mini ma więcej miejsca niż mój Swift. Wczoraj rano wróciłam do domu i poszliśmy wieczorem na spacer. Chyba powoli zakochuje się w Swifcie, położyłam kocyk na podnóżku i tam go wożę, nie mam dylematu czy synkowi jest wygodnie. Gdyby tylko ten materiał przestał śmierdzieć byłoby idealnie smile A wózek rzeczywiście prowadzi się świetnie. Dzisiaj zamawiam wkładkę od Pani Helenki smile
                          Zdecydowałam się też na sprzedaż Si, bo jest mi kompletnie nie potrzebny. Stoi i się kurzy smile
                          • tygisek Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 14:41
                            Moj synek jest przeciętnych wymiarów, nosi obecnie ubranka na 86. Ale ma dość długie nóżki. Ale znów nie aż przesadniewink faktem jest ze śmieje się niemalże non stop, broi na potęgę rownież z tym samym uśmiechem na ustachsmile uważam ze się przekonasz do swojego swifta, Saras porownywala swifta i mini to jej dokładnie zapytaj o różnice w wielkości siedziała, jednak we właściwościach jezdnych niestety nie ma porównania - tu swift i wogole MB naprawdę nie maja sobie równych (w każdym razie nie wiele).
                            • marge.s Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 16:24
                              Suuuuuper foteczki Tygisku big_grin
                              bardzo mi pomogly i widze jednak, ze dla mego pokaznego dziecia zdecydowanie Urban powinien byc. Ech a ja od poczatku chcialam Urbana tylko w ostatnim momencie cos mi sie odmienilo.
                              I pieknie ten czekoladowy kolor wyglada, wybieram miedzy nim a zielonym ale boje sie, ze jednak bedzie sie za bardzo brudzil. Do tego brazowego widzialabym wkladke w paski pomaranczowe tongue_out pieknie by bylo big_grinbig_grinbig_grin tylko z moja rozowa corcia to chyba kiepskie polaczenie uncertain

Ja chceee Urbana tongue_out
                              Tylko wlasnie powiedz mi Tygisku czy ta plachta sie kiedys troche "wyrobi" ? Bo teraz wypychanie oparcia do przodu to lada wyczyn i musze mocno sie nasapac. A kiedy zasnela mi corcia na siedzaco w wozku i chcialam ja polozyc to nie moglam rozlozyc oparcia, tak sie szarpalam i silowalam, ze w koncu sie dziecko obudzilo i nici z drzemki byly.
                              Jesli tak bedzie zawsze to znajac mnie za jakis czas zacznie mnie to wkurzac i bede rozgladac sie za innym wozkiem ... jaka ta wozkomania skomplikowana wink

dobrze, ze moj maz mnie rozumie i wspiera w "bolach" heheeh big_grinbig_grinbig_grin
                              • tygisek Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 22:43
                                dziekuje ze wszystkie komplementy smile
                                czekoladowy jest piekny, no nie bede skromna, mnie wciaz ten kolor zachwyca smile
                                w zielonym kolorze mam torbe skip hop, tez ja bardzo lubie, ale moze nie tyle jest brudzaca, co trzeba wziac pod uwage, ze do zielonego koloru lgna robale, i to juz jest wiekrzy problem niz brudzenie sie sad u mnie jest mnostwo takich mini czarnych zuczkow, nie wiem czy toto gryzie (chyba nie) ale z torby zgarniam je poprostu garsciami, i jesli masz robale fruwajace tam gdzie mieszkasz, to ta zielen zdecydowanie odradzam, choc jest bardzo ladny ten zielony urban....
                                ale do brazu jak najbardziej pasuje kolor rozowy - czy to pudrowy roz, czy tez taka mocna fuksja, ja lubie takie polaczenia i mam je ze tak powiem przecwiczone ze Starsza smile
                                pomarancz i roz tez ida w parze, to modne polaczenie tego lata, zwlaszcza mocne nasycone kolory, hicior smile
                                a co do plachty, to ja nie mialam z nia zadnych problemow, mysle ze to kwestia wlasnie uzywania, moja sie poddaje bez walki smile nie szelesci nie stawia oporow, my jestesmy drugimi uzytkownikami naszego Urbana, wiec tu trzebaby zasiegnac jezyka u Dziewczyn, kore mialy wozki od nowosci, mysle jednak, ze to kwestia kilku takich manewrow i sie wyrobi...mnie troszke tez to poczatkowo zastanawialo, co z tym robic, nie moglam sie zdecydowac czy wole wypchniete oparcie do przodu czy tez zostawic material w srodku, zima przy spiworku wogole nie zwracalam uwagi jak ono sie tam uklada, Miloszowi nie przeszkadzalo, a teraz czasem wykladam, a czasem nie, zalezy czy Mlody przed spaniem czy juz po smile i jak chce siedziec, jak "na luja" to nie, a jak bardziej chce byc podparty do pionu to tak, acha no i zaleta wlasnie ulozenia tego materialu z tylu wozka jest to, ze oparcie bardziej jest spionizowane, nie do 90 stopni oczywiscie, ale troche wiecej w pionie niz normalnie smile troche to zagmatwiane, ale mam nadzieje ze mnie rozumiecie....uufff, to sie nasmarowalam.....rzeczywiscie, skomplikowana ta wozkomania....

a mi zasial sie w glowie pomysl nabycia tego micralite siatkowego na wakacje i jakos nie moge sie tej mysli pozbyc smile i chyba to wszystko przez to, ze tak naprawde to na wakacje idealny bylby dla nas urban wlasnie, ze wzgledu na wygode Mlodego i duze pompowane kola i lekkosc prowadzenia, ale szkoda mi go troche na te wojaze, no durna jestem, wiem, a na wsparcie Malza niestety liczyc nie moge, on uwielbia naszego urbana rowniez, ale jest innego zdania: nie oszczedzac, ale eksplowatowac, bo nie ma lepszego!
                                • walker85 Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 22:57
                                  Tygisku jaką masz torbę Skip Hop?
                                  Jesteś z niej zadowolona?

Właśnie chcę jakąś zamówić i waham się czy Skip Hop czy Babymel.
                                  Chciałabym taką:
                                  www.tublu.pl/Torby_dla_mam/Skip_Hop/Torba_Skip_Hop_Dash_Deluxe_Edition3.html
                                  lub taką:
                                  www.tublu.pl/Torby_dla_mam/Skip_Hop/Torba_Skip_Hop_Versa2.html
                                  lub taką:
                                  www.tublu.pl/Torby_dla_mam/Skip_Hop/Torba_Skip_Hop_Studio_Tote5.html
                                  Albo Babymel Amanda...

Już sama nie wiem...
                                  • tygisek Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 09.07.11, 00:11
                                    ja mam skip hop duo (chyba tak sie ona zwie) i jestem bardzo zadowolona, to taka bardziej prosta torba, ale ma podreczne kieszenie i przegrodki, przewijak, jest bardzo funkcjonalna i wygodna
                                  • vanillafields Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 09.07.11, 02:23
                                    Nie Tygisek, ale mam torbe Skip Hop Studio (szaro-czarna) i bardzo dobrze mi sie ja uzytkuje. Moja corcia ma 2 latka i w torbe napakuje pieluchy, krem i chusteczki, ubranie na zmiane, jakis podstawowe kosmetyki, puszke z krakersami i jakas mala zabawka wejdzie tez. No i zewnetrzne kieszonki sa super zorganizowane - oddzielna na portfle (spory), telefon, do kieszonek z boku wkladam kubek malej i jakies pierdolki jak klucze czy grzebien. Pewnie bedzie za duza jak mala wyjdzie z pieluch ale na razie sie na to nie zanosi jeszcze... Wielkosc akurat na taki wypad na pol-dnia lub na caly dzien (na krotsze spacery to biore saszetke z chusteczkami i extra pielucha tylko.
                                • gaga-sie Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 08.07.11, 23:02
                                  Bardzo ładny ten wasz pojazd, "zawartość" jeszcze piękniejsza, nie wspominając o tej małej laseczce na rolkachsmile Wracając do wózka, tak sobie myślę, że jeśli kiedyś moje dziecko wyrośnie kiedyś ze Swifta, a będzie nadal potrzeba wózkowania, to sobie sprawię Urbana, a co! Ja już nie mam wątpliwości, co MB to MB. Pozdrawiam, pewnie się kiedyś zderzymy na spacerkusmile
                                  Ps. Co do koloru, to myślę,że zieleń faktycznie może przyciągać muszki. Mnie wpadł w oko granatowy, jakby dorzucić do niego wkładkę w kolorystyce np. granat, turkus, czekolada lub ew, czarny, to kto wie...wink
                                  • tygisek Re: Zdjecia 21 miesieczniaka :) 09.07.11, 00:00
                                    granatowy tez mi sie podoba smile
                                    a za komplementy bardzo dziekuje! napewno sie spotkamy kiedys, zaluje, ze Cie nie zaczepilam wtedy, co Cie widzialam, moj Malz stwoerdzil ze jestem nawiedzona, ale widac Wozkomaniaczka Wozkomaniaczke wyweszywink
                                    • aga7-77 Re: Zdjęcia 10-miesięcznej Agnieszki :) 26.07.11, 12:35
                                      To jeszcze ja się podepnę pod wątek i pokażę jak w Swifcie wygląda moja 10-miesięczna córa (waży 8,5 kg, ma ok. 78 cm wzrostu) picasaweb.google.com/114334188667026036273/AgnieszkaWSwifcie?authuser=0&authkey=Gv1sRgCP2Vn7i41ePI3QE&feat=directlink - może to komuś pomoże w podjęciu decyzji, czy jego dziecię zmieści się do Swiftasmile
                                      Aga ma jeszcze w nim sporo miejsca i wygląda na to, że jeszcze długo nim pojeździ. I chyba jest jej bardzo wygodnie, bo na spacerze śpi w nim nawet po 3 godziny (tak przyjemnie bujasmile)
                                      A wózek jest naprawdę super - polecam! Saras-wati jeszcze raz wielkie dzięki, że mogłam go od Ciebie kupićsmile Mój mąż też stwierdził, że tym wózkiem jeździ się rewelacyjnie.
                                      • saras-wati Re: Zdjęcia 10-miesięcznej Agnieszki :) 26.07.11, 12:51
                                        aż mi się łezka w oku zakręciławink mam nadzieję, że będzie służył i dalej sprawiał tyle radościwink
                                        • aga7-77 Re: Zdjęcia 10-miesięcznej Agnieszki :) 26.07.11, 12:53
                                          Dziękismile Na razie sprawia dużo radości. A ja czekam na zdjęcia Twojego BJCMwink
        • saras-wati Re: Moje oczekiwania na Swifta... 07.07.11, 08:13
          a może weź tego urbana, który jest podwójny? chyba p&t oraz mb połączyli siębig_grin
          • marge.s Re: Moje oczekiwania na Swifta... 07.07.11, 12:00
            Saras juz bylam gotowa go kupic, pojechalam do sklepu i nie zmiescil mi sie do auta. We wrzesniu bede miec nowe auto i moglabym zrobic drugie podejscie ale biorac pod uwage, ze podwojny wozek bede potrzebowac tak za poltora roku do dwoch to dlatego pomyslalam o P&T bo teraz sluzyl by jako pojedynczy a potem jako podwojny. To takie myslenie z rozsadku bo juz tyle kasy wywalilam na te wozki, ze raz chcialam podejsc praktycznie do tematu wink tongue_out heheheh no i maz z radoscia zgodzil sie by byl jeszcze bee+ wiec nie chcialabym sprzedawac urbana za dwa lata na rzecz podwojnego wozka - bo szczerze trzy wozki to jak dla mnie by bylo juz za duzo wink nie mam wozkarni a w domku w ogrodku zima wozki plesnieja wiec trzymam je w domu.

Czyli wrocilam do punktu wyjscia i od nowa gluwkowac sie bede uncertain sprzedajac Swifta zostaje bez wozka wiec musze szybko te luke wypelnic suspicious
            • marge.s Re: Moje oczekiwania na Swifta... 07.07.11, 12:03
              marge.s napisała:
              Czyli wrocilam do punktu wyjscia i od nowa gluwkowac sie bede uncertain

raaaany pisze sie glowkowac rzecz jasna wink przepraszam za blad i za to , ze nie mam polskich liter !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka