Dodaj do ulubionych

Do użytkowniczek BJCM

09.07.11, 11:24
Dziewczyny, oglądałam ten wózek ostatnio w sklepie i chcę go mieć! Ma tylko jedną wadę wg mnie - podnóżek się nie podnosi. Mój syn ma 7 m-cy , czy nie przeszkadza Waszym dzieciom to ,że nóżki im wiszą w dół? proszę o poradę, bo do tej pory to byłam zdecydowana na BJC Elitte ale zastanawiam się , bo wiecie - waga wózka tez ma znaczenie...
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: Do użytkowniczek BJCM 09.07.11, 11:56
      Podnóżek można wypchać od spodu małą poduszką - było już o tym na forum. Co do wyboru mini - elite musisz się zastanowić czy potrzebujesz wózka do miasta czy np. bardziej terenowego, bo mini po piasku, dużych wybojach prowadzi się już gorzej. pozdrawiam
      • pomilak1 Re: Do użytkowniczek BJCM 09.07.11, 12:21
        Tak jak pisała wyżej koleżanka-podnóżek można wypchnąć od spodu jakimś małym jaśkiem czy kocykiem. Jest on tak "ścięty" że jak maluch podrośnie to nóżki się będą fajnie opierać. Ja co prawda użytkowałam mini ze starszym dzieckiem (2 latkiem) ale był to najwygodniejszy wózek jaki miałam. Nie sprzedawałabym go gdyby nie wózkowe hobby i chęć posiadania mini 4 kołowego smile
        Co do elite jest on zarówno większy gabarytowo jak i cięższy, ale jeżeli masz wokół tereny bardziej wyboiste to na pewno będzie się lepiej prowadził.
    • 1mzeta Re: Do użytkowniczek BJCM 09.07.11, 23:43
      Powiem ci,że na początku zanim go kupiłam też mnie ten fakt niepokoił ale....podnóżek jest pod pewnym kątem i te nóżki faktycznie nie zwisają tak jak w innych parasolkach bez podnóżka tylko łagodnie leżą. Wiem,że dziewczyny mają patent i wypychają od spodu podnóżek małym jaśkiem. Ja nie wypycham, mały jak zasypia to nóżki nie dyndają.
      • vanillafields Re: Do użytkowniczek BJCM 10.07.11, 02:51
        Dokladnie tak smile, nozki sie opieraja na materiale, jest on niezupelnie pionowo tylko pod katem, no i latwo mozna wypchac od dolu kocykiem lub jaskiem. Ja BJCM kupilam jak corka miala ponad 1.5 wiec nozki juz (prawie) dosiegaly do podnozka. Teraz mala ma 2 lata i spokojnie opiera nozki, mala jest, 85 cm, podejrzewam ze wiekszosc dzieci juz duzo wczesniej sobie spokojnie nozki na podnozku opieraja. Zreszta moja jak zasnie to czasem sie troche bokiem uklada i opiera sobie nozki pod katem jakos tak ze jej stopy i tak wisza w powietrzu, jakos jej to nie przeszkadza smile.
    • evra_only Re: Do użytkowniczek BJCM 10.07.11, 19:04
      Potwierdzam - patent z małą poduszką jest super smile Moja córcia ma 7 miesiecy i taka nieduża podusia na chwilę obecną nam załatwia problem podnóżka wink
      Mam bjcm od miesiąca - na wyjazdy do sklepu i wyjazdy wakacyjne głownie, ale jestem nim zachwycona. Jest bardzo wygodny dla dziecka - buda po prostu r e w e l a c y j n a. Latem praktycznie nie trzeba kupować parasolki, bo buda świetnie osłania od słonca, ale i od deszczu. Jedyne, co mi przeszkadza to brak amortyzacji na tylnych kołach uncertain No, ale nasz drugi wózek to Bartatina Jedo na paskach, więc wstrząs amortyzacyjny był bardzo drastyczny wink Co jeszcze jest świetne w wózku - kosz na zakupy. Ostatnio zapomnieliśmy z mężem torby i praktycznie całe wielkie zakupy żywnościowe wpakowaliśmy pod spód. Można tam zmieścić małego słonia big_grin co w większości parasolek jest niemożliwe wink
      • gonik111 Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 06:37
        Dziękuję za radysmile) Chyba zdecyduję się na ten wózek. Baaardzo mi się podoba. A jakie macie kolory? Ja się zastanawiam nad czarnym, mogłabym wtedy zaszaleć z jakąś fajną wkładką.
        • kk7367 Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 10:42
          Decyduj sie, nie zastanawiaj, ja woże dziecko od 6 miesiąca, wypchałm podnózek i jest super. Teraz mam czarne 4 kołowe Mini i zaszalałam z 3 wkładkami. Jestem mega zadowolona. Polecam.
          • gonik111 KK7367 13.07.11, 20:04
            KK , a może byś wstawiła zdjęcia, plissssmile
            • kk7367 Re: KK7367 13.07.11, 20:22
              Gonik , podaj mail-a, jutro zrobię i Ci wyslę.
              • dziustynka Re: KK7367 13.07.11, 21:23
                a ja też bym mogła podejrzeć? dziustynka@gazeta.pl
              • gonik111 Re: KK7367 14.07.11, 09:11
                gonik111@gazeta.pl
                Dzienkssmile
                • kk7367 Gonik, Dziustynka 14.07.11, 21:06
                  Wysłałam.smile
        • 1mzeta Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 13:22
          Ja mam przez pomyłkę czerwono siwy. Wkładkę mam niebieską- dwustronną- dżinsową- każda strona inny wzór.
      • 1mzeta Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 13:19
        U mnie z amortyzacją odwrotnie- Jak miałam Jedo Fyna to musiałam szukać dziur w chodnikach i jeździć po największych- mojego jak nie wytrzęsie to jest problem.
        Kosz w BJ może i duży tylko w porównaniu do Fyna dostęp kiepski- w Fynie wszystko z każdej strony dało się włożyć, a tu nie sad

Ale ogólnie wózek super i polecam.
    • evra_only Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 11:58
      Ja mam kolor Stone. Od początku obstawiałam ten właśnie kolor - uważam, że jest stonowany i uniwersalny. Brałam pod uwagę jeszcze zielony - bardzo spokojny i łądnie się prezentuje - widziałąm na żywo smile Natomiast czerwień była dla mnie za 'buraczkowa' wink
    • evra_only Re: Do użytkowniczek BJCM 11.07.11, 21:00
      Dziewczyny, a jakie macie wkładki? Czy takie od Maclarena pasują?
      • czekolada85 Re: Do użytkowniczek BJCM 14.07.11, 08:54
        Ja też go uwielbiam i moja córka też. Jeździmy nim 1,5 miesiąca, do tej pory jeździła wózkami z umiarkowanym entuzjazmem a teraz najlepiej z mini by nie wychodziła wink
        Mój mąż który też był sceptycznie nastawiony jest zachwycony lekkością prowadzenia.

Mamy kolor stone i wkładkę różowo-fioletową.
        • dziustynka czekolada85 14.07.11, 10:51
          Stone tzn trzykołowy? Można gdzieś obejrzeć fotki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka