froobek 08.08.11, 21:37 Jeśli mnie oczęta nie mylą, to nie ma wątku o Ozone. Ktoś ma? Interesuje mnie przede wszystkim realna waga (wg opisu 1,6 kg www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1125&%3CosCsid%3E) oraz Wasza ocena wózka. Dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygisek Re: Emmaljunga Ozone City 08.08.11, 22:25 zdziwilam sie : 1,6kg....poprawiam: 10,6 kg Odpowiedz Link
dima1312 Re: Emmaljunga Ozone City 08.08.11, 22:57 widziałam dotykałam,wkładałam synka i nawet chciałam wiosną go kupić ale koloru juz nie było czarnego i kupiłam Concorda,myślę ze mimo ze jest wąski to fajny i bardzo miękki wozek mały nazwał go kołyską narazie chyba juz nigdzie ich nie mają w kolorkach ciekawych bo u nas jest głowna siedziba i sklep firmowy babka dzwoniła wszędzie i czekają we wrześniu chyba dopiero Odpowiedz Link
froobek Re: Emmaljunga Ozone City 08.08.11, 23:05 Ja będę kupować dopiero koło marca, tylko zdecydować się muszę wcześniej, bo pod wózek będę wybierać fotelik. A zwróciłaś uwagę, na ile płasko kładzie się oparcie? Odpowiedz Link
dima1312 Re: Emmaljunga Ozone City 08.08.11, 23:49 zupełnie na płasko to nie ale bardzo wygodne musi być skoro czterolatek wyjść z niego nie chciał kształt całego fotela jest taki opływowy ale podnóżek ma regulację i bardzo lekko się prowadzi szkoda ze go nie kupiłam... Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 10.08.11, 10:31 Cześć. Ja oglądałam bo chciałam kupić. Jedyny problem jaki jest z tym wózkiem (dla mnie dośc poważny) to oparcie a raczej system rozkładania. Pewnie wiesz na jakiej zasadzie tam się spi Siedzisko bez klasycznie rozkładanego oparcia tylko całość przechylana do tyłu. Jakos to do mnie nie przemawia... chociaż z drugiej strony podobno zdrowo spac z nogami do góry. To pewnie ma byc pierwszy wózek dla braciszka? To inna kwestia bo jak sie nauczy tak spać to nie bedzie go to dziwiło..... Wszysko inne w tym wózku jest bardzo fajne. Podoba mi się. Ale drogi dość.... Odpowiedz Link
froobek Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 22:22 Dzięki za informacje. Czyli to jest kubełek, tak? A gdzie go oglądałaś? Tak, to ma być pierwszy wózek, tak myślę, że koło marca zacznę wózkować. Ale samą decyzję chciałbym na jesieni podjąć, bo ewentualnie będę kupować fotelik do wózka (jeśli wybiorę taki, do którego się daje), no a fotelik muszę mieć koło listopada Gdzie patrzyłaś na ceny? Dla mnie np. tyle to nie jest tak dużo, Nomad był droższy: www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1125&%3CosCsid%3E Pewnie się skończy na Swifcie. On najlepiej mi się wpasowuje w kryteria. Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 22:29 www.youtube.com/watch?v=LNQGvwh21kI Obejrzyj. Widać o co chodzi z tym siedzonkiem. Zwróć jeszcze uwagę na składanie, niby wszystko w porządku ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić przenoszenie złożonego wózka (np samolot) Myślałam że bierzesz opcję z gondola to by zwiększyło koszty. Nie wiem wiele o Swifcie ale Emme mam jedną i teraz czekam na następną i to moim zdaniem super wózki. Nie da sie tego rozwalić, nie wiem jakbym sie starała i tak nie mam szas Odpowiedz Link
froobek Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 22:37 Dzięki, fajny filmik. Bardzo mi się podoba ten wózek, gdyby jeszcze ktoś podrzucił prawdziwą wagę...? Nigdzie nie przenoszę złożonego wózka, raczej nigdzie nie jeżdżę z wózkiem, gondoli nie potrzebuję - jestem taką specyficzną użytkowniczką, wózek u mnie jest trochę dodatkowo, a podstawowy środek transportu to jednak chusta Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 22:50 To nawet pasuje. Młody będzie przyzwyczajony do spania z nogami zgetymi w kolankach Mi też sie podba bardzo ten wózek, wziełabym gdyby nie to że boję się ze mój syn nie da rady tak ewentualnie spać. Chociaż może sie jeszcze zastanowie nad tym, w sumie w wózku nie spał chyba już z rok....... Jakie kolory rozważasz? W wątku o scooterze mamula wrzuciała foty zielonego, ciekawy. Dla mnie chyba za odważny jednak. Co do wagi pisałam Ci gdzieś o moich spostrzeżeniach gdzieś w tym wątku. Istnieje szansa że koleżanka która ma ten wózek wpadnie do mnie niedługo, zważe go wtedy na wadze łazienkowej (gadałam z nią w związku z Twoimi rozterkami i ona nie zważy bo nie ma wagi) Odpowiedz Link
froobek Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 23:00 Chyba PP Black Red... Za zważenie będę baaardzo wdzięczna. Już jestem wdzięczna, że zapytałaś A będziecie spacerowały po osiedlu? Może bym mogła Was znaleźć? Tylko wyjeżdżam za tydzień... Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 23:22 Trudno mi teraz coś konkretnego Ci powiedzieć, dziewczyna ma małe dziecko, jest słabo zorganizowana i umawianie sie z nia nie jest łatwe. Sytuacje jeszcze pogarsza to, że mieszka dość daleko.... Zróbmy tak, jak tylko bede wiedziała że do mnie przyjedzie ( a to na pewno bede wiedziała ze dwa dni wcześniej) to napisze Ci tu na forum.Spotkamy sie jakoś jak sie uda, blisko mamy to możemy podejść albo zaprosze Cie do nas to sobie poogladasz. Odpowiedz Link
froobek Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 23:26 Dziękuję Ale dziecko już w spacerówce? Albo przynajmniej mogłoby być tego dnia?? Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 12.08.11, 00:01 No w spacerówce Ma z 6 miesięcy i siedzi w takiej półleżacej pozycji. Fajnie bo nie wisi tak tylko dupka mu wpada w ten kubełek. Dziewczyna duża jest i jej chyba wygodnie. Przeważnie jeżdzi jeszcze twarzą do matki ale na pewno pozwoli Ci poprzekładac Postaram się ją ściągnąć jakoś, wiem już ze masz urlop to postaram sie jakoś w następnym tygodniu. Odpowiedz Link
tempera_tura Re: Emmaljunga Ozone City 10.08.11, 10:43 Co do wagi to go podnosiłam. Ma byc niby 11 kg ale ja w to nie wierze........Mysle że 1,5 trzeba dodać ale to tylko moje wrażenie. Porównywałam ze Scooterem i dla mnie różnica jest ledwo zauważalna na korzyść Ozone. (Scooter wg producenta 12,6). Wiem że dla Ciebie 12 kg to za dużo, nie ryzykowałabym. Odpowiedz Link
dima1312 Re: Emmaljunga Ozone City 11.08.11, 22:59 jeśli jesteś z okolic Trojmiasta to jest firmowy sklep Emmaljunga w Gdańsku-żabiance i mają wszystkie istniejące modele Emmy. Odpowiedz Link