Dodaj do ulubionych

Quinny Buggy zapp

28.02.12, 13:04
Bardzo proszę o radę, szukam wózka dla mojej 7 miesięcznej córki. Lekkiego, który łatwo składać i który po złożeniu zajmuje mało miejsca. Mam okazję kupić nowy wózek quinny buggy Zapp za 129euro. Czy to dobra cena? Czy ten wózek jest ok? Nie znam się w tym temacie kompletnie dlatego pytam specjalistek.
Obserwuj wątek
    • tonieja22 Re: Quinny Buggy zapp 28.02.12, 13:04
      Aha, a jeśli nie to mogłybyście mi coś innego polecić?
      • nicolcia9 Re: Quinny Buggy zapp 28.02.12, 13:11
        na tosia.pl masz Zapp'a za 435zł, a ja bym proponowała rozważyc wózek Nuna Pepp smile Moim zdaniem lepsza niż Zapp smile
        • tonieja22 Re: Quinny Buggy zapp 28.02.12, 13:22
          Nuna Pepp jest tutaj za 199 euro więc droższa no i wizualnie nie za bardzo mi się podoba. W czym jest lepsza od tamtego Quinny?
          • mama1dawidka Re: Quinny Buggy zapp 29.02.12, 09:22
            Ew jesli podoba ci sie zapp to go kup i do tego siedzisko xtra smile
            Bedziesz miala zappa siedzisko obracango w dwie strony z rozkladanym oparciem
            A nuna lepsza pd zappa
            Bo tak nie terkoce na kostce pcha sie tak samo super kba wozki
            Oba maka fajny design
            Ale nuna sklada sie do malutkich rozmiarow
            Ma rozkladane oparcie juz w standardziee a o ile xtra od rau nie kupisylz to cie to drozej wyjdzie
            • tereferefretka Re: Quinny Buggy zapp 29.02.12, 10:01
              no,ale z tego co dziewczyny majace nune pisza,ona jest raczej dla malych dzieci,wieksze wygladaja w nim smiesznie/jak w wozku dla lalek.
              zappem do przedszkola obok mojego domu 4.5latek zajezdza z rana zaspany,fakt,jest drobny,ale wysoki, obydwoje z mama sa zadowoleni, wiec zapp chyba dluzej posluzy.

ja swoja wozilam w nim jak miala rok i 3mce, i w sumie troche za pozno sie na niego zdecydowalam,o rok conajmniej wink(wtedy moglabym korzystac z niego jako stelaza pod fotelik)
              a sprzedalam go mamie dziewczynki wtedy 4miesiecznej, ktora miala zamiar wozic nim core od 6mca(tak im wypadal urlop
    • tygisek Re: Quinny Buggy zapp 28.02.12, 13:21
      IMO zapp nie nadaje sie dla 7 miesiecznego malca, nie rozklada sie, nie odchyla oparcie, musisz wiedziec ze w tym wozku dziecko moze jedynie siedziec, plecy nie sa podparte ani usztywnione, dosc obszerne siedzisko, nawet duzy siedmiomiesieczniak sie w nim utopi. Wozka mozna uzywac jako stelaz pod fotelik kiedy dziecko jest malenkie....jest jeszcze zapp extra i on sie nadaje dla malucha, ma kubelkowe siedzenie, ktore mozna polozyc i obrocic tak by widziec dziecko(zapp nie ma takiej mozliwosci) zworc na to uwage, zebys pozniej nie byla rozczarowana
      • tonieja22 Tygisek 28.02.12, 13:23
        Czy w takim razie możesz polecić mi coś innego?
        • tygisek Re: Tygisek 28.02.12, 13:31
          zobacz sobie zapp extra, skoro bierzesz pod uwage zappa,
          nie wiem co ci polecic tak na goraco, wszystko zalezy czego oczekujesz od wozka, jak dlugo masz zamiar go uzywac ile chcesz przeznaczyc na zakup pieniedzy, jakie wozki preferujesz....tu dziewczyny maja spora wiedze na temat wozkow i jest mnostwo watkow na temat lekkich i rozkladanych na plasko parasolek (moim zdaniem takie male dziecko powinno miec mozliwosc odpoczecia w pozycji lezacej czy tez choc pollezacej) musisz chyba bardziej sprecyzowac swoje oczekiwania wzgledem przyszlego nabytku
          • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 13:41
            To powiem może tak. Mam teraz wózek Tako Ballila, gdy go kupowałam po prostu spodobał mi się z wyglądu, taki inny niż wszystkie. Kompletnie się nie znałam na wózkach, nie wiedziałam na co zwracać uwagę. Nie pasuje mi w nim to że jest taki wielki - to przede wszystkim. Gondola jeszcze jako tako wizualnie mi się podoba ale spacerówka do której za niedługo będziemy się przenosić to już w ogóle mi się nie podoba. Ostatnio w sklepie pojeździłam sobie takim 3-kołowym wózkiem (boze jak on się cudownie i lekko prowadził) niestety nie zapamiętałam nazwy... I teraz chciałabym taki wózek właśnie - lekki i który tak fajnie lekko się prowadzi. Nie wiem jak długo powinien mi posłużyć taki wózek... Na pewno z pół roku co najmniej, później najwyżej znów będę kombinowała jakąś wymianę. Ale jeśli będzie to wózek w którym mała będzie mogła pojeździć dłużej to też może być. A jeśli chodzi o cenę to raczej z tych tańszych wózków. Nie stać mnie na taki za np 5 tysięcy. A co myślicie o tym Tako Balilla? Może pokażecie mi jakieś jego pozytywne strony żebym mogła się w nim na nowo zakochać?
            • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 14:00
              Zadna z nas nie ma tego wózka,
              nie musisz wydawać 5 tys na wózek big_grin
              Jeżeli chcesz pojeździć dłużej, to może baby jogger city mini
              TFK Buggster

a może jakaś parasolka mamas & papas

Z tym, że on kosztuje ok 1000 zł
              • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 14:01
                aaa 1000 zł kosztuje Baby jogger,
                buggster ponad 230 euro
            • tereferefretka Re: Tygisek 28.02.12, 14:05
              hmm... nie moge chwilowo obejrzec tego tako,
              ale popatrz ogolnie na wozki spacerowe i mniej wiecej okresl co chociaz wizualnie ci sie podoba...

jak troklolowce to dziewczyny pewnie cos poradza.

ja mialam zappa xtra,i moge go w sumie polecic,o ile nie masz 180cm wzrostu bo wtedy jest niewygodny w prowadzeniu.
              zdecydowanie lepiej miec opcje polozenia dziecka do spania,niz jej nie miec.
            • gaga-sie Re: Tygisek 28.02.12, 14:12
              3-kołowce, które lekko się prowadzą ( genialnie), to wózki Mountain Buggy ( wiekszy Urban, mniejszy-swift, ich cena to ok. 2200, 1800 zł), tańszy, który użytkowniczki chwalą to Nipper, chyba ok 1300 zł.
              • afroddytta Re: Tygisek 28.02.12, 14:30
                Albo chociaż używany Quinny Speedi, starczy Ci na długo, a jest pełnowymiarową spacerówką, na pewno lżejszą i ze skrętnymi kołami porównując do Tako.
              • samantha_uk Re: Tygisek 28.02.12, 14:32
                no i Bumbleride indie tylko ze dostepny nie jest w pl zreszta tak jak w uk nad czym ubolewam bo dodatki potrzebuje a z usa jest droga przesylka uncertain
                • tygisek Re: Tygisek 28.02.12, 16:09
                  moze sprawdz jeszcze raz w sklepie co to byl za wozek, ktory ci przypadl do gustu! bedzie nam latwiej - nawet jesli byl z drozszych, to nie jest powiedziane, ze musisz na niego wywalic kupe kasy, moze sa uzywane? uzywany wozek to dobra opcja kupna wozka pierwotnie drozszego za rozsadne pieniadze i w rewelacyjnym stanie mimo tego, ze juz sluzyl jakiemus dziecku wczesniej wink nawet tu na forum sa oferty wozkow uzywanych, ktore dziewczyny zmieniaja czasem tylko ze zwyklej checi zmiany na cos innego, a wiec w super stanie!
                  moja propozycja najpierw jest taka:
                  -pedz do sklepu i powiedz co ci sie podobalo,
                  -przewertuj nasze forum (to calkiem mila lekturawink, zobacz watek pt zdjecia naszych wozkow, tam sa zaprezentowane zdjecia wielu wozkow, ich nazwy, wiec to tez przyblizy nam twoje oczekiwania i gusta
                  -no i pytaj pytaj pytaj, a my postaramy sie pomoc!
                  • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 16:15
                    kurcze mój M mówi że ten wózek to był jakiś STOKKE, ale pamiętam że cena była ok 200 euro a stokke są zdaje się droższe nie? Co o nich możecie powiedzieć? No właśnie się tu rozczytuję u was i nie mogę wyjść z podziwu jakie tu ekspertki wózkowe są! Nie wiem jak wy to wszystko ogarniacie przecież tych wózków tak dużo jest...
                    • tygisek Re: Tygisek 28.02.12, 16:27
                      nie ma stokke 3 kolowego smile wiec to nie byl stokke, stokke jest specyficznym wozkiem, napewno prowadzi sie bajecznie i wogole jest bajeczny no ale jego cena to gdzies ze 4000 albo i wiecej (moze sama spacerowka troche mniej...)
                    • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 16:29
                      stokke to nie mógł być, raz że one kosztują ok 1 tys. euro, a dwa nie są trzykołowe wink

Co mogę o nim powiedzieć, że jest wart każdej złotówki na niego wydanej.

Co do ogarnięcia, to nasze hobby, więc wstyd by było nie ogarniać smile
                      • afroddytta Re: Tygisek 28.02.12, 16:33
                        Dziewczyny a może to jakaś podróbka stokke i to bardziej wypasiona, bo trzykołowa, a nie taka tradycyjna 4kołówka big_grin
                        Może jednak nie wszystko wiecie wink
                        • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 17:39
                          Z ty że na tą chwile to już sobie ręki nie daje uciąć czy on był 3 czy 4 kołowy. Być może były to te skrętne koła. Na pewno się tak fajnie obracał, leciutko...
                          • tereferefretka Re: Tygisek 28.02.12, 20:13
                            taa.. w sklepie i po podlodze wszystkie lekko jezdza,i pamietaj,pchanie pustego wozka nijak sie ma do pchania go z dzieckiem(niewazne jakiej wagi)...
                            • saras-wati Re: Tygisek 28.02.12, 20:32
                              sporo jest takich wózków, które lekko się prowadząwink gdzie będziesz kupowała wózek, bo jak za granicą, to wybór jest większy;

napisz, jak Tygisek radzi, co Cię podoba oraz, ile chcesz wydaćwink
                              • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 22:58
                                Będę kupowała wózek w Holandii ale chyba dopiero za jakiś czas... Strasznie się napaliłam na nowy wózek i cały dzień oglądam w internecie wózki żeby się troszkę rozeznać w temacie i z przykrością stwierdzam że nie daję już rady big_grin Za dużo tego wszystkiego... Podobają mi się wózki nie za duże, na pewno ze skrętnymi kołami a jak nie to na 3ch kołach... Ten buggy co w temacie mi się bardzo podoba i jest za fajną cenę... ale co z tego skoro moja mała jeszcze za mała na niego... waży teraz ok8,5kg, ale nie siedzi jeszcze pewnie... Myślałam żeby przeznaczyć na ten wózek ok 200euro. no chyba że byłoby coś ekstra fajnego to ewentualnie troche więcej... W holandii drogi raczej ładne więc na to też zwracam uwagę. Chyba muszę być jakąś super antywózkomaniaczką skoro nawet nie potrafię z waszej pomocy skorzystać, bo pewnie trudno wam to sobie wyobrazić ale dla mnie te wózki to czarna magia... Chyba jestem beznadziejnym przypadkiem...
                                • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 23:04
                                  Właśnie zobaczyłam Stokke w watku Sylki i już jestem zdecydowana jaki wózek chcę kupić! A więc - chcę Stokke ale za ćwierć jego ceny big_grin Da się tak? A poważnie no chyba oszaleję, jest piękny! Jest coś może podobnego do stokke ale za rozsądniejszą cenę?
                                  • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 23:18
                                    haha, wiesz może nie za cwierć ale się da wink
                                    Ja za swojego zapłaciłam z wysyłką 590 euro, nówka (bomój limitowana edycja) +/- 1000 euro (spacerówka), na ebayu można używane wyhaczyć w ładnych cenach big_grin

a tu masz june
                                    Tekst linka
                                • gaga-sie Re: Tygisek 28.02.12, 23:12
                                  Skoro w Holandii mieszkasz, to nie będziesz chyba miała problemu z Easywalker June, my tu jajko znosimy,żeby go pomacać, dopiero wchodzi na rynek. Zanosi się na wózek idealnywink Ale to trochę inny design niż Stokke, a piszesz,że on wpadł ci w oko.
                                  • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 23:18
                                    Easywalker June jest tutaj, ceny się zaczynają od 599eur. Ale podoba mi się jeszcze Quinny Moodd - nadaje się dla 7 miesięczniaka? Możecie mi coś więcej o nim powiedzieć?
                                    • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 23:20
                                      albo Inglesina Avio, fajny?
                                      • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 23:23
                                        aha i jeszcze jedno pytanie (wybaczcie) ten quinny zapp xtra to też się nie nadaje dla takiego malucha co jeszcze porządnie nie siedzi? też się nie da oparcia obnizyć?
                                      • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 23:23
                                        hehe, Avio i mi się podoba, ma wszystko, tylko się nie podbija sad
                                        Quinny Mood - nie znam, to nowość, dopiero wchodzi na nasz rynek tak na prawde, ciekawi mnie wielkość siedziska, bo wydaje się małe
                                        • tonieja22 Re: Tygisek 28.02.12, 23:38
                                          a co to znaczy że wózek się nie podbija? No faktycznie siedzisko wygląda na małe. Ja nawet nie zwróciłam na to uwagi...
                                          • sylki Re: Tygisek 28.02.12, 23:45
                                            To znaczy, że musisz podnieść przednie koła, by to zrobić musisz delikatnie oprzeć się na rączce wózka. Im większą siłę wkładasz, to oznacza ,że wózek podbija się zle.

Aaa to nie moje wrażenia, koleżanka Didis była w sklepie i go testowała, jest cudny, tylo to podbijanie...a tak go chciałam mieć...
                                            • tonieja22 Re: Tygisek 06.03.12, 21:10
                                              poczytałam trochę wasze forum, pochodziłam po sklepach wozkowych i chyba się zdecyduję na tego zappa extra. Proszę jeszcze o opinie czy będzie on ok dla 8 miesięcznego dziecka. Aha i czy da się rączkę z niego obrócić tak żeby dziecko było przodem albo tyłem do mnie? I jak to jest z tym regulowaniem siedzenia? Może być na leżąco w tym xtra nie?
                                              • tereferefretka Re: Tygisek 06.03.12, 21:19
                                                dla 8miesiecznego dziecka sie nadaje.

co do raczki- nie jest przekladana,siedzisko jest przekladane w dwie strony.

przodem do mamy 2 pozycje-pollezaco i calkiem lezaco.
                                                przodem do swiata-tylem do mamy: siedzaco,pollezaco,lezaco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka