saras-wati 10.10.11, 09:05 tak mnie naszło, jak maszerowałyśmy dzisiaj do samochodu, czy na spacery nie zamontować już śpiworka? właściwie już naciągnęłam spodnią warstwę, by siedziała na ciepłej wkładce, ale może i resztę dopiąć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:17 Ja będąc w sobotę w górach założyłam na wózek śpiwór. Najpierw polarową dolną część tylko na siedzisko bo synek siedząc na zimnej tapicerce był cały zmarznięty. Później zrobiło się chłodniej i zamontowałam całość i wtedy przekonałam się, że synek ledwo się mieści. Zamówię dzisiaj nowy i dłuższy /choć starego mi żal bo był super ciepły/. Odpowiedz Link
sylki Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:21 Ja miałam zamówić u Magdy cały polarowy i teraz nie wiem sama, czy nie lepiej poprosić ją o uszycie tylko góry z polaru, bo na ciepły śpiwór moim zdaniem za wcześnie jest. Nie chce dziecka przegrzewać. Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:28 Na razie tylko kocyk na nózki. W sumie to nie widziałam jeszcze pomontowanych spiworów, może kilka parasolek z załozonym okryciem na nózki.. Odpowiedz Link
walker85 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:36 Wczoraj byliśmy na spacerze i było u nas 8 stopni. Do Swifta zamontowałam śpiwór Magdowy, synek był w kurtce przejściowej, spacerowaliśmy około 1,5 h. Spał i był cieplutki, nie spocił się. Ja montuje, bo uważam, że dziecku które nie chodzi jest zimno pod samym kocykiem. Odpowiedz Link
tygisek Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:37 ja zamontowalam wczoraj bunker bez dodatkowej wkladki, ale mlody byl cienko dosc ubrany, on nie lubi kiedy mu goraco, ale ucina drzemki w wozku, wole bunker niz koc, mam pewnosc ze nigdzie go nie podwiewa kiedy spi, no i siedzi na ciepelku, nie zapinalam go szczelnie, ale w pewnym momencie sam sie zakutal po zeby....dla mnie to wyrazny znak, ze nie przesadzilam, sama zreszta lekko zmarzlam i dzis juz wyciagam cieplejsza kurtke - jednego dnia sporo ponad 20 stopni a drugiego 10 i wilgoc przenikajaca az do majtek - zaraz wszyscy beda miec katary do pasa! Odpowiedz Link
saras-wati Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:42 no właśnie, bo ja mam dylemat...jak młoda chodzi, to jest ubrana odpowiednio - jedna warstwa mniej niż ja; jednak, kiedy wsiada do wózka, to jest jej chłodno, a jak zaśnie to już w ogóle... Odpowiedz Link
afroddytta Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:45 Mój obecnie 4miesięczniak to prawie całe lato w śpiworku przejeździł, no oczywiście pomijając te kilka upalnych dni U mnie też ok.8-9 st i malucha ubieram w taki polarowy pajacokombinezon i do śpiworka ( mam taki polarowy). Dla dwulatka na razie nic, jak chce to sobie nogi kocykiem nakryje. Ale nie mogę się już doczekać wyciągnięcia śpiworków, bo dokupiłam sobie przez przypadek drugi identyczny śpiwór Quinny i teraz w wózku podwójnym będę miała dwa identyczne Odpowiedz Link
walker85 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 09:49 Myślę, że lepiej i wygodniej jest dziecku kiedy nie ma kilku warstw ubrań, grubej kurtki a właśnie ciepły, polarowy i miękki śpiwór w wózku. Gdyby mój syn chodził to pewnie ubierałabym go tak ja siebie i śpiwór też byłby w wózku. Bo przecież jak się siedzi na takiej temperaturze to jest mega zimno, a dzieci w wózku siedzą. Dla testu krzesło i na balkon To i tak inaczej, bo jak wózek jedzie to dziecku podwiewa. Odpowiedz Link
justyna2262 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 10:13 Ja właśnie wróciłam, bo zawoziłam starszego do zerówki i tak sobie myślę, że dla młodszego chyba dzisiaj wyciągnę śpiworek, tylko czy ten ze stokke nie będzie za ciepły? No i co tu ubrać do tego śpiworka, żeby nie przegrzać? Odpowiedz Link
m7-7 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 11:41 Ja właśnie zamówiłam u forumowej Magdy taki spiworek z jedna warstwą ociepliny, jak tylko przyjdzie - montuję Odpowiedz Link
gaga-sie Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 11:57 Założyłam cienki śpiwór przedwczoraj, jeździł na polarku, nie dopinałam góry, dałam tylko kocyk na nogi. Ale chyba pora na założenie całości. Zimno przenikliwe. Ja też cieplejszą kurtkę założę. Odpowiedz Link
1mzeta Aaaa!!!! 10.10.11, 11:57 Ja mojego jeszcze nie uszyłam ale muszę się śpieszyć bo pogoda podobno ma się załamać u nas więc przydałaby się chociaż ta wkładka śpiworkowa. Tak czy siak w tym tygodniu muszę się za to zabrać. Odpowiedz Link
mak-111 Re: Aaaa!!!! 10.10.11, 17:15 ja wlasnie w tym tygodniu bede szyla polarowy spiworek (zobaczymy co mi z tego wyjdzie ).na gruby to chyba jeszcze troche za wczesnie jak dla nas, a sam kocyk niewygodny w uzyciu. Odpowiedz Link
dziustynka Re: Aaaa!!!! 10.10.11, 20:32 No, mój już od piątku w polarowym od Magdy. Polarek+ocieplina+polarek, dół i góra. A w środku tylko rajstopki i kurteczka polarowa. Cieplutko i przyjemnie. Odpowiedz Link
1mzeta Re: Aaaa!!!! 10.10.11, 20:48 Ja też- szyję na wzór Graco deluxe cocoon- bo oryginalny jest dla mojego dziecka za krótki. No i wymyśliłam sobie tak, że wierzch ciemny jeans, środek watolina ( nie wiem jak to nazwać)+ cienki polar, a warstwa wewnętrzna niebieski polar w kolorowe samochody. Miałam szyć na wzór Lodgera ale doszłam do wniosku,że taki typ jest lepszy dla dziecka mniejszego-mniej ruchliwego. Odpowiedz Link
czekolada85 Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 20:37 Zamontowałam wczoraj Magdowy u mnie wczoraj około 10 stopni. Dzisiaj też mała z nianią w nim spacerowała. Myślę, że już zostanie chociaż miałam jeszcze nadzieje na kilka ciepłych dni. Odpowiedz Link
greeneyedlover Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 20:41 Od paru dni w puchowym spiworze jezdzimy, Klara ma body z kr.rekawem, bluzeczke i sweterek, jest ok.8 stopni i mocno wieje a ona cieplutka, 3 h potrafi przespac na dworze. Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: montujecie już śpiwory? 10.10.11, 21:33 ja tez w swoim mini jutro montuje spiworek z bboo mam nadzieje ze bedzie ok a na bboo licytuje na e-bayu Odpowiedz Link