Dodaj do ulubionych

Co radzicie w góry?

07.01.12, 10:18
Wyjeżdżamy w Alpy gdzie jest dużo śniegu. Mam dylemat:
- czy mój Cameleon podoła? Czy powinnam kupić koła zimowe?
A może szybko kupić Swifta ( jest mały więc w bagażniku zostanie więcej miejsca na buty narciarskiesmile
Mam jeszcze BJCM ale właśnie go sprzedaję no i nie wiem czy dałby radę?
Mam więc 3 możliwości: biorę BBO ( ewentualnie z nowymi kołami zimowymi ), kupuję Swifta lub UJ, biorę BJCM a sprzedam go po przyjeździe.
Najbardziej napalam się na zakup nowego wozu oczywiście big_grin
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 10:40
      My też za tydzień w góry jedziemy, będziemy mieszkać na stoku więc wózek z dużymi kołami niezbędny i tym razem również zabieram speediego, bo na pewno da radę. Mam też BJCM ale nawet dla starszego 2latka go nie biorę, bo i tak nie da rady.
      Na pewno UJ czy MB czy swift spisze się znakomicie big_grin Co do cameloeona to się nie wypowiem, ale te kółka zimowe są nieskrętne, na pewno nie będzie tak wygodnie jak z UJ smile
      • tygisek Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 10:55
        ja mam i polecam MBUJ, to swietny wozek, po zdjeciu kol pakuje sie calkiem przyzwoicie do bagaznika, u nas zwykle jedzie na samej gorze bagazy, oczywiscie przymocowany, zeby w czasie hamowania nie znalazl sie w kabinie pasazerskiej (mamy kombi), a w gorach i po sniegu, nawet kopnym zareczam ze da rade! takze jak masz mozliwosc nie zaluj sobie, zamiast zimowych kolek do cameleona, kup sobie MB smile bedziesz dodatkowo procz przyjemnosci pobytu w gorach wzbogacona o przyjemnosc posiadania super wozka wink
        ostrzegam, ryzyko jest jednak: po uzywaniu MB czlowiek sie rozbestwia i pozniej juz trudno znalezc wozek o dorownujacych mu wlasciwosciach jezdnych wink
        • pomilak1 Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 10:59
          ja bym sprzedała mini, dołożyła i kupiła któryś MB smile cameleon na pewno da radę jak przełożysz rączkę (śmigałam nim tak po błocie i wystających korzeniach) ale czy to będzie frajda z prowadzenia wózka??raczej niesmile
        • gaga-sie Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 21:07
          Aga, nie mogłam się powstrzymać- coś do twojego czekoladowego wózka..markafoni.pl/pokrowiec-built-double-thirsty-tote/d-179048-c-5472/
          • tygisek Re: Co radzicie w góry? 08.01.12, 00:14
            Gaga widzialam to smile tez zwiesilam oko na tych gadzetach, ale widzisz, mi juz kurcze sie nie przyda, Mlody z flaszek wlasciwie nie korzysta sad ech, ostatnio wogole moje wozkowe dziecie przerzucilo sie na laufrada sad licze, ze to ch
            • tygisek Re: Co radzicie w góry? 08.01.12, 00:14
              mialo byc: licze ze to chwilowy zachwyt i ze jeszcze pojezdzimy....smile
              • gaga-sie Re: Co radzicie w góry? 08.01.12, 00:19
                smile a ja kupiłam ten pojedynczy w paski.. Mój na szczęście nadal wózkowy, na wiosnę sprawimy mu tez rowerek. Ale wózek MUSI byćsmile
                • gaga-sie Re: Co radzicie w góry? 08.01.12, 00:21
                  Acha,ten pokrowiec chcę używać na węższy bidon, z butelki mały już nie pije...
    • saras-wati Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 11:07
      a moze nipper? Wreszcie ktoś wypróbowałby go i zdał relację czy warto go kupićwink
      • saras-wati Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 11:07
        mówię o nowym modelu, bo stary nanna fajnie opisałasmile
      • gonik111 Re: NIpper 07.01.12, 11:27
        opiszę jak wypróbujębig_grinbig_grinbig_grin
        allegro.pl/sesto-senso-slipy-nipper-czarne-m-i2003815492.html
        a tak poważnie to ten jest nowy model?
        allegro.pl/out-n-about-nipper-360-single-nowosc-i2027830397.html
        • saras-wati Re: NIpper 07.01.12, 12:39
          big_grin

co do drugiego linku, to jest nowy modelwink Ma regulowaną rączkę, trochę inaczej wygląda i ma pałąk...Też jestem ciekawa, bo w kwietniu wyjeżdżam w trudny teren i nie wiem, czym pojadę...
          • mama1dawidka Re: NIpper 07.01.12, 19:54
            A mi nipper taki tandetny sie wydaje
            • saras-wati Re: NIpper 07.01.12, 21:09
              no ale dotykałaś go? widziałaś na żywo? bo na razie tylko jedna forumowiczka go użytkuje i to ten starszy model i jest bardzo zadowolonasmile
    • saras-wati Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 11:09
      a moze bj elite? coco_rosie teraz sprzedaje cały czarny - chyba że już sprzedała?
      • agnes_nyc Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 12:08
        eliite byla tanio do wziecia na allegro nie wiem czy aukcja jeszcze wisi ostatnio poszedl za 600 z groszami wiec moze i ten tez sie tak sprzeda smile
        • afroddytta Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 15:23
          Tego co poszedł za 600 nie widziałam sad
          Teraz jest licytacja chyba 610 plus pałąk, babka mi odpisała, że za 900 sprzeda od ręki.
    • saras-wati Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 19:21
      i co wymyśliłaś?
      • gonik111 Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 22:35
        Dziękuję za rady, są na prawdę pomocnesmile

Kółka do BBo odpuszczam, wysłałam do 4kids negocjacje na Nippera smile, mam ochotę na swifta big_grin a tego fajnego Elita na all ktoś mi sprzątnął sprzed nosa. Jeszcze myślę
        • afroddytta Re: Co radzicie w góry? 07.01.12, 22:45
          poszedł, ciekawe za ile, czy za te 900
          kurcze też bym coś chciała, ale nie mogę się zdecydować, poza tym ja ciągle z dwójką, więc na razie to trochę bez sensu uncertain

Kup tego nippera big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka