Dodaj do ulubionych

torba do wózka

05.12.11, 19:26
Witam,
wózek dla Synka już zamówiony. Bardzo dziękuję za wszystkie radysmile Zdecydowaliśmy się na Bugaboo Cameleon w kolorze grafit-czerwień, dodatkowo dokupiliśmy dodatkowo kolor Purplesmile
Teraz muszę wybrać jakąś torbę do wózka. Nie kupowałam Bugaboo, gdyż starszy model niezbyt przypadł mi do gustu, natomiast nowego modelu w sklepie nie było, bym mogła go zobaczyć.

Torby jakich firm polecacie?
Obserwuj wątek
    • magdashero Re: torba do wózka 05.12.11, 20:48
      ja mam wallaboo i sobie chwalę, fajne ma też jj cole, bo wyglądają jak normalne torebki a są super funkcjonalnie zrobione tzn. mnóstwo przegródek i kieszonek itp.
      • dziustynka Re: torba do wózka 05.12.11, 21:15
        Skip hop
        • agnes_nyc Re: torba do wózka 05.12.11, 21:36
          ja do cameleona mam skip hop
        • arina.w Re: torba do wózka 06.12.11, 16:46
          również polecam skip hop
          ta torba jest rewelacjyjna!
    • cortinka Re: torba do wózka 06.12.11, 19:59
      Do Cameleona zakładałam torbę JJ Cole i taką od Emamljungi - bardzo ładnie wygladały z tym wózkiem.
    • m7-7 Re: torba do wózka 06.12.11, 21:33
      Ja również polecam JJ Cole. Sama używam jej do Mini, ale najwięcej służy mi jako podstawowa torba jak wybieram się gdzieś z Młodym samochodem, Wszystko się do niej zmieści a przy tym nie wygląda na tylko "dzieciową" torbe smile
      Ostatnio koleżanka się zdziwiła, bo była przekonana że to po prostu moja torebka a nie torba wózkowa big_grin
      Skip Hop będe niedługo miała, to wówczas się wypowiem smile
      • didis Re: torba do wózka 06.12.11, 21:53
        A ja polecam plecak:
        allegro.pl/fisher-price-torba-plecak-do-wozka-z-uchwytami-i1963642109.html
        Kupiłam jakiś czas temu i jest genialny. Pasuje do każdego wózka. Dzięki temu, że można zarzucić go na plecy mamy dwie ręce wolne, nic nie plącze się z boku - co jest mega przydatne w przychodniach, przy przenoszeniu dziecka z samochodu do domu itd.
        Ja sobie chwalę - ciepło trzyma długo, jest mega praktyczny. No i uniwesalny bo nawet mój mąż się z nim nie wstydzi chodzić, a z torebką czułby się nieswojosmile
        Stare plecaki bboo do Froga też były super
        • samantha_uk Re: torba do wózka 07.12.11, 09:13
          Potwierdzam mam taki brazowo zielony FP uzywam do CM uwielbiam gosmile
          • gaga-sie Re: torba do wózka 07.12.11, 11:45
            Wrzućcie fotki...
            • chubus Re: torba do wózka 07.12.11, 11:53
              Ja używam jujube. Mam kilka, każda inna i wszystkie genialne. Skip hopa mam na podwójny wózek i jest super.
              • sarna3 Re: torba do wózka 07.12.11, 13:54
                ju ju be polecali mi w sklepie, gdzie zamówiliśmy wózek. Ale ja muszę przemyśleć, bo do tanich te torby nie należą. Wrzućcie proszę fotkismile
                • emily_valentine Re: torba do wózka 07.12.11, 22:56
                  Ja mam skip hop duo, bardzo fajna, ale dla mnie trochę za mała suspicious
                  • fk4i4 Re: torba do wózka 07.12.11, 23:36
                    Chubus a którego skip hopa masz na podwójny, masz jakieś foty?
                • m7-7 foto JJ Cole na MINI :) 10.12.11, 12:54
                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2974401,2,3,P1020365a.html
                  • fk4i4 Re: foto JJ Cole na MINI :) 10.12.11, 17:11
                    A ma któraś teraz hip hola? Wiecie gdzie można kupić torby Magic stroller bag, jedna znalazłam w fabrycewafelkow i to wszystko, a bardzo mi się podobają, takie mamowe są a nie dzieciowe.

I ta nowość satchel chyba fajna będzie
                    • fk4i4 Re: foto JJ Cole na MINI :) 10.12.11, 17:12
                      Za szybko poszło...

jjcolecollections.com/new
                • m7-7 foto skip hop dash na mini 13.12.11, 18:07
                  skip hop dash smile
                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2977053,2,1,P1020368.html
    • fk4i4 Re: torba do wózka 10.12.11, 23:00
      A gdzie torby tomy&leslie mogę kupić wiecie?
      Model charlie któraś miała?
      • fk4i4 Re: torba do wózka 11.12.11, 01:23
        Teraz doczytalam, ze nie dopisalam o który model skip hola mi chodzi:
        Szukam opini o: verso
        • m7-7 Re: torba do wózka 11.12.11, 13:32
          Jesli chodzi o Skip hopa to będa miała na razie duo i dash.
          • gonik111 Re: torba do wózka 14.12.11, 20:38
            A ja mam piękna różową Storksak , jest mega wygodna a wygląda jak szałowa torebka. W środku przewijak, ocieplacz na butelkę i pełno kieszeni. Polecam!
            www.mamabebe.pl/product-pol-13181-Torba-dla-mamy-Olivia-Moss-Storksak.html
            • dziustynka Re: torba do wózka 14.12.11, 21:47
              a ja się zastanawiam po co te torby. Co tam potrzebuje, to wrzucam do swojej lub ewentualnie do takiej z płótna zwykłej. Miałam skip hop i była świetna, ale w końcu zaczął mi ten dodatkowy tobolek przeszkadzać.
              • m7-7 Re: torba do wózka 14.12.11, 21:56
                Ja torbę bardziej potrzebuję na podróże samochodem - do babci, znajomych, czy nawet na dłużej bądź na wakacje. Mam wtedy pod ręką najpotrzebniejsze rzeczy dla syna (kilka pieluch, mokre chusteczki, flanelową pieluszkę, butelkę jakieś herbatniki i z jedną zabawke). dzięki temu, że te torby wyglądają jak damskie duże torebki, są ładne i gustowne, to nie muszę już brać dodatkowej własnej torebki tylko dokumenty, telefon, klucze pakuje do "dzieciowej". I z tym mi jest poręczniej (torba na ramieniu a młody na rękach) niż jakbym miała to wszystko upychać do siatki i mieć dodatkowo własną torebkę.
                To że je można zawiesić na wózku to dla mnie dodatkowy atut, z którego za często nie korzystam smile
                • tygisek Re: torba do wózka 15.12.11, 08:16
                  ja mam takie same zdanie jak m7-7, torba dzieciowa to bardzo fajna sprawa, zwykle jest pakowna, ma wiele przegrodek, dzieki ktorym wiem gdzie co mam i nie musze wyrzucac wszystkiego ze srodka zeby cokolwiek znalezc, miejsce na moje rzeczy rowniez sie znajduje, a do tego jest taki wybor toreb, ze kazdy znajdzie cos dla siebie - torby sa sliczne i nie musza wygladac jak typowo dzieciowe, to dodatkowy atut + oczywiscie to, ze mozna ja zawiesic na wozku kiedy trzeba...ja mam skip hop duo i jest rewelacyjna, nie za duza nie za mala, w sam raz jak dla nas (miesci mokre chustki, pampersy, picie, zabawke, dodatkowe ubranko, przekaske, moje szpargaly, a nawet ksiazke, ma kieszen w ktorej jest podreczny przewijak, wewnatrz kieszonki na zaczepy do wozka - wiec sprzaczki sie nie majtaja po torbie, czyli wszystko co trzeba) znosna cene wiec polecam!
          • gaga-sie skip hop dash 17.12.11, 22:30
            Podoba mi się skip hop dash, jest zgrabna, ale zastanawiam się, czy nie jest za mała.. Nie widziałam jej na żywo. Duo chyba ciut większa, ale jakoś nie "widzi mi się" ten kształt. Dziewczyny, jeśli któraś użytkowała dasha-proszę o opinię. Generalnie chodzi mi o mniejszą z toreb, która pasowałaby także do wózka-parasolki.
            • gaga-sie JJ cole system 180 17.12.11, 23:01
              Wpadła mi tez w oko ta torba ( pozostałe JJ fajne, ale zbyt duże, jak dla mnie). Proszę o opinię, jeśli ktoś ją widział lub użytkował.
              • fk4i4 Duża elegancka 17.12.11, 23:38
                A który model poza SH Double Deluxe polecicie z tych wielkich, raczej interesują mnie te które nie wyglądają na dzieciowe.
                • fk4i4 Re: Duża elegancka 18.12.11, 00:08
                  Wie może któraś czy SH versa będzie większa od babymel amanda?

znalazłam kolejne dwie fajne firmy znowu niedostępne u nas

www.isoki.com.au/collection.htm
                  www.pacapod.com/shop/
            • gaga-sie Re: skip hop dash 18.12.11, 00:15
              I czy jest wygodna w użytkowaniu, tj, czy nie przeszkadza ta klapka (zapięcie jest na rzep)?
              • tygisek Re: skip hop dash 18.12.11, 09:03
                no wlasnie, jesli idzie o klape torby, ja troche po torbie mutsy zrazilam sie do tego typu toreb...moim zdaniem, o ile ta klapa nie przeszkadzala mi jesli uzywalam torby na jakis wypad samochodem, to juz zawieszona na raczce wozka torba robila sie bardziej klopotliwa, bo jak chce szybko cos wyciagnac to trzeba te klape "odwinac", ciagle mi spadala - taki dla mnie zbedny kawal materialu, ktory tez podnosi wage torby ....to oczywiscie kwestia gustu, co kto lubi - ja cenie sobie to, ze w duo jest ta najwiekrza kieszen zamykana na magnes, bo mam szybki dostep do zawartosci, bez zbednych ceregieli z odpinaniem klapy wlasnie (jak masz dziecko na reku i potrzebujesz cos z torby wyciagnac - juz jest utrudnienie), ale wiem, ze niektorym dziewczynom to przeszkadza - bo wypakowana po brzegi duza kieszen nie daje sie zamknac albo sie odpina - mi to nie przeszkadza, bo na codzien nie nosze tylu rzeczy, zeby wypchac torbe "na maxa" - a w podrozy nie ma to wiekrzego znaczenia, bo jej nie nosze tylko jedzie wink
                sa w niej kieszenie zapinane na zamek i tam trzymam rzeczy, ktore powinny byc zabezpieczone zamknieciem (dokumenty, klucze itp), a najfajniejsze jest w niej to, ze jest naprawde zgrabna, ladnie wyglada zawieszona na ramieniu, ladnie tez na wozku - pasuje mi do moich dwoch wozkow i rowniez zgrabnie wyglada na parasolce (mimo ze to nie sa moje ulubione wozki - nie mam ale widzialam na zdjeciach wink)
                • gaga-sie Re: skip hop dash 18.12.11, 13:48
                  W duo ta główna komora zamykana jest tylko na magnes? No właśnie, trochę mnie to zniechęciło... A czy np. deszcz tam nie napada, jakby co?
                  • tygisek Re: skip hop dash 18.12.11, 17:30
                    nie pada, jesli nie jest wypchana po brzegi, to nic sie nie dzieje, ten magnes w moim odczuciu daje naprawde rade i zwiera brzegi torby naprawde wystarczajaco (ja standardowo nosze w tej duzej kieszeni: chustki mokre to mniejsze podreczne opakowanie, dwa-trzy pampry, jakies zabawki, butelke z piciem dla malego i dla starszej lub siebie taka do 0,5 l., jakies przekaski, jakies ubranko na ew. przebranie najczesciej bodziak i t-shirt, albo bluze dodatkowa i wszystko sie zamyka z zapasem..) dodatkowo sa jeszcze po bokach siatkowa kieszen na picie, oddzielna kieszonka na telefon (z klapka), z przodu dwie tez calkiem spore zamykane na magnes (tez mi tam nigdy nie zamokl telefon, bo zdarza sie czesto ze tam go mam) no i dwie jedna wiekrza tak na pol torby a druga mniejsza tak na 1/4 zamykane na suwak, wpuszczone jakby pomiedzy zewnetrzny material a wewnetrzny torby, sa dyskretne i pakowne tam nosze swoje dokumenty portfel, klucze, telefon czasem, miesci sie z duzym zapasem ksiazeczka zdrowia dziecka, wiec idealnie do lekarza w razie co...,no a z tylu oddzielna kieszen z przewijakiem - wiec materacyk do przewijania nie zabiera miejsca w srodku. Wczesniej nosilam jeszcze zarelko, sloiczki, pojemnik z mlekiem, sliniak i reczniczek maly....spokojnie wchodzi mi tez ksiazka do czytania albo jakas gazeta wink
                    • gaga-sie Re: skip hop dash 18.12.11, 22:32
                      smile Dzięki za opinięsmile Biorę ją pod uwagę, ale jeszcze rozważam inne modele.
              • m7-7 Re: skip hop dash 18.12.11, 17:42
                W Dash klapa zapinana jest na 2 magnesy nie na rzep smile
                • gaga-sie Re: skip hop dash 18.12.11, 22:30
                  Ale ona chyba mała jest w sumie? Tak się waham sama, na czym bardziej mi zależy... Mała jest zgrabna i fajnie wygląda przy wózku, ale pewnie częściej służyłaby mi na wyjazdach, jako torba na podręczne rzeczy dziecka, jakieś ubranka na zmianę itp. Podoba mi się właśnie ten kolor, który ty maszsmile Trochę się boję, czy ona nie jest za mało pojemna...
                  • m7-7 Re: skip hop dash 19.12.11, 10:28
                    No olbrzymia to nie jest. ja osobiscie używam JJ cole - jest większa ale też brzydziej wygląda na wózku. Coś za coś smile No ale ja praktycznie nie używam do wózka tylko, jak wczesniej pisałam, na wyjazdy autem aby zapakować najpotrzebniejsze rzeczy młodego i mieć pod ręką. Wszystko zależy do czego potrzebna Tobie ta torba, ile rzeczy chcesz w niej zmieścić. idealnie byłoby mieć 2 - większą i mniejszą smile
                    • gaga-sie Re: skip hop dash 19.12.11, 12:32
                      W efekcie zamówiłam skip hop versa; będę maiła 2 w 1, ponieważ torba jest w miarę zgrabna, ale posiada też zamek do jej powiększania, w zależności od potrzeb. Dziękuję za informacje smile
    • kefkas Storsak Emily 18.12.11, 19:06
      Po wielu (na prawdę wielu) torbach uważam, że storksak Emily jest najlepsza. Ma dwie termokieszenie z boku, jest mega pakowna, ma mnóstwo kieszeni i kieszonek i co dla mnie najważniejsze wygląda jak normalna torbasmile
      • fk4i4 Re: Storsak Emily 18.12.11, 19:34
        Kefkas a skip hopa varso mialaś? Możesz ja porównać do emily, moze napisz co jeszcze mialaś, i co ci w nich grało lub nie.
        Jaki masz kolor emily, moze jakieś fotki wkleisz?
        • gaga-sie Re: Storsak Emily 19.12.11, 12:43
          Zamówiłam skip hop versa, jak dojdzie, a będę mogła ci w czymś pomóc-pytaj.
          • fk4i4 Re: Storsak Emily 19.12.11, 13:55
            Najbardziej interesuje mnie porównanie olivi storksaka do versy, wydają mi się dość podobne, ha atuty praktycznienidentyczne, ale cena znacznie się różni, storksak ma promocje do końca grudniaale cena i tak powala, zwłaszcza jeśli hersa niewiele się różni.

No z pewnością fotkami moglabys mi pomóc smile
            • gaga-sie Re: Storsak Emily 19.12.11, 14:02
              Nie porównam, bo storsaka nawet nie dotykałam, ale nie wchodziłam nawet w ten próg cenowywink Jak dojdzie, to wyślę ci na pocztę gazetową jakieś fotki i ewentualnie uwagi. A tak w ogóle to dzięki, bo ty mi na nią zwróciłaś uwagę. Ja kupiłam czarną, bo nie było wielkiego wyboru.
              • fk4i4 Re: Storsak Emily 19.12.11, 16:22
                Czarna najladniejsza smile
                • fk4i4 Re: Storsak Emily 28.12.11, 23:32
                  Gaga-sie, nie masz jeszcze torby? Czekam na opinię i fotki.
                  • gaga-sie Re: Storsak Emily 28.12.11, 23:40
                    Nie mamsad Dzisiaj się wkurzyłam,anulowałam zamówienie w jednym ze sklepów, zwodzili mnie tylko, słaby kontakt, w końcu okazało się, że torba niedostępna. Szukam na nowo, zapytałam w kilku sklepach, ale ciszasad Chyba chwilowo jakieś braki w pl... Podzwonię jutro, zła jestem....
                    • fk4i4 Re: Storsak Emily 29.12.11, 09:54
                      To mi przykro, daj znać jak gdziesz w końcu znajdziesz.
                    • m7-7 Re: Storsak Emily 29.12.11, 18:57
                      Jak nie uda Ci się daj znać jaki kolor chciałas, zapytam u dystrybutora czy maja. W sumie sama jestem ciekawa jak te vera wyglądają. Ogólnie Skip Hop ma wszystko ladnie dopracowane więc powinnaś byc zadowolona.
                      • gaga-sie Re: Storsak Emily 29.12.11, 20:57
                        Chciałam czarną versę, rozmawiałam z dystrybutorem dziś, w tej dostawie nie mieli tych toreb i nie wiedzą, kiedy będąsad Jeszcze pani ma się dowiedzieć i napisze mi, jakie są szanse. Jakbyś wiedziała, gdzie dostanę czarną, proszę o info.
                        • m7-7 Re: Storsak Emily 29.12.11, 21:34
                          A mi Pani dystrybutor odpowiedziała że są tylko Cream Links.
                          Niestety nie wiem gdzie można czarną dostać. Na amerykańskiej stroni skip hop jest za 70 dolarow, ale przesyłka zapewne nieopłacalna.
                          • lucyna_1980 Re: Storsak Emily 29.12.11, 22:17
                            Jak dokupisz coś za 5$ to masz wysyłkę na terenie USA gratis, skierujesz paczkę do jakieś firmy kurierskiej i za 75zł będziesz miała wysyłkę lotniczą do PL
                            • gaga-sie Re: Storsak Emily 29.12.11, 22:28
                              Eeee, to mi się odechciewasad
                            • shakal_ek [...] 10.04.14, 22:21
                              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                              • martuska1982 Re: Storsak Emily 10.04.14, 23:25
                                skasowac ten spam
        • kefkas Re: Storsak Emily 30.12.11, 22:41
          Przepraszam, że odpisuję dopiero dzisiaj ale wcześniej nie miałam czasu i w dodatku miałam problemy z komputerem. Poniżej mój zestaw toreb. Nie są to wszystkie torby, które przeszły przez moje ręcę ale te które miałam w użyciu w ciągu ostatniego roku...:
          Plecak Aventu (był super jak chustowałam małego) teraz do wózka mi nie pasuje,
          Ju ju be -Be tween - za mała, BeSpicy - Lotus Lullaby - za duża, Storksak Dori (nieużywana bo ja nie lubię klap), Babymel - jakaś taka plastikowa, JJ Cole Swag ma za krótki pas a ja lubię jako listonoszkę nosić, Skip hop - studio tote - źle mi się nosiło, Duo Delux Uptown Stripe - nie zamykana na zamek a rzepy nie trzymały i wiecznie mi wszystko wystawalo, Walaboo nieużywana (dostalam w prezencie) a jakoś to futerko mnie poraziłosmile No i moja ukachana Storksak Emily czarna - ma dwie termokieszenie po bokach, mase kieszonek, idealną długość paska i po prostu ją kocham - marze o skórzanej czarnej ale chyba byłaby za ciężkasmile
    • tenstar1 Re: torba do wózka 30.12.11, 00:02
      A pomyśleliście o tym? www.superstop.za.pl
      • m7-7 Re: torba do wózka 30.12.11, 11:29
        A co to ma wspólnego z torba do wózka?
    • arisa0 Re: torba do wózka 01.01.12, 22:26
      Ja mam i polecam obydwie torby do navingtona bakistę i bakistę light. Duże, pojemne, łatwo sie w nich zorganizować no i w sumie to wyglądają jak normalne torebki, nie są pstrokate wink
    • saras-wati torba/organizer do bee+ 08.01.12, 13:13
      Było czy nie było? Szukam czegoś na drobiazgi, delikatnego i funkcjonalnego? Myślałam o oryginalnym, ale czy on może być zawieszony na rączce? Nie podoba mi się, jak na zdjęciach przymocowany jest do oparcia...
      • cortinka Re: torba/organizer do bee+ 08.01.12, 21:56
        Do Plusa bardzo dobrze pasuje mała torebka JJ Cole, zawieszona na rączce. Jest właśnie taka mała i delikatna, za dużo się w niej nie pomieści, ale wygląda świetnie. Ja swojego Bee już nie mam, więc nie mogę zrobić zdjęć, ale może jutro zrobię fotkę samej torebki.
        • cortinka Re: torba/organizer do bee+ 08.01.12, 21:58
          A oryginalny organizer Bugaboo nie jest chyba warty uwagi. W każdym razie ja czytałam same negatywne opinie.
          • sarna3 Re: torba/organizer do bee+ 18.01.12, 19:15
            A co myślicie o organizerze Babymel? przybornik
          • chubus Re: torba/organizer do bee+ 18.01.12, 20:54
            Ja mam organizer bugaboo, wieszam na raczce i jest super. Sprawdził mi sie rewelacyjnie. Na lotnisku niezbędny. Jak dla mnie bardzo udany zakup.
            • saras-wati Re: torba/organizer do bee+ 22.01.12, 15:44
              chubus napisała:

> Ja mam organizer bugaboo, wieszam na raczce i jest super. Sprawdził mi sie rewe
              > lacyjnie. Na lotnisku niezbędny. Jak dla mnie bardzo udany zakup.

właśnie go rozpakowałamsmile i jak dla mnie ten organizer bboo jest super! spodziewałam się jakiegoś bubla i byłam przygotowana, że oddam w razie czegowink jednak miło mnie zaskoczyłsmile W środku przegródka na pieluchę, kubek, chustki, klucze - z zewnątrz na komórkę i chusteczkismile estetycznie wykonanysmile ja polecambig_grin

cortinka, ale i tak jestem ciekawa tej saszetki, o której wspominałaśsmile
        • saras-wati Re: torba/organizer do bee+ 18.01.12, 20:53
          cortinka napisała:

> Do Plusa bardzo dobrze pasuje mała torebka JJ Cole, zawieszona na rączce. Jest
          > właśnie taka mała i delikatna, za dużo się w niej nie pomieści, ale wygląda świ
          > etnie. Ja swojego Bee już nie mam, więc nie mogę zrobić zdjęć, ale może jutro z
          > robię fotkę samej torebki.

zrób konieczniesmile będę bardzo wdzięcznasmile
      • saras-wati cortinka 14.02.12, 16:39
        pamiętasz o zdjęciu? bo tak mi się przypomniało, że szukam czegoś kolorowego do bee, a Ty miałaś ciekawą propozycjęsmile
        • akdt Cameleon Missoni 07.06.12, 09:46
          Szukam jakiejs fajnej torby do wozka. Zastanawialam sie nad bugaboo canvas czarna? Czy ktoras z Was miala ta torbe? A te zwykle torby z przewijakiem bugaboo zdaja egzamin? Moze cos innego mozecie polecic? W sumie fajne te Skip hop, ale jakos ich ksztalt do mnie nie przemawia. Doradzcie cossmile
          • julia_ja Re: Cameleon Missoni 20.08.13, 10:32
            Fajne torby, o których pisze dużo forumowiczek znalazłam tutaj:
            www.bibabu.pl/torby-dla-mam.html
            Mają naprawdę spory wybór tych toreb.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka