Dodaj do ulubionych

Berciunia!!!

07.07.11, 13:03
Czy Ty przypadkiem nie byłaś/jesteś użytkowniczką Arii?
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:07
      Tak to ja- miałam arię MT a potem OH smile a co? smilesmilesmile
      • tempera_tura Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:14
        Jesteś maniaczką jak widzesmile
        Zdradz tajemnice jak zrobiłaś podnóżek........
        Już przedłużyłam sznurkani oparcie (swoją drogą jesteś genialna) i tylko ten podnóżek mi został...... Gdybym dała rade to odpada kupowanie Cybexa bo Młody sie prześpi w Arii po przeróbkach. A on kocha w niej tackę i pionowe oparcie....
      • tempera_tura Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:17
        Znalazłam Twój "projekt".
        Da sie całość włożyć jak dziecko zasypia i nie spadnie? Syn normalnie bedzie jezdził bez, zastanawiam sie nad mocowaniem . Jak to rozwiązałaś jak dziecko urosło? Jakiś patent na regulacje? I co to są otwory na gumki?
        • berciunia1 Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:29
          hehe otwory na gumki to własnie za ich pomocą miałam przymocowany podnóżek, no ale ten podnóżek w arii na pewno jest krótszy niż ten w cybexiesmile całośc byłą z takiej dykty. Powiem Ci tak ja swoją arię sprzedałam po roku bo bardzo ciężko się ją podbijało- ja jestem niska 158 cmsmile jak mała leżała spoko ale jak siedziała to się męczyłam- choć i tak uważam ten wózek za boskismile żeby tylko to podbijanie było dobre (jak w cybexie, mamas papas ora czy Lunie którą mam od 2 dni dzięki Lucynie z forumsmile to był by dla mnie idealny no i ten kosz na zakupki - miodziosmile
          ja ten podnóżek w arii miałam w końcu przyklejony szeroką taśmą do siedziska, bo córka była wtedy maleńka i na stałe było mi z nim wygodnie.
          spróbuj sobie to zrobić, jak lubisz ten wózek i tylko podnóżka Ci brakuje to w sumie po co kupowac inny...choć nie ukrywam cybexa kocham równie jak arięsmile za lekkośc podbijania dzięki temu kopniętemu stelażowi- brakuje mi w nim z kolei naciąganej budki ...mają super budkę modele 2011 ale one znów sa na mniejszych kołach
          • tempera_tura Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:37
            Z jakiejś sklejki to zrobiłaś? Ja w sumie moge go zrobić dłuższego, bedzie wyglądało idiotycznie ale co mi tamsmile To tylko na tydzieńsmile Nie wiem tylko czy sie dłuzszy bedzie trzymał jak go tylko wsunę.... Jak myslisz?
            Podbija mi sie też kiepsko, dziecko już swoje waży i nie jest tak fajnie jak było ale Młody nienawidzi innych wózków, toleruje tylko ten wiec nie mam wyjścia.
            • berciunia1 Re: Berciunia!!! 07.07.11, 13:46
              miałam taką dyktę z tyłów mebli, które akurat wyrzucaliśmy- myśle ze może udało by się wkładać w razie potrzeby dwa panele odpowiednio przycięte i np obszyte materiałem w kolorze np czarnym smile
              zawsze można je wrzucić do kosza, który i tak jest ogromny , po spaniu wyciągasz panelki i już. może masz kogoś kto robił remont i zostały mu panelesmile są jeszcze takie panele plastikowe na sufity one są lżejsze- zobacz też w sklepie budowlanym

no i daj Znaka czy sie udało

Hania smile www.szipszop.pl/tickers/24241.gif
              Maciuś smile www.szipszop.pl/tickers/20646.gif
              • pstrabiedronka Re: Berciunia!!! 07.07.11, 14:18

jak bedzie odpowiedniej grubości i długości to się będzie trzymac.
                Ja wkładałam sztywna okładkę od starej książki hehehe smile)) dziecko rozwialiło i akurat ta okładka idealnei pasowala. Niczym jej nei przytwierdzałam - tylko wsuwałam. I faktycznie - jak było trzeba to wyciągałam i wrzucałam do kosza.
              • tempera_tura Re: Berciunia!!! 07.07.11, 14:27
                Dzięki za wszystkie rady, bede próbowaćsmile
                • olaaa-calineczka Re: Berciunia!!! 11.07.11, 19:57
                  trącenie a jak aria daje radę zimą?
                  • tempera_tura Re: Berciunia!!! 12.07.11, 12:25
                    Nie wiem.... Mam od wiosnysmile
                    Z Arią to jest tak: wszystko zależy od dziecka, po pierwsze waga (ponad 12 kg czuje sie juz ciężar), po drugie pozycja dziecka (jak spokojnie siedzi oparte to luz nawet z ciężkim, jak wisi na tacce i waży 12,5 kg to zasadniczo mam kłopoty ze skręcaniem). Nie wiem jak bedzie zimą, chyba trudnosad Ja mam na zimę Emmaljunge więc się tym nie martwiłam ale jako jedyny wózek na zime dla starszaka moim zdaniem Aria sie nie nadaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka